Stedentrip Dubrovnik

Stedentrip Dubrovnik

Er zijn veel reacties die mensen geven welke een stedentrip Dubrovnik hebben gedaan. Deze reacties zijn allemaal positief. Dubrovnik is een hele oude stad maar wel heel erg goed onderhouden. Dit komt omdat de stad echt uit de Middeleeuwen stamt. Het is ook heel bijzonder dat Dubrovnik in Kroatië op de werelderfgoedlijst staat. Dit maakt je stedentrip Dubrovnik ook heel erg speciaal.

Stedentrip Dubrovnik

Dubrovnik is een soort doolhof met haar prachtige straatjes en kleine steegjes. Tijdens je citytrip Dubrovnik zal je merken dat al deze leuke straatjes allemaal kris kras door elkaar lopen. Naast al deze kleine straatjes heeft Dubrovnik ook een grote hoofdstraat. Hier vind je tijdens je stedentrip Dubrovnik de leukste kroegjes en allerlei verschillende winkeltjes.

Om de stad zit nog een grote muur. Deze is heel mooi om langsheen te lopen maar omdat deze muur zo dik is kun je er ook op lopen tijdens je stedentrip Dubrovnik.

Als je hiervoor kiest dan is deze wandeling ongeveer 2 kilometer lang. En omdat je hoog loopt heb je een heel mooi uitzicht over de stad. Naast de muur heeft Dubrovnik ook een kabelbaan, ook een aanrader tijdens je citytrip Dubrovnik. Hiermee ga je vanaf de top van een berg in de buurt naar de oude stad. Natuurlijk heb je hierbij ook prachtig uitzicht over de gehele stad.

Bezienswaardigheden in Dubrovnik

Stedentrip Dubrovnik

Doordat Dubrovnik zo’n oude stad is, heeft de stad heel erg veel bezienswaardigheden. Stradun is een van deze bezienswaardigheden. Dit is een lange straat welke niet te missen is tijdens je stedentrip Dubrovnik. De straat gaat van de toegangspoort Pile naar de meest bekende markt: Luza Square.

En zoals hier boven al staat zijn de stadsmuren natuurlijk een geweldige bezienswaardigheid van Dubrovnik. En deze moeten dan ook zeker bezocht worden tijdens een stedentrip Dubrovnik. Juist door deze muren en forten is Dubrovnik ook zo goed bewaard gebleven sinds de Middeleeuwen. Dubrovnik was zo’n stevige vesting hierdoor en daardoor konden andere steden de stad niet overnemen. Je kunt dus zeker geen stedentrip Dubrovnik maken zonder deze muren te bekijken.

Winkelen in Dubrovnik

Ook kun je goed winkelen tijdens je stedentrip Dubrovnik. Aan de lange hoofdstraat welke midden door Dubrovnik loopt zitten bijna alle winkeltjes. Je kunt hier de meeste grote merken wel kopen maar de stad heeft ook veel handgemaakte winkeltjes. Zo kun je dus met een origineel souvenir thuiskomen na je stedentrip Dubrovnik. Ook heeft de stad wekelijks een markt waar de leukste spulletjes aangeschaft kunnen worden.

Stedentrip Dubrovnik

Uitgaan in Dubrovnik

Tijdens je stedentrip Dubrovnik zijn er een aantal eetgelegenheden welke je echt niet mag missen. Een daarvan is Buza. Buza is een café welke net buiten de stad ligt. Het café is uitgehakt in de rotsen en daardoor is deze echt niet te missen tijdens je stedentrip Dubrovnik. Daarnaast heeft Buza een hele goede kaart en heb je hier prachtig uitzicht over de zee.

Konoba Dalmatino is ook een van de eetgelegenheden welke je niet mag missen tijdens je stedentrip Dubrovnik. Het is een klein restaurantje welke een beetje verstopt is in een klein straatje. Het leukste hiervan is dat je hier nog het echte Damatië kunt proeven tijdens je stedentrip Dubrovnik.

Accommodatie in Dubrovnik

Tijdens je stedentrip Dubrovnik zie je meteen dat het een hele oude stad is. Dit zorgt ervoor dat er ook veel oude en romantische accommodaties te huur zijn in de stad. Daarnaast is er hier en daar wel wat vernieuwing geweest en kun je ook veel moderne hostels vinden. Er is dus veel keuze tijdens je stedentrip Dubrovnik qua accommodatie.

Vervoer door Dubrovnik

Vanaf Brussel is het ongeveer 4 uurtjes vliegen naar Dubrovnik. Dit is dus een prima reistijd voor je stedentrip Dubrovnik. Er kan ook voor gekozen worden om met de bus naar Dubrovnik te reizen. Vanaf België rijdt er een bus naar Split. Vanaf hier moet er overgestapt worden op een lokale bus en deze brengt je dan naar Dubrovnik. Maar dit is wel een langzame reisoptie tijdens je Citytrip Dubrovnik. Ook is een retourticket vaak even duur als een goedkoop vliegticket. In Dubrovnik zelf hebben ze een goed onderhouden busnetwerk. Als je tijdens je stedentrip Dubrovnik de bustickets van de voren koopt zijn ze goedkoper. Anders betaal je ongeveer even veel als in Nederland.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dubrovnik.