Stedentrip Istanbul

Stedentrip Istanbul

Istanbul stond vroeger bekend als een puur Aziatische stad, maar dat is Istanbul allang niet meer. Tegenwoordig vind je de Aziatische en daarnaast ook de Europese cultuur hier terug tijdens een stedentrip Istanbul. Het is echt uitgegroeid tot een moderne wereldstad. Vroeger heette Istanbul Constantinopel. Dit was de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Het kan ook wel gezien worden als een soort openluchtmuseum door de monumenten, moskeeën en de gezellige straatjes. Dit zijn allemaal redenen waarom de stad geschikt is voor een stedentrip.

stedentrip istanbul

Istanbul heeft een hele typische sfeer, deze is vooral te proeven in de wijk Sultanahmet. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die niet te missen zijn tijdens een stedentrip Istanbul. Bijvoorbeeld de Grote Bazaar, dit is een hele grote overdekte markt waar ongeveer vierduizend winkeltjes te vinden zijn tijdens je stedentrip Istanbul. Hier kun je heel goed de Aziatische invloeden zien.

Taksim is een bruisend en modern gedeelte van de stad. Dit is precies op loopafstand van het oude centrum. Tijdens je stedentrip Istanbul is dit een interessant stuk van de stad om te ontdekken. Vooral ‘s avonds verzamelen veel mensen zich hier om het gezellig te maken.
Accommodatie tijdens je stedentrip Istanbul

Istanbul heeft heel veel kleine hotels. Ook kent Istanbul heel veel all-inclusive hotels. Dit is perfect voor een stedentrip Istanbul wanneer je daar niet zoveel geld uit wilt geven. Natuurlijk zijn er ook hostels en motels te vinden in deze bruisende stad. Qua accommodaties is er dus heel erg veel keuze tijdens een stedentrip Istanbul.

Vervoer door Istanbul

Er zijn eigenlijk maar 2 woorden geschikt om het openbaar vervoer in Istanbul te omschrijven: druk en hectisch. Tijdens je stedentrip heb je wel veel keuze om jezelf van a naar b te verplaatsen. Istanbul kent namelijk een grote verscheidenheid aan openbaar vervoer mogelijkheden. Tijdens je stedentrip kun je bijvoorbeeld kiezen voor: taxi, veerboot, trein, bus, tram en de kabelbaan. Dit is natuurlijk een heel erg groot aanbod en daarnaast rijden er ook nog eens heel veel auto’s door de stad. Daarom is het verstandig om het verkeer te mijden in de spits. Wandelen is dan de beste manier om jezelf te verplaatsen tijdens je stedentrip Istanbul. Maar let wel goed op de weg, auto’s stoppen heel vaak niet voor voetgangers.

stedentrip istanbul

Bezienswaardigheden Istanbul

Istanbul is eigenlijk op zichzelf al een grote bezienswaardigheid. De stad kent een oud en een nieuw gedeelte, dit is ook goed te zien tijdens je stedentrip Istanbul. Het oude gedeelte wordt gedomineerd door het Topkapipaleis.

Daarnaast zijn ook de Aya Sofia en de Blauwe Moskee hier te vinden. Zeker de moeite waard tijdens je stedentrip Istanbul.

Ook is een bezoek aan het Aziatische deel van de stad zeker aan te raden tijdens je stedentrip Istanbul. Deze heeft weer een totaal andere sfeer dan het Europese gedeelte van de stad. Istanbul heeft in totaal meer dan 500 musea. Cultuur snuiven kan hier dus heel erg gemakkelijk tijdens je stedentrip Istanbul. Daarnaast heeft de stad ook talloze musea, moskeeën, paleizen en kerken.

Winkelen

Sinds heel vroeger is er in februari en maart een jaarlijks festival in de stad. Dit is zeker niet te missen tijdens je stedentrip Istanbul. Dit festival heet het Shopping Fest. Istanbul is een prima stad om in te winkelen en juist dat heeft ervoor gezorgd dat dit festival daar ontstaan is.

Istanbul heeft een Grote Bazaar, hier kan heel erg goed gewinkeld worden omdat hier alle winkels bij elkaar zitten en hier dus voor ieder wat wils is tijdens je stedentrip. De stad is zo ingericht dat bepaalde producten bij elkaar in de buurt verkocht worden. Er zijn bijvoorbeeld veel boeken te koop in Bevazit.

stedentrip istanbul

stedentrip istanbul

Cisterne Istanbul

De Basilica Cisterne (ook wel bekend als Yerebatan Saray, Yerebatan Sarnıcı of Yerebatan Cisterne) is een zesde-eeuwse ondergrondse wateropslagplaats in Istanbul.De Basilica Cisterne is een grote ruimte van 143 bij 65 meter en omstreeks 9 meter hoog, waardoor de capaciteit ongeveer 80.000 kubieke meter bedraagt. In de cisterne staan 336 zuilen, die het geheel van binnen het aanzicht van een basiliek lijken te geven.

Twee van de zuilen staan op een sokkel met het hoofd van Medusa.De Basilica Cisterne werd tussen ongeveer 532 en 542 door de Byzantijnse keizer Justinianus aangelegd als wateropslagplaats voor zijn paleis. Dergelijke wateropslagplaatsen vindt men door heel Istanboel; ze werden aangelegd om in tijden van belegering over voldoende schoon drinkwater te kunnen beschikken.
Je kunt deze Cisterne bezoeken en dat is zeker een verademing in de zomer met een temperatuur van 35 graden bovengronds en 2-3 graden ondergronds !

cistern-291507_640

Uitgaan in Istanbul

Zoals hier boven te lezen is, is Istanbul overdag een enorm bruisende stad. Maar ook ’s nachts blijft de stad bruisen. Het is dus erg leuk om uit te gaan tijdens je verblijf in Istanbul. Istanbul heeft veel hippe clubs maar ook zijn er veel chique restaurants waar voorafgaand aan de avond gedineerd kan worden.

Istanbul heeft uitgaansgelegenheden op de mooiste plekken en deze gelegenheden bezitten de mooiste interieurs. Het uitgaan
in Istanbul is dus een lust voor het oog.

stedentrip istanbul

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Istanbul