Stedentrip Marrakech

Stedentrip Marrakech

Marrakech is één van de vier koningssteden in Marokko, samen met de steden Fez, Meknes en Rabat. Marrakech (ook geschreven als Marrakesj of Marrakesh) is een prachtige stad voor een bezoek van een of meerdere dagen. Er zijn vele bezienswaardigheden in Marrakech, en ook is de stad perfect om de echte Marokkaanse geur op te snuiven.Een stedentrip Marrakech behoort tot een van de betere!

Het bezoeken van Marrakech

Marrakech is een grote stad met 1.170.000 inwoners in het westen van Marokko. De stad ligt op de Haouzvlakte en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Deze Marokkaanse stad heeft een unieke sfeer en er zijn prachtige bezienswaardigheden die ervoor zorgen dat deze plaats één van de best bezochte steden van Noord-Afrika is. Tijdens jouw stedentrip Marrakech moet je onderstaande bezienswaardigheden echt een bezoek brengen.

Bezoek de Djemaa el Fna tijdens een stedentrip Marrakech

stedentrip Marrakech

Het Djemaa el Fna plein is het belangrijkste plein in Marrakech, en is de perfecte plaats om jouw stedentrip Marrakech te beginnen. Op Djemaa el Fna kan je veel authentieke Marokkaanse producten vinden, en de overweldigende geur van allerlei soorten kruiden zal je nooit vergeten. Dit beroemde plein staat bovendien bekend om haar vele straatartiesten als acrobaten, muzikanten en slangenbezweerders. Ook zijn er op het Djemaa el Fna plein vele eettentjes waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Medina de Marrakech

stedentrip Marrakech

De medina van Marrakech is een doolhof van smalle straatjes. Het middelpunt van de medina van Marrakech is het Djemaa el Fna plein, die hierboven al beschreven is als belangrijke bezienswaardigheid. Het medina komt nogal chaotisch over, het centrum is autovrij en er zijn vele winkels, kraampjes, terrassen en uitgaansgelegenheden te vinden. De mensen die hier wonen zijn erg gastvrij en maken graag een praatje met de toeristen. De winkeliers proberen hiermee spullen aan jou te verkopen. Ook afdingen is in de medina van Marrakech een normaal verschijnsel, maar hou wel in de gaten dat je respect voor elkaar blijft houden.

Koutoubia moskee

De grootste moskee van Marrakech is de Koutoubia moskee. Deze moskee staat symbool voor de stad, en vanaf het Djeemaa el Fna plein is de minaret van deze moskee te zien. Als je geen moslim bent, mag je de moskee helaas niet betreden. Wel kan je de moskee van buiten bewonderen.

Paleis de la Bahia

stedentrip Marrakech

Paleis de la Bahia is gebouwd in het jaar 1880, in opdracht van Si Moussa. Alles aan het paleis is groots: het telt 160 kamers, er zijn diverse tuinen aanwezig op grondgebied van 8 hectare groot.

Souks

stedentrip marrakech

Achter het plein van Djemaa el Fna vindt je de Souks, een soort markten. Een deel van de Souks is overdekt, het andere deel is in de openlucht. Je kan op de Souks onder andere kleding, hoeden, lampen, manden en stoffen kopen in allerlei uitvoeringen en kleuren.

Dar Si-Saïd

Dar Si-Saïd is een museum dat het verleden van Marrakech vertelt. Op de eerste verdieping van dit museum zijn regelmatig tentoonstellingen, terwijl je op de begane grond typische kleding en sieraden van de Berbers kan bewonderen. Dar Si-Saïd beschikt ook over een grote collectie tapijten en indrukwekkende meubelen, en op de binnenplaats vind je cederhouten deuren en prachtig houtsnijwerk.

Jardin Majorelle

Jardin Majorelle is een betoverende en adembenemende tuin en is een bezienswaardigheid die je echt moet bezoeken tijdens je citytrip aan Marrakech. De Jardin Majorelle tuin is door de Franse schilder Saint Laurent gered, en de schilder maakte van de verwaarloosde tuin een prachtig juweel van licht, kleur, waterpartijen en planten. Ook de gebouwen in de blauwe kleur van korenbloemen geven de tuin een magische uitstraling.

Quartier des Tanneurs

In Marrakech zijn vele leren tassen, jassen en schoenen te koop, en ze worden dan ook veelvuldig gekocht door toeristen. De Quartier des Tanneurs is de wijk waar leerlooiers werken. Deze wijk is erg mooi om een bezoek aan te brengen, omdat je hier kan zien hoe leerlooiers elke dag aan het zwoegen zijn om het leer zo mooi mogelijk te maken.

Kasbah

De Kasbah is een plaats van stilte en concentratie, het zijn de schitterende mausolea van de Saädische sultans. Het Saädietenrijk stortte eind 1670 in, en laat de restanten zien van een tumultueuze periode in de geschiedenis van Marokko.

Mellah

stedentrip marrakech

De Mellah is een synagoge en een joodse begraafplaats die vandaag de dag door zo’n 160 joden bezocht worden. Wist je dat Marrakesh vroeger één van de grootste joodse gemeenschappen van Marokko herbergde?

Vergelijk hier direct alle reizen naar Marrakech