blog
En hier schijnt de zon tijdens de kerstdagen en nieuwjaar

En hier schijnt de zon tijdens de kerstdagen en nieuwjaar

Het weer en de temperatuur op de Canarische Eilanden in december en januari kunnen variëren van warm en zonnig tot warm en regenachtig. De Canarische Eilanden liggen in het subtropisch gebied van de Atlantische Oceaan en de gemiddelde temperatuur is rond de 20-30°C.

OVERZICHT

In december en januari kunnen de temperaturen van de Canarische Eilanden variëren van 16-22°C, waardoor het voor veel mensen een comfortabele warmte is. Tijdens deze periode zien we veel zon, maar er zijn ook veel regen- en wind periodes. Hoewel er weinig regen is, is het noodzakelijk om een paraplu dicht bij de hand te hebben voor de korte regenachtige periodes.

TEMPERATUUR EN ZONNESCHIJN

De gemiddelde maximum temperatuur in december en januari is meestal tussen de 19-23°C, maar de temperatuur kan ook tot 25°C stijgen. Het weer is meestal bewolkt maar er zijn periodes dat de zonnestralen zich uitstrekken over de Canarische eilanden, waardoor de warmte nog meer toeneemt.

WIND EN REGEN

De wind heeft meestal een gemiddelde snelheid die in deze maanden kan variëren van 5 tot 10 knopen (9 tot 19 km/u). Er zijn verschillende regenbuien voorkomend in deze maanden maar typisch is dat deze niet langer dan een paar uur aanhouden. Hoewel het tijdens deze periodes koud kan voelen, zullen de temperaturen meestal warm genoeg blijven om buiten te genieten.

Weer en temperatuur op de Canarische Eilanden in december en januari zijn meestal warm en zonnig. Er zijn echter korte periodes met regen, wind en bewolking, dus het is belangrijk om een paraplu of regenjas bij de hand te hebben. De maximum temperaturen variëren meestal van 19-23°C, maar de gemiddelde temperatuur zal meestal rond de 20-30°C blijven. {einde}

Het weer en temperatuur op de Canarische eilanden in december en januari

Als je op de Canarische eilanden bent in december en januari, houd er dan rekening mee dat het weer en de temperatuur variëren. Het is belangrijk om een paraplu of regenjas bij de hand te hebben. Hoewel het meestal droog is, kan er af en toe regen of zelfs sneeuw vallen.

De maximum temperaturen variëren meestal van 19-23°C, maar de gemiddelde temperatuur zal meestal rond de 20-30°C blijven. Er kan ook af en toe een stevige bries zijn. In december en januari komen er ook meer dagen naar voren waar het zonnig en warm is.

Als je op de Canarische eilanden bent in de wintermaanden, draag dan warme kleding en zorg voor genoeg schaduw, aangezien de zon erg krachtig kan zijn. Als je op het strand bent, zorg er dan voor dat je voldoende zonnebrandcrème gebruikt om brandwonden te voorkomen.

Houd er rekening mee dat het weer en de temperatuur op de Canarische eilanden van dag tot dag kunnen veranderen. Blijf op de hoogte van het weerbericht zodat u het meeste uit uw reis kunt halen.

De gemiddelde temperatuur op de Canarische eilanden in december en januari is ongeveer 21-24 graden Celsius, met uitschieters van 17-29 graden Celsius. Er zijn veel zonuren in deze maanden en de weersomstandigheden zijn meestal gunstig voor het toerisme. De weersomstandigheden zijn meestal droog en rustig in deze periode. Er zijn korte periodes van bewolking en regen. Echter, aan het einde van januari kunnen er meer regenbuien worden verwacht. Hoge luchtvochtigheid en windstoten kunnen optreden, maar meestal blijft de warmte aangenaam.

Als u geniet van strandactiviteiten, is december een betere optie omdat de zee rustig en warm is.

Januari is gunstiger voor wandelingen en bezoeken aan de omgeving. Als u wilt zonnen en uitrusten, is december ideaal.

Tenerife

PLAYA DE LA AMÉRICAS HET WEER NU

Tenerife is het grootste en meest bezochte eiland van de Canarische Eilanden. Het heeft meer dan vijf miljoen bezoekers jaarlijks, waarvan de meeste in de zomermaanden aankomen. Het eiland is bekend om zijn prachtige zandstranden, heuvelachtige landschappen, levendige uitgaansgelegenheden en het bijzondere berglandschap van de beroemde Teide vulkaan.

Tenerife biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder zonsondergang kijken, fietsen, wandelen en watersport. Het eiland heeft ook een levendig nachtleven, met lokale bars, discotheken en clubs die tot laat in de avond het leven verrijken. Liefhebbers van avontuurlijke sporten kunnen genieten van paragliding, windsurfen, kajakken of klimmen. Daarnaast zijn er ook tal van cultuuractiviteiten die in Tenerife te vinden zijn, met een aantal interessante musea en historische sites.

Gran Canaria

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA HET WEER NU

Gran Canaria is een prachtig Canarisch eiland met veel te bieden. Het is de op twee na grootste Canarische Eiland met een oppervlakte van 1.560 km². Gran Canaria is een populaire bestemming voor toeristen met zijn paradijselijke stranden en aangename klimaat. De hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, is een bruisende havenstad met een aantrekkelijk verleden en cultuur. Het is de grootste stad van het eiland en het commerciële en culturele centrum van de Canarische Eilanden.

De meeste toeristen komen naar Gran Canaria om te genieten van de mooie stranden. Het eiland heeft verschillende stranden te bieden, variërend van gezinsvriendelijke stranden tot meer rustige, afgelegen stranden. Andere attracties zijn het nationaal park Degollada de Tejeda, de stad Tejeda, de grotten van San Marcos en de Caldera de Tejeda.Gran Canaria biedt ook een uitgebreid aanbod aan activiteiten, zoals watersport, duiken, surfen, canyonen, mountainbiken en wandelen. Er zijn tal van restaurants, bars en winkels waar je tijdens je verblijf kunt genieten.

Het klimaat van Gran Canaria is subtropisch en zonnig, met warm weer het hele jaar door. Er zijn veel populaire feesten en festivals die het hele jaar door worden gehouden. Als je naar Gran Canaria gaat, zul je zeker genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Het is de perfecte bestemming voor elke reiziger die op zoek is naar een ontspannen strandvakantie of avontuurlijke activiteiten.

Ga naar de zon met:

 

Canarische Eilanden

0