Rondreis Marokko

Rondreis Marokko

Rondreis Marokko, ontdek de cultuur en landschappen

Marokko is voor diegene die van lekker weer, landschappen en cultuur houden, de perfecte vakantie. Een rondreis Marokko biedt een uniek aanbod aan activiteiten en ontmoetingen die jouw rondreis in Marokko compleet maakt. Daarnaast is er een ruim aanbod aan actieve en ontspannende activiteiten.

Wat valt er te ontdekken?

Als je een rondreis of excursie reis gaat maken in Marokko zijn er tal van mogelijkheden om de Marokkaanse cultuur te proeven. Ga bijvoorbeeld naar de oude koningsstad Fez. In deze stad kan je de traditionele Marokkaanse cultuur vinden op straat! Er zijn talloze markten waar Marokkaans voedsel en gebruiksvoorwerpen worden verkocht. Verder vindt je hier leuke uitgaansgelegenheden, zoals bars en terrasjes. Ook vindt je hier musea waar je jouw culturele muts op kunt zetten. Fes staat bekend om zijn mooie bezienswaardigheden. In deze stad staan tal van oude gebouwen, standbeelden en andere monumenten. Een dagje in deze stad verblijven bezorgt jouw dus beslist geen saaie dag.

Woestijntocht

Je kan ook een woestijntocht maken naar de bedoeïenententen. Dit zijn tenten waar de Marokkaanse nomaden leven. Hier kan je zien hoe de mensen in Marokko vroeger leefden. Ook een aanrader is een karavaanroute volgen. Deze routes lopen langs mooie bezienswaardigheden en je maakt mee hoe de karavanen vroeger reisden.

Ook zijn er veel bergpaden tijdens een rondreis Marokko. Deze paadjes leiden stuk voor stuk naar unieke ervaringen. Zo zijn er tussen de bergen vaak kleine dorpjes. Hier leven de inwoners nog op traditionele wijze. Zo kan je echt ervaren hoe de bevolking in Marokko vroeger leefde.

Sahara

Een trip in de Sahara is ook een ervaring die je eens in jouw leven moet meemaken. Tijdens deze trip is er alleen maar woestijn. Voor westerse mensen is dit een hele unieke en bijzondere ervaring. In de woestijn zijn soms oases waar een plas water ligt, hier kan je een duik nemen en genieten van het mooie weer!

Verder kan je natuurlijk ook een dagje doorbrengen langs de kust. Marokko heeft tal van mooie zandstranden, hier kan je een duik nemen of lekker bijbruinen in de zon. Als je zin hebt om iets actiefs te doen, dan is zeilen een leuk activiteit. Tijdens een rondreis Marokko zijn er veel aanbieders die jouw de mogelijkheid bieden om een zeiltochtje te laten maken. Dit is erg leuk, want je kan tijdens zo’n tochtje ook duiken. Op de bodem van de Marokkaanse zee vindt je de mooiste dingen, zoals koraalriffen en bijzondere vissen.

Bezienswaardigheden

Als je gaat rondreizen door Marokko dan kan je niet om de oudste koningsstad Rabat heen. Deze stad is een waar feest voor je zintuigen. De sfeer die er heerst, de kleuren en geuren van de specerijen en de eeuwenoude werkzaamheden die hier nog steeds worden verricht. Je beleeft in het hart van de oude stad heel veel sfeer met typische Marokkaanse hotels.

Als je er voor kiest op pad te gaan met een gids dan kan je de ‘verborgen’ plekken van Rabat verkennen, smalle steegjes en mensen die nog steeds kunstzinnige oude ambachten uitvoeren.

Ook heeft Marokko een prachtig strand met zeil- en cruise mogelijkheden. De stranden zijn omringt door dorpen die zijn blijven hangen in de oudheid. In de havens is het gezellig druk, blauwe vissersboten die op en neer gaan en de vogels die rond de vismarkt cirkelen. Daarnaast zijn er vele dakterrassen te vinden waarvan je een prachtig uitzicht hebt. Een soortgelijke bestemming is een rondreis Egypte.

Vervoer

rondreis marokko

De beste manier om door Marokko te gaan rondreizen is met de auto. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor rondreizen door Marokko, ga bijvoorbeeld op een kameel of ezel. Dit is erg leuk om een keer te doen, omdat u alles van dichtbij meemaakt!

Wanneer je in het prachtige Atlas Gebergte komt zijn de wegen bergachtig, je kan dus alleen te voet deze bergen beklimmen. Je reist altijd samen met een gids, zo raakt je de weg niet kwijt en hoor je leuke en interessante verhalen over deze gebergte. Ook kan je klimmen naar de top en de sneeuw op de berg ervaren! Zo ga je van woestijn naar sneeuw in een ogenblik.

Als je interesse hebt om een rondreis Marokko of excursie reis door Marokko te boeken, kijk dan snel bij onze reisorganisaties, wij hebben de goedkoopste en betrouwbaarste aanbieders voor jouw op onze site geselecteerd.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Marokko