blog
Taxi in Indonesië

Taxi in Indonesië

Tijdens reizen door Indonesië is het gebruik maken van een taxi ideaal. Vooral in de grotere steden stikt het van de taxi’s, waar jij gemakkelijk in kan stappen. Voor Nederlandse begrippen is de prijs van een taxi in Indonesië erg laag, maar de bus is zelfs nog goedkoper ! Rondreizen door middel van een taxi  is dé manier om de Indonesische eilanden te gaan ontdekken.

Waar kan ik taxi’s vinden?

Taxi in Indonesië

De grotere steden en toeristische trekpleisters beschikken over meer dan genoeg taxi’s. Grote steden als Jakarta en Surabaya hebben grote taxibedrijven in de stad gevestigd, dat geldt overigens ook voor Bandung en Manado. Op de bekende eilanden als Bali en Lombok stikt het ook van de taxi’s. Het kan in de wat kleinere en onbekendere steden moeilijker zijn om aan een taxi te komen, het is daar wel mogelijk om een auto te huren met een eigen chauffeur. Het is een wat duurdere optie, maar ontzettend gemakkelijk en fijn tijdens een welverdiende vakantie in Indonesië.

De meeste taxi’s staan bij de speciale standplaatsen, gemakkelijk te vinden. Deze standplaatsen zijn namelijk gevestigd in de buurt van de grotere winkelcentra en de luxere hotels. Wanneer jij komt aanlopen, dan kan jij direct in de voorste taxi in de lijn stappen. Kijk wel uit of er ingestapt zal worden bij een betrouwbaar taxibedrijf. Een persoonlijke reden om in een andere taxi te stappen kan de staat van de taxi zijn, er zitten zwaar verouderde taxi’s tussen.

Taxi aanhouden

Het is mogelijk om een taxi aan te houden door simpelweg een hand in de lucht te gooien, maar het is erg druk en chaotisch op straat. Een beschikbare taxi kan simpel herkend worden door het lampje op het dak van de auto. De taxi’s zijn alleen niet zo netjes, zoals wij dat gewend zijn in ons land. Een taxi kan zomaar de rem intrappen en midden op de weg stil staan, zodat jij kan instappen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, het is daarom slim om zo snel als mogelijk plaats te nemen, aangezien er tal van auto’s achter de taxi zullen gaan toeteren.

Bij de meeste winkels en restaurants staan zogenaamde veiligheidsmedewerkers voor de deur, het is gewoon om deze beambte te vragen om voor jou een taxi staande te krijgen. Hiervoor is een kleine fooi normaal, dan moet er gedacht worden aan vijftien eurocent, oftewel tweeduizend rupiah. Tijdens de drukke uren kan het even duren, voordat een beschikbare taxi gevonden is. Wij raden dan ook iedereen aan, om een taxistandplaats te zoeken.

Taxi bestellen

Het is mogelijk om de telefoon te pakken en een taxibedrijf te bellen. Dit bedrijf stuurt vervolgens een taxi naar jouw locatie. De meeste taxibedrijven beschikken over enkele Engelstalige medewerkers, geen enkel probleem in de communicatie.

Bekendste taxibedrijf in Indonesië

Het betrouwbaarste, grootste en bekendste taxibedrijf van het land is ‘Blue Bird Group’. Dit bedrijf heeft taxi’s door het gehele land. Deze taxi’s zijn gemakkelijk te herkennen aan de blauwe kleur. Let op, niet in elke stad heeft dit bedrijf dezelfde naam. Ga je op vakantie naar Jakarta, dan zal de naam ‘Pusaka’ veel voorbij komen. Op het tropische eiland Bali kent het bedrijf de naam ‘Bali Taxi’ en op Lombok kent het de naam ‘Lombok Taksi’. Maar de naam ‘Blue Bird Group’ staat wel op elke taxi, deze naam is te vinden op de voorruit van de desbetreffende taxi.

Al zin om te gaan rondreizen in Indonesië ?

Als jij meer wilt weten over Java, kijk dan hier > Rondreis Java
Als jij meer wilt weten over Bali, kijk dan hier > Rondreis Bali
Als jij meer wilt weten over Sumatra, kijk dan hier> Rondreis Sumatra
Als jij meer wilt weten over de Sunda eilanden, kijk dan hier> Rondreis Sunda eilanden

De Molukken is een eilandengroep dat uit meer dan 1000 eilanden bestaat. De Molukken maken deel uit van Indonesië en Maleisië. De Molukse eilanden hebben veel te bieden aan natuur, cultuur en landschap. Bijna alle eilandjes op de Molukse eilanden zijn bergachtig, met prachtige zandstranden omgeven door prachtige koraalriffen.
Als jij meer wilt weten over de Molukken, kijk dan hier> Rondreis Molukken

Reisorganisatie Indonesië

0