blog
Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima Japan

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima Japan

Leestijd 4 Minuten

Naast de al beroemde Itsukushima-schrijn en de Genbaku-koepel, zijn er nog veel andere interessante plekken die je in Hiroshima moet bezoeken. Dit artikel brengt je naar de beste bezienswaardigheden in Hiroshima.

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan

1.    Vredesmonument van Hiroshima

Het Hiroshima Peace Memorial werd in 1915 gebouwd als Hiroshima Prefectural Commercial Exhibition en als gevolg van de atoombom die op 6 augustus 1945 viel, is de structuur van het gebouw volledig veranderd ten opzichte van de oorspronkelijke architectuur. Het metalen frame voor de koepel is nog steeds aanwezig en het gebouw staat beter bekend als de Genbaku Dome en in 1996 werd deze beroemde koepel geregistreerd als UNESCO-werelderfgoed.

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan

2.    Herdenkingspark van de Vrede van Hiroshima

Hiroshima Peace Memorial Park is waar de Genbaku Dome, Hiroshima Peace Memorial Museum, de Memorial Cenotaaf, de Atomic Bomb Memorial Mound en andere opmerkelijke symbolen zoals de Peace Bell die is gegraveerd met een wereldkaart zonder grenzen en het standbeeld van Sadako Sasaki met een gouden kraanvogel. Dit herdenkingspark dient als een grimmige herinnering aan hoe de wereld allerlei soorten oorlog moet beëindigen en in plaats daarvan meer liefde moet verspreiden.

hiroshima peace memorial 5600151 1280

3.    Miyajima, Itsukushima-schrijn

Miyajima is een van de drie beste plaatsen om naartoe te gaan voor adembenemende uitzichten in Japan. Op dit eiland hebben we de beroemde Itsukushima-schrijn die werd gebouwd tijdens het bewind van keizerin Suiko in 593. Na vele reconstructies te hebben ondergaan, is het heiligdom wat het nu is, een prachtig bouwwerk dat eruitziet alsof het op zee drijft. Het is een gerespecteerde nationale schat en veel bezoekers gaan het waarderen en als het tij laag is, zou niemand aarzelen om naar het strand te gaan om dichter bij de structuur te komen.

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan

4.    Hiroshima kasteel

Het kasteel van Hiroshima werd gebouwd door Mori Terumoto, gebaseerd op een bouwstijl van Momoyama. Dit kasteel staat bekend om zijn sterke rechte stevige muren. Het kasteel dat we nu zien, werd in 1958 gereconstrueerd. De hoofdtoren van het kasteel is een historisch museum en je kunt naar de 5e verdieping gaan, waar een observatiedek is dat je een geweldig uitzicht over de stad biedt.

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan

5.    Shukkei-en

Shukkei-en repliceert het landschap van een van de beroemde plekken van China, het West Lake. Hier kunt u verschillende bloemen waarderen, afhankelijk van de seizoenen. Van maart tot mei kun je kersenbloesems en rododendrons zien en van juni tot augustus zul je versteld staan ​​van de schoonheid van de lotusbloemen, irissen en hortensia’s. Tijdens de koelere herfstmaanden van september tot november zal het park gevuld zijn met camelia’s, groene luipaardplanten en prachtige vurige rode bladeren. Kom dan van december tot februari genieten van verschillende soorten camelia’s en pruimen

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan

6.    Onomichi

Onomichi is een schilderachtig stadje direct aan zee met als achtergrond glooiende heuvels van oost naar west. Maak hier een wandeling langs de hellingen en je zult de eilanden zien drijven aan de horizon en de heuvels van de Shikoku-eilanden. Er zijn veel tempels hier in Onomichi met een geschiedenis van meer dan 1300 jaar, waardoor het een historische stad is zoals Nara en Kyoto.

7.    Takehara

Takehara staat liefdevol bekend als het kleine Kyoto van Hiroshima. Er zijn hier veel oude traditionele gebouwen. De sfeer is hier gewoon geweldig en dit gebied wordt erkend als een belangrijk cultureel gebied. Wandel hier door de straten en je zal de traditionele bouwstijl met zijn daken en gevels leren waarderen.

8.    Taishaku-vallei

Taishaku Valley ligt aan de Taishaku-rivier en is een aangewezen nationaal park dat ongeveer 18 km lang is. Er is hier een natuurlijke kalkstenen brug, de On-bashi-brug, die adembenemend is. De brug is zo gevormd doordat de rivier op natuurlijke wijze zijn kalkstenen muren erodeert. De Dangyokei-stroomversnellingen bieden hier vooral in de lente en herfst geweldige uitzichten.

9.    De tempels van Mitaki-dera en Fudoin

Van de vele mooie historische tempels van Hiroshima is Mitaki-dera een van de meest aantrekkelijke. Oorspronkelijk gebouwd in 809 na Christus en na de oorlog gereconstrueerd, is de site net zo beroemd om zijn prachtige tempel als om zijn prachtige terrein, dat in de herfst uitbarst in een reeks van levendige rode en gouden kleuren als de esdoorns van kleur veranderen.

 

Ook bekend als de Three Falls-tempel vanwege zijn locatie aan de voet van de berg Mitaki, staat de tempel bekend om zijn roodgelakte pagode, Tahoto en nabijgelegen watervallen. Ook een bezoek waard is de Fudoin-tempel, een mooi voorbeeld van de architectuur van de Muromachi-periode tussen de 14e en 16e eeuw en opmerkelijk vanwege de grote zaal met een uitgehouwen standbeeld dat is aangewezen als nationale schat.

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan

10.    Hiroshima City Asa Zoological Park

Eigendom van en beheerd door de stad sinds de opening in 1971, het Hiroshima City Asa Zoological Park is een leuke (en zeker minder intense) afleiding van de vele, soms sombere, maar van vitaal belang belangrijke musea en monumenten in de omgeving. De dierentuin beslaat een oppervlakte van bijna 124 hectare en herbergt 170 diersoorten, waaronder inheemse soorten zoals kleine panda’s en Japanse reuzensalamanders, samen met Afrikaanse dieren, waaronder leeuwen, giraffen en neushoorns.

 

Er is ook een leuke kinderboerderij op het terrein. Gelegen in de buitenwijken van de stad, is de dierentuin gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit het stadscentrum. Maak indien mogelijk gebruik van de speciale avondsafari’s die de hele zomer door worden gehouden.

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan

11.    Mazda Museum

Autoliefhebbers zullen het Mazda Museum niet willen missen, dat een eerbetoon is aan een van de oudste autofabrikanten van Japan (het bedrijf schakelde in 1930 over van werktuigmachines naar auto’s). Terwijl het van dichtbij bekijken van enkele mooi uitziende auto’s reden genoeg is om een bezoek te brengen, vindt de echte opwinding plaats met de rondleiding door de aangrenzende fabriek.

 

Vanuit het comfort van het observatiedek dat zich direct boven de productielijn in fabriek 1 bevindt, zal je met verbazing toezien hoe deze fantastische voertuigen voor jouw ogen in elkaar worden gezet. Daarna krijg je de kans om meer te weten te komen over Mazda’s toekomstige voertuigplannen, en kun je een bezoek brengen aan een winkel met merkartikelen en speelgoed. Reserveringen voor de fabrieksrondleiding van een uur moeten van tevoren worden gemaakt en kunnen worden gedaan via de website van het bedrijf.

Top 11 bezienswaardigheden in Hiroshima, Japan
De Japan reisspecialisten

Schermafbeelding 2022 11 25 om 22.57.04

0