blog
Hokkaido Japan

Hokkaido Japan

Hokkaido is de meest noordelijke prefectuur van Japan en staat bekend om zijn prachtige landschappen, ongerepte natuur en unieke cultuur. Als u van plan bent om Hokkaido te bezoeken, zijn er tal van bezienswaardigheden die u niet mag missen. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest populaire attracties in Hokkaido.

1. Sapporo

Sapporo is de grootste stad van Hokkaido en een populaire bestemming voor reizigers. Het is vooral bekend om zijn beroemde bier, dat hier wordt gebrouwen. Een bezoek aan de Sapporo brouwerij is een must voor bierliefhebbers. Daarnaast is Sapporo ook de thuisbasis van het Sapporo Snow Festival, dat elk jaar in februari plaatsvindt en bekend staat om zijn prachtige ijssculpturen.

2. Hakodate

Hakodate is een historische havenstad en een van de mooiste steden van Hokkaido. De stad is omringd door bergen en heeft een sfeervolle en pittoreske sfeer. Een van de populairste attracties hier is de berg Hakodate, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de omliggende gebieden. Ook de oude wijk Motomachi met zijn sfeervolle straten en gebouwen is zeker een bezoek waard.

3. Biei en Furano

De steden Biei en Furano staan bekend om hun adembenemende landschappen. In de zomer zijn de uitgestrekte velden vol met kleurrijke bloemen, terwijl in de winter de sneeuw bedekte heuvels en bomen een betoverend gezicht vormen. Hier kunt u ook genieten van heerlijke lokale gerechten, zoals de beroemde Furano meloen.

4. Daisetsuzan National Park

iStock 844124530

Het Daisetsuzan National Park is het grootste nationale park van Japan en een paradijs voor natuurliefhebbers. Het park is het thuis van Mt. Asahi, de hoogste berg in Hokkaido, en is ook de plek waar u kunt genieten van prachtige landschappen, watervallen en warmwaterbronnen. In de winter is Daisetsuzan een populaire plek voor skiërs en snowboarders.

5. Shakotan Peninsula en Otaru

Het Shakotan schiereiland, gelegen in de noordwestelijke hoek van Hokkaido, heeft een prachtige kustlijn met kristalhelder blauw water en rotsachtige kliffen. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht vanaf de Shakotan Cape Lighthouse en heerlijke verse zeevruchten proeven in een van de lokale restaurants. Naast Shakotan is het charmante stadje Otaru een bezoek waard vanwege zijn historische kanaal en glasblazerij.

Shiretoko National Park

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die Hokkaido te bieden heeft. Andere aanraders zijn bijvoorbeeld het Shiretoko National Park, bekend om zijn ongerepte natuur en wilde dieren, en de stad Kushiro, waar u de beroemde Kushiro Crane Sanctuary kunt bezoeken.

We hopen dat deze informatie u heeft geïnspireerd om Hokkaido te bezoeken en dat u zult genieten van al het moois dat deze prefectuur te bieden heeft. Vergeet niet om ook te genieten van de heerlijke lokale gerechten en gastvrijheid van de inwoners. Veel plezier in Hokkaido!

 

Hokkaido
iStock 979027658
iStock 1169601276
iStock 843560950

De Japan reisorganisaties:

 

0