blog
Île d’Yeu: Het idyllische vakantie-eiland

Île d’Yeu: Het idyllische vakantie-eiland

Het Franse eiland Île d’Yeu is een ideale bestemming voor een ontspannende vakantie met prachtige natuur, heerlijk eten en veel cultuur. Het eiland is een klein stukje Frankrijk op de Atlantische Oceaan, gelegen voor de Franse kust op 45 kilometer van de stad Nantes.

Waarom is een vakantie naar Île d’Yeu zo interessant? Allereerst door de natuur. Met ruim 20 verschillende stranden, waarvan de meesten alleen toegankelijk zijn met een boot, en prachtige duinen kun je hier genieten van het pure natuurschoon. Daarnaast is er volop fauna en flora, waaronder grote kuddes schapen die je vooral op het schiereiland Plage de L’Herbaudière vindt.

Bezienswaardigheden

Voor de echte culturele beleving kun je terecht in verschillende steden en dorpjes die het eiland rijk is. In het oudste dorpje, Port Joinville, met zijn mooie haven en prachtige vissershuisjes, kun je genieten van lokale producten en de charme van deze plaats. In Saint-Sauveur-en-Puisaye vind je een burcht met grote muren uit de 19e eeuw. In het historische stadje Belleville-sur-Mer heb je prachtige uitzichten over de baai en tal van sfeervolle winkeltjes. De bekendste stad is Port-Haliguen, waar het kwartaal “Hirondelles de mer” hier wordt gehouden, dat iedere laatste zondag van juli plaatsvindt. Trek je stoute schoenen aan tijdens het kleurrijke feest en geniet van lokale tradities, muziek en street entertainment.

Wat te doen

Een vakantie Île d’Yeu biedt voor ieder wat wils; van een ontspannen strandvakantie, met tal van watersportmogelijkheden, tot cultuur, natuur en zelfs avontuur. Watersport liefhebbers kunnen kiezen uit zeilen, windsurfen, kitesurfen, SUP-en of kayaks. Verder kun je er mountainbiken, rondwandelingen maken in de stadjes, wandelen op de vele paden, golven en paardrijden.

Voor een echte avontuurlijke uitdaging kun je met een duikclub gaan duiken om het onderwaterleven te ontdekken. Ook blijven er verschillende campings op het eiland waar gezinnen kunnen genieten van een ontspannende campingvakantie.

Met een bevolking van 7.000 inwoners wordt Île d’Yeu vaak het land van de 1.000 eilanden genoemd. De bevolking op het eiland houdt zich vooral bezig met visserij, landbouw, toerisme en botenbouw. Hun gastvrijheid en vriendelijkheid maken deze plek uniek!

Eten en drinken

Vis is vanzelfsprekend het hoofdingrediënt van het lokale gerecht, en het is zeker de moeite waard om een proeve van specialiteiten als de geroosterde kreeft, de krab of de oystertaart te nemen. Verander je maaltijd op de verschillende restaurants en bistro’s, waar je lokale gerechten kunt proberen die zijn bereid met verse ingrediënten. Dankzij het alcoholverbod in sommige gemeenten kun je niet overal alcoholische dranken kopen. Dat betekent dat je het beste traditionele maaltijden kunt proberen die worden geserveerd met lokale vruchtensappen.

Verblijven

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om verblijven, variërend van hotels en campingtot kamers en bungalows. Er zijn verschillende manieren om je verblijf te boeken, zoals direct contact met jouw gewenste accommodatie, online of via lokale verhuuragentschappen. De meeste accommodaties bevinden zich in de stad Port-Haliguen. Als je voor een echte ontsnapping naar Île d’Yeu zoekt, dan kun je er ook voor kiezen om een eilandvilla te huren met uitzicht op zee, omringd door prachtige natuur.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of je avontuurlijk voelt, dan is Île d’Yeu het perfecte bestemming. Geniet hier van de prachtige natuur, heerlijke gerechten en veel cultuur. De lokale bevolking verwelkomt je altijd met open armen en maakt je vakantie een beleving om nooit te vergeten.



Booking.com

0