Stedentrip Sliema Malta

Stedentrip Sliema Malta

Sliema is gelegen in het noordoosten van Malta. Officieel heet de stad ‘Tas Sliema’, wat letterlijk ‘vrede’ betekent. De stad is de hoofdstad de grootste stad van het land. In het centrum is het erg rustig, maar rond Bisazza Street kun je lekker shoppen en bezienswaardigheden bekijken.

Jaarlijks worden hier grote feesten georganiseerd waar allerlei mensen uit Malta naar toe trekken. Ook toeristen bezoeken deze feesten. Het is onder toeristen een populair eiland en daarom is een vakantie naar Sliema ook een ideale bestemming.

Stedentrip Sliema Malta

Klimaat

De stad heeft een mediterraan klimaat, net zoals de rest van Malta. In de wintermaanden staat er een redelijke wind en valt er ook meer neerslag dan in de zomer. Tijdens de wintermaanden blijft de temperatuur hangen rond 15 graden Celsius. In de zomermaanden is er vrijwel geen regen en loopt de temperatuur op tot wel 30 graden Celsius. De beste reistijd is van mei tot en met september. Je bent dan verzekerd van zon en er is nauwelijks bewolking.

Bezienswaardigheden in Sliema

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden. Indrukwekkende bezienswaardigheden zijn onder andere de Balutta Buildings en de Balutta Gardens. Als je veel wilt shoppen kun je ook terecht in deze stad. Er zijn namelijk diverse winkelcentra, waarvan winkelcentrum The Point de grootste is.

Stedentrip Sliema Malta

Balluta Buildings

De Balluta Buildings zijn grote gebouwen aan de kustlijn van Sliema. Het centrale gebouw heeft zeven verdiepingen en staat op de hoek van Manwel Dimech Straat, vlak naast het Meridien Hotel. De bouw startte in 1920 en werden opgeleverd in 1928. Enkele delen van het gebouw zijn helaas wel vervallen geraakt, maar een bezoekje is nog steeds de moeite waard. De buitenkant alleen al is prachtig.

Balutta Gardens

De Balutta Gardens is een prachtig park in de stad. Het bevindt zich recht aan de zee en heeft diverse fonteinen, paviljoens en kinderspeeltuinen. Het park is niet alleen geliefd onder toeristen, maar ook de lokale bevolking brengt regelmatig een bezoekje aan dit park.

The Point

The Point is een groot overdekt winkelcentrum met drie verdiepingen. Er huisvesten ongeveer 100 winkels in dit winkelcentrum. De meeste winkels verkopen schoenen en kleding. In het midden van dit winkelcentrum staat een restaurant waar je lekker kunt eten. Dit restaurant is wel vrij prijzig en het is ook het enige restaurant in dit winkelcentrum. Als alternatief kun je echter wel in de buurt iets eten. De winkels hebben bekende merken waaronder Guess en Adidas. Je kunt het winkelcentrum gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Het ligt namelijk op loopafstand van het centraal station.

Vervoer

Het land heeft een prima busnetwerk. Vanaf Sliema kun je gemakkelijk reizen naar andere steden, waaronder Valletta en St. Julian’s. Ook in de stad zelf kun je gemakkelijk rondreizen met de bus. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een scooter te huren. Het eiland is immers relatief klein en de wegen zijn redelijk goed. Je kunt overal gemakkelijk naar toe rijden met een scooter. Zorg er wel voor dat je je gehuurde scooter goed op slot zet om diefstal te voorkomen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Malta