Stedentrip Den Haag

Stedentrip Den Haag

Den Haag is gelegen in Zuid-Holland. Het is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en is tevens de resident van het koningshuis en de nationale Nederlandse overheid. Den Haag kreeg pas in 1806 van koning Lodewijk Napoleon de eretitel ‘stad’. Het heeft echter nooit stadsrechten gekregen, want deze werden in 1798 afgeschaft.

Stedentrip Den Haag

Klimaat

De stad ligt dichtbij zee en daardoor wordt het klimaat sterk beïnvloed door de zeewind. De temperatuur is in de winter iets hoger, gemiddeld gezien, dan in de rest van Nederland. Doordat de zeewind vrij constant is drijft de bewolking sneller over. Ook zijn de regenbuien vaak maar van korte duur.

Bezienswaardigheden in Den Haag

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een stedentrip. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Binnenhof, Haags Historisch Museum, Paleis Noordeinde, de Haagse Markt en het nabijgelegen Scheveningen.Volop keuzes dus met een stedentrip Den Haag

Stedentrip Den Haag

Het Binnenhof

Het Binnenhof is gevestigd in deze stad. Dit is het politieke centrum van Nederland. Het gebouw bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de Ridderzaal, de Mauritstoren, het Keurhuis, de Hofkapel, het Torentje en de Eerste en Tweede kamer. Je kunt een rondleiding boeken of een openbare vergadering bekijken. De vergaderingen vinden plaats op dinsdag, woensdag en donderdag.

Haagse Markt

De Haagse Markt is de grootste en meest uitgebreide markt van Nederland. Volgens velen is het zelfs de grootste markt van Europa. De markt is gelegen nabij de bekende Schilderswijk. In deze wijk komen veel verschillende culturen samen. Daardoor zijn er ook veel buitenlandse etenswaren en exotische producten. Het aanbod is zeer divers.

Vredespaleis

In het Vredespaleis bevinden zich een aantal organisaties die zich bezighouden met het internationaal recht. Het gebouw werd ontworpen deoor de Fransman Louis. M. Cordonnier. Het paleis biedt veel geschenken uit verschillende landen. De bouw duurde van 1907 tot 1913.

Scheveningen

Stedentrip Den Haag

Scheveningen is een stad binnen de gemeente Den Haag. Het is een populaire badplaats met gezellige boulevards. Jaarlijks trekken er vele duizenden bezoekers naar het strand van Scheveningen. Op een zomerse dag is het strand helemaal vol met strandgangers.

Madurodam

In Scheveningen kun je tevens een bezoekje brengen aan Madurodam. Dit is een miniatuurstad met de daarin de bekendste Nederlandse gebouwen. Regelmatig worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd.

Kijkduin

Stedentrip Den Haag

Kijkduin is een buitenwijk in Den Haag. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de duinen. De badplaats is wel kleiner dan Scheveningen, maar is desondanks ook ontzettend gezellig. Er zijn verschillende winkels en restaurants gevestigd. Er zijn tevens een aantal recreatieparken gevestigd in deze plaats.

Vervoer

Den Haag is gemakkelijk te bereiken via de snelwegen. Ook is de stad gemakkelijk te bereiken met de trein. Er zijn verschillende stations waar je heen kunt reizen, maar de meest bekende is natuurlijk Den Haag Centraal. Het station is verbonden met de grote steden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Leiden, Haarlem, Gouda, Delft en meer. Je kunt de stad zelfs rechtstreeks bereiken vanuit Brussel (België). Naast een treinnetwerk bezit de stad ook over een prima bus- en tramnetwerk. De trammen en buslijnen worden verzorgd door de Haagsche Tramweg Maatschappij (HTM). RandstadRail zorgt voor het vervoer naar Zoetermeer en Rotterdam Hofplein.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Den Haag