blog
Populaire zomervakantie landen top 10

Populaire zomervakantie landen top 10

Welke landen staan dit jaar in de zomervakantie top 10 en zullen de meeste Nederlandse toeristen trekken? Opvallend is dat ook Nederland voorkomt in deze zomervakantie top 10, wat aangeeft dat men steeds minder vaak naar het buitenland trekt om de zomer door te brengen. Door het veranderende klimaat is het immers ook in Nederland prima vertoeven tijdens de vakanties! Ben je bijvoorbeeld al eens op de fiets door Limburg gegaan, heb je al eens een bezoek gebracht aan de Nederlandse kustlijn, enzovoorts. Nederland heeft genoeg mooie plekken te bieden, om in de zomervakantie top 10 te staan.

De meeste andere landen uit de zomervakantie top 10 zijn vooral in het zuiden van Europa gelegen, waar men de warmte opzoekt. Al kiezen ook steeds meer vakantiegangers voor een bezoek aan een Oost- Europees land, zoals Hongarije, Roemenië, etc. Deze landen hebben een fraaie cultuur en vaak een zeer rijke historie! Daarbij worden dergelijke landen nog niet overladen met hordes Nederlandse, Franse en Duitse toeristen tijdens de zomerperiode.

Landen in de zomervakantie top 10

Hieronder vind je een overzicht van de landen uit de zomervakantie top 10. Naast deze landen kun je ook een bezoek brengen aan specifieke steden. Steden als Praag, Lissabon, Wenen en Budapest zijn momenteel bijvoorbeeld erg populair en worden steeds vaker tijdens een stedentrip bezocht. Niet alleen in de zomervakantie, maar ook daarbuiten! Dergelijke steden kennen in veel mindere mate toerisme, ten opzichte van bijvoorbeeld Parijs, Barcelona of Milaan. Dit maakt het des te leuker om een bezoek aan deze steden te brengen!

Landen uit de zomervakantie top 10:

  1. Frankrijk
  2. Duitsland
  3. Spanje
  4. Oostenrijk
  5. België
  6. Italië
  7. Nederland
  8. Turkije
  9. Griekenland
  10. Tsjechië

Enigszins opvallend aan deze zomervakantie top 10 is de achtste plaats van Turkije, met het dreigende terrorisme en politieke onrust. Veel mensen kiezen voor een all inclusive vakantie naar de Turkse kust, waar je een zorgeloze vakantie kunt beleven. Ook de klasseringen van Tsjechië en Oostenrijk zijn opvallend, deze landen waren voorheen veel minder populair! Het geeft aan dat men steeds vaker voor cultuur en natuur kiest, in plaats van een hoge temperatuur.

0