Stedentrip Valencia

Stedentrip Valencia

Valencia is een van de weinige steden in Spanje waar het traditionele Spanje nog terug te vinden is. Valencia loopt ongeveer 25 jaar achter op Barcelona als er gekeken wordt naar het toerisme in de stad. Juist dat is zo bijzonder en maakt het een bijzondere stedentrip Valencia. Een van de meest bijzondere dingen aan Valencia is dat er zoveel historische gebouwen bewaard zijn gebleven in de stad.

Het eerste wat opvalt tijdens je stedentrip Valencia is hoeveel cultuur deze stad heeft. Daarnaast bezit de stad ook heel erg veel architectonisch erfgoed. Vooral in het centrum van de stad zijn deze elementen terug te zien tijdens je stedentrip Valencia. Een van de meest historische wijken van de stad is Barrio del Carmen. Dit is een echte aanrader tijdens je stedentrip Valencia. Ook vind je overal terrasjes en leuke kroegjes in deze gezellige stad. Natuurlijk heeft de stad de laatste jaren ook veel vernieuwingen gehad. En als laatste heeft Valencia een zeeklimaat. Dit betekent dat het eigenlijk altijd lekker weer is in de stad.

stedentrip valencia

Bezienswaardigheden Valencia

Valencia is dus een hele traditionele stad welke niet te groot en niet te klein is. Dit is ook goed terug te zien aan de bezienswaardigheden welke de stad heeft. Tijdens je stedentrip Valencia zal je de combinatie tussen oud en nieuw dan ook wel erg goed zien. Valencia heeft verschillende parken waar in de zomer en in het voorjaar lekker gezeten of gewandeld kan worden. Een van de bekendste parken is het Gulliver Park. In de wijk El Carmen kan het traditionele Spanje teruggevonden worden. Tevens zijn hier een aantal bezienswaardigheden te vinden tijdens je verblijf in Valencia.

Winkelen in Valencia

Tijdens je stedentrip Valencia kun je ook heel erg goed winkelen. Alle grote ketens hebben hier hun eigen winkel. Deze winkels zijn allemaal gevestigd in de binnenstad en liggen allemaal vrij dicht bij elkaar. Calle Colon is de belangrijkste winkelstraat in Valencia. Als je tijdens je stedentrip Valencia meer opzoek bent naar de kleine winkeltjes dan kun je beter naar Barrio del Carmen gaan. Hier vind je allemaal leuke boetiekjes en kleine vintage winkeltjes met bijzondere producten.

Uitgaan in Valencia

stedentrip valencia

Ook met het uitgaan is Valencia een hele gevarieerde stad. Het biedt voor ieder wat wils en dat is ook heel erg fijn tijdens je stedentrip Valencia. De stad heeft een aantal grote clubs maar daarnaast ook kleinere barretjes. Hier kunnen drankjes gedronken worden en natuurlijk kan er gedanst worden. Maar als je tijdens je stedentrip Valencia opzoek bent naar een feestje of een festiviteit kan dit natuurlijk ook. Fallas is hierbij het hoogtepunt. Dit wordt elk jaar in maart georganiseerd ter ere van Sint Jozef. Sint Jozef is de stadsheilige van Valencia. Fallas is hiermee dan ook meteen het grootste festival van het jaar in Valencia en is dus niet te missen tijdens je stedentrip Valencia.

Accommodatie in Valencia

Doordat de stad nog niet heel erg toeristisch is, is er ook minder keuze qua accommodaties in de stad. Maar alsnog is er genoeg keuze tijdens je stedentrip Valencia. Er kan gekozen worden voor een klein romantisch hotel maar daarnaast zijn er natuurlijk ook luxe hotels. En om rekening te houden met de backpackers zijn er ook een aantal hostels in de stad te vinden. Wil je helemaal back to basic tijdens je stedentrip Valencia? Kies dan voor een van de bed and breakfast welke de stad heeft.

Vervoer door Valencia

Er is een maatschappij welke al het busvervoer in de grote steden van Spanje regelt. Deze maatschappij regelt dus ook het busvervoer in Valencia. In Valencia is de bus het beste vervoersmiddel om mee te reizen. Maar het leukste tijdens je stedentrip Valencia is natuurlijk om de stad te voet of op de fiets te verkennen. Voor degene die in een sneltreinvaart alle bezienswaardigheden willen zien kun je tijdens je stedentrip Valencia ervoor kiezen om met de hop-on-hop-off bus te gaan. Met een kaartje kan 24 uur met deze bus gereisd worden en dit kost ongeveer 15 euro. Naast bussen heeft Valencia ook een tram en metro netwerk waarmee gereisd kan worden tijdens je stedentrip Valencia. Je kunt een speciale toeristenkaart kopen en daarmee kan heel erg goedkoop door de hele stad gereisd worden.

stedentrip valencia

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Valencia

 

 

 

Barcelona

Bilbao

Madrid

Malaga

SevillaBooking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Valencia gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Valencia niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.