blog
Île de Groix

Île de Groix

Île de Groix is een prachtig en uniek eiland in Bretagne, Frankrijk. Het eiland ligt net ten oosten van het Festland en is met een snelle ferry in circa 20 minuten te bereiken vanuit Lorient. De geur van zoute zee en de pure lucht die over het eiland waait maken elke vakantie naar Île de Groix onvergetelijk. De prachtige natuur en de aantrekkelijke stranden maken het tot een waar paradijs voor iedereen die op zoek is naar rust en ruimte.

Waarom een vakantie Île de Groix?

Île de Groix is een bijzonder populair strand- en zeilbestemming en is populair onder gezinnen, stelletjes en avonturiers. De sfeervolle vissersdorpjes, de verlaten stranden, de fijne restaurants en het uitzonderlijk ruige landschap maken van Île de Groix het perfecte vakantieoord. De verschillende stranden zijn geschikt voor zwemmers van alle niveaus; het weinig bewoonde eiland is uitstekend om rustig te wandelen en te mountainbiken. Ook zijn er watersporten als kitesurfen, windsurfen en wakeboarden. Het warme klimaat maakt een tochtje door het eiland heerlijk verfrissend in tegenstelling tot het drukke achterland.

Wat te beleven op Île de Groix?

Er is voor elk wat wils, of je nu houdt van wandelen en fietsen, of een avonturier bent die op zoek is naar uitdaging. Île de Groix biedt verschillende activiteiten voor jong en oud.

Voor de actievelingen is er onder andere kitesurfen, windsurfen, duiken, wakeboarden en kajakken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de omgeving van het eiland te verkennen, te wandelen en te fietsen. Er zijn ook een aantal leuke restaurants waar je kunt genieten van de traditionele Franse keuken en rijke visgerechten.

Voor de cultuurliefhebber zijn er veel historische bezienswaardigheden, zoals een twee eeuwen oude kerk, een glasblazerij, de historische forten en de middeleeuwse citadel.

Waarom is Île de Groix zo aantrekkelijk?

Île de Groix is een romantisch en rustig eiland dat veel avontuurlijke mogelijkheden biedt. Niet alleen watersporters komen er aan hun trekken, ook energieke wandelaars of fietsers genieten van de prachtige natuur. Het weinig bewoonde landschap nodigt uit om een stukje te gaan wandelen, te gaan kijken of van de natuur te genieten. Hier kun je de ontspanning vinden die je zoekt.

Het warme plaatselijke klimaat, de prachtige stranden en de schoonheid van het eiland maken het Île de Groix tot een populaire vakantiebestemming. De rust, de gezelligheid en de vele recreatieve mogelijkheden maken het eiland zeer geschikt voor gezinnen en stelletjes.

Als je op zoek bent naar een betoverend eiland dat veel te bieden heeft, dan is een vakantie naar Île de Groix een geweldige manier om er even tussenuit te gaan en van het beste wat Frankrijk te bieden heeft te genieten.



Booking.com

0