blog
Van Budapest Airport naar het centrum van de stad

Van Budapest Airport naar het centrum van de stad

Van Budapest Airport naar het centrum van de stad heeft u meerdere mogelijkheden van vervoer. Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer van de stad, dus welke optie u ook kiest, u bent altijd snel in het centrum.

Budapest Openbaar Vervoer

Budapest openbaar vervoer is over het algemeen zeer goed geregeld. Wanneer je eenmaal aangekomen bent op Budapest Airport, is het gemakkelijk om vanaf het vliegveld in de hoofdstad te komen. Wat betreft openbaar vervoer in Budapest kan er gebruik gemaakt worden van verschillende mogelijkheden, zoals de trein, de bus en de metro. Budapest Airport ligt slechts 16 minuten van het centrum verwijderd en wanneer je eenmaal in het centrum van Budapest bent aangekomen, kun je gemakkelijk alle kanten op.

Het openbaar vervoer in Budapest – en omstreken – geniet van een goede service en aansluiting. Het verkeer en zo ook het openbaar vervoer is in zekere zin te vergelijken met dat van Nederland: de bussen, trams en treinen rijden volgens een bepaald schema en beschikken in bijna alle gevallen over een mooie, goed lopende aansluiting. Een taxibus in Budapest is ook heel voordelig en brengt je gemakkelijk naar alle toeristische attracties. Wil je echt goedkoop reizen dan is de metro en de bus een goed alternatief. De bus heeft als grote voordeel dat je de stad Budapest en haar schoonheid op je gemakje kan bekijken en zo geniet van alle bezienswaardigheden onderweg.

Speciale tickets voor toeristen

Er bestaan voor het gebruikmaken van Budapest openbaar vervoer als toerist speciale tickets, die ‘Transfer tickets’ worden genoemd. Deze kosten ongeveer 1,70 euro, in Forinten (HUF) is dit ongeveer 530 HUF. Dit kaartje kan worden gebruikt voor de bus als de metro. Zoals je kunt zien, vallen de prijzen voor Budapest openbaar vervoer goed mee. Wil je langer reizen met het openbaar vervoer? Dan doe je er goed aan om een meerdaags kaartje aan te schaffen, hetgeen ook wel ‘Budapest travel card 24h’ wordt genoemd. Zoals de naam het zegt, is dit kaartje 24 uur geldig, wat het touren en het bezoeken van mooie plekjes in de stad zeer aantrekkelijk en betaalbaar maakt. Dit kaartje kost momenteel rond de 1.650 HUF, dat wil zeggen, plusminus 5.50 euro.

Veel mensen maken gebruik van het openbaar vervoer om vanaf het vliegveld van Budapest in het centrum te komen. Bij de diverse informatiekiosken op het vliegveld koopt u kaartjes voor het openbaar vervoer voor 350 HUF / 1,17 EUR. Wilt u in Budapest ook gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, dan bent u goedkoper uit om een kaart voor 1 of meerdere dagen te kopen bij het Tourist Information Point. Deze ‘Budapest Travel Card’ is 24 uur geldig, en kost 1650 HUF / ongeveer 5,5 euro.

Budapest vliegveld naar stad

Tussen 4:00 en 23:00 pakt u vanaf het vliegveld bus 200E naar metrostation Kőbánya-Kispest. Deze bus vertrekt elke 10 minuten. Vanaf hier kunt u opstappen op de M3-metrolijn. Na ongeveer 16 minuten stopt u midden in het centrum, bij station Újpest Központ. Wanneer uw hotel buiten het centrum ligt, en u een andere metrolijn nodig heeft kunt u op station Deák Ferenc tér overstappen op de lijnen M1 en M2.
Tussen 23:00 en 1:00 neemt u de bus 200E naar de South Pest busgarage. Vanaf hier vertrekken de nachtbussen 950 en 950A naar het stadscentrum. Tussen 1:00 en 4:00 wordt bus 200E vervangen voor een nachtbus, buslijn 900.

Taxi

Een taxi naar het centrum van Budapest is aanzienlijk duurder dan het openbaar vervoer. Taxibedrijf Főtaxi is het enige officiële taxibedrijf dat ritten verzorgd vanaf het vliegveld. Let er goed op dat u gebruik maakt van een officiële taxi! Deze maken gebruik van een goedgekeurde taximeter. Een rit van het vliegveld naar de stad kost, afhankelijk van de drukte op de weg, ongeveer 6500 HUF (22 euro). Er staan altijd voldoende taxi’s te wachten buiten bij de aankomsthal.

Minibus

De airport shuttles van Minibus rijden 24 uur tussen het vliegveld van Budapest en het centrum. Alle bussen zijn voorzien van airco en hebben gratis WiFi aan boord. U deelt deze shuttle bus met andere passagiers, maar hebt het voordeel dat u niet hoeft over te stappen. Vooraf reserveren via internet wordt aanbevolen. U betaald ongeveer 10 euro per persoon voor een enkele reis.

 

0