Rondreis Schotland

Rondreis Schotland

Zoals vele mensen al weten ligt Schotland in het noordelijke deel van Groot-Brittannië. Een rondreis Schotland is een rondreis door prachtige landschappen, unieke steden, 186 bewoonde eilanden en veel interessante bezienswaardigheden. Als jij meer te weten wilt komen over rondreizen door Schotland lees dan snel verder voor meer informatie Schotland!

Klimaat en natuur in Schotland

Schotland is niet een rondreis die jij moet nemen als je lekker in de zon wilt gaan liggen. Schotland is een rondreis voor de mensen die van avontuur houden, geweldige landschappen en tegen een stootje kunnen. De gemiddelde temperatuur in Schotland tijdens de zomer is rond de 20 graden! In Schotland wordt het over het algemeen niet warmer dan 24 graden.

Als jij van natuur houdt dan is Schotland de rondreis voor jou. Het landschap van Schotland kenmerkt zich door zijn bergen bedekt in het groen, grote en prachtige meren en kastelen en ruïnes die jij tijdens een wandeling kan tegenkomen. Als je in Schotland bent is het natuurgebied Trossacks en Lock Lomond een echte aanrader om te bezoeken. Loch Lomand is het grootste vers water meer dat je kan vinden in groot Brittannië. Je kan op dit meer heerlijk varen, waterskiën, zwemmen of gewoon heerlijk picknicken. Een goedkope rondreis Schotland is leuk om te combineren met een rondreis Ierland of rondreis Engeland.

Als jij gaat rondreizen door Schotland zijn er nog veel meer prachtige natuurgebieden te vinden. Zo is er Glencoe dit is een prachtige vallei die je kan vinden in de Schotse hooglanden. Deze door de in de ijstijd uitgesleten gletsjer is een van de vele prachtige natuurmonumenten in Schotland.

Bezienswaardigheden Schotland

Goedkope Rondreis Schotland

Stirling Castle is een must see bezienswaardigheid als jij gaat rondreizen door Schotland. Dit prachtige kasteel stamt uit de 15e eeuw en is tot en met het jaar 1746 uitgebouwd tot een groot en prachtig kasteel. Er hebben maar liefst zeven slagvelden plaatsgevonden rondom het kasteel en het steekt boven alle bossen uit omdat het op vulkanisch rotsgesteente is gebouwd.

Het museum Kelvingrove is een must see als je in Glasgow bent. In dit museum kunt je veel prachtige kunstwerken vinden van grote meesters als: Botticelli, Monet en Rembrandt.

Edinburgh Zoo kan je in Schotland vinden in de stad Edinburgh. Deze leuke dierentuin is opgericht rond 1909 en er zijn meer dan 140 diersoorten die jij kan ontdekken in deze dierentuin!

Soortelijke bezienswaardigheden zijn te vinden met een rondreis Zweden of een rondreis door Australië.

De steden in Schotland

Glasgow is natuurlijk een stad dat boven aan het lijstje moet staan als je van plan bent te gaan rondreizen door Schotland. Glasgow is een fascinerende stad dat veel mooie plekjes heeft. Ook zal je constant verrast worden als jij je door Glasgow beweegt. Er zijn in Glasgow veel top niveau restaurants te vinden en het is ook de bestemming in Schotland voor een avondje uit!

De stad Edinburgh

In Schotland is het ook mogelijk de stad Edinburgh te bezoeken. Edinburgh is een prachtige stad vol met historie. Doordat het stadshart van Edinburgh een zeer historische uitstraling heeft is het een van de meest bezochte bestemmingen voor mensen die een rondreis Schotland nemen. De stad is ook zeer geschikt voor een wandelingetje, maar let wel op er zijn veel hoogteverschillen dus een goed paar schoenen is zeker nodig! Verder zijn er veel Ierse pubs te vinden en leuke kleding winkeltjes. Een echte aanrader als jij gaat rondreizen door Schotland!

De stad Iverness

Goedkope Rondreis Schotland

Naast al deze grote steden zijn er ook wat kleine dorpjes te bezoeken. Het grote verschil tussen de steden en de dorpjes is dat de dorpjes nog een pure Schotse uitstraling en cultuur hebben. Zo kan je in Schotland Iverness bezoeken. Iverness is niet heel erg groot, maar Iverness is wel heel erg gezellig. De omgeving waarin Iverness zich bevindt is werkelijk geweldig. De natuur is ontzetten mooi een prachtig groen. Als jij in Iverness bent is het ook mogelijk leuke dagtripjes te maken en het monster Loch Ness te vinden in het meer van Loch Ness.

Pitlochry

Als laatste behandel ik Pitlochry. Pitlochry is een heel erg gezellig stadje dat omgeven is door geweldige natuur. Dit stadje is het stadje dat je kan bezoeken als jij de 100% authentieke Schotse cultuur wilt ontdekken. Een echte aanrader is Queensview wat je een prachtig uitzicht bied over de stad en omgeving. De steden en dorpjes zijn echt geweldig om te ontdekken.

Wil jij een rondreis Schotland gaan boeken?

Als je van plan bent om een rondreis Schotland te boeken dan hebben wij voor jou alle reisorganisaties op een rij staan. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk organisaties vergelijkt zodat jij de beste en goedkoopste rondreis Schotland kan gaan boeken.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Schotland