Stedentrip Warschau
Waardeer dit artikel aub

een stedentrip Warschau is goedkoper dan je denkt

Warschau is de hoofdstad van Polen en biedt onderdak aan ruim 1,7 miljoen Polen. Warschau is overwegend goedkoper dan de meeste hoofdsteden in West-Europa en zo een ideale en goedkope bestemming voor een stedentrip Warschau. Zo kun je al 6 verschillende musea bezoeken voor zo’n 90 euro. In Amsterdam en Parijs betaal je ruim 300 euro. Naast musea kun je ook allerlei andere bezienswaardigheden bekijken. We sommen dat voor je op in dit artikel:

Lazienki Park

Het Lazienki Park is veruit het grootste park van Warschau. Je kunt er door de grote tuinen wandelen, het museum bezoeken, een bezoekje geven aan het Romeinse theater, de sterrenwacht bekijken en/of het Belvédèrepaleis bezoeken.

Fryderyk Chopin Museum

Het Fryderyk Chopin Museum is gericht op muziek en muziekgeschiedenis. Je vindt er diverse tentoonstellingen, exposities en werken van Fryderyk Chopin.

De Oude Stad

De Oude Stad is het oude centrum van de Poolse hoofdstad. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog werd het oude centrum compleet verwoest. Toen het herbouwd werd, hield het zijn oude karakter. Er zijn diverse gezellige cafés, kunstkraampjes en gezellige winkeltjes.

Warsaw Rising Museum

In 1944 was er een gewapende opstand in Warschau, dat werd uitgevoerd door het Poolse verzetsleger. Er vielen veel doden, waaronder veel burgerdoden. Het Warsaw Rising Museum heeft bijna 1.000 tentoonstellingen en duizenden foto’s en films van deze gebeurtenis.

Multimedia Fountain Park

Het Multimedia Fountain Park is een spectaculaire fonteinenshow. Een goede plek om even wat frisse lucht te happen. Van mei tot en met september wordt hier bovendien een speciale licht- en geluidshow gegeven.

Koneser wodka distilleerderij

In Polen lusten ze wel een glaasje wodka. Dit gebouw werd geopend in 1897 en er werd wodka gebrouwen tot en met 2007. Hedendaags is het een cultureel museum, waar je rondleidingen door de fabriek kunt krijgen. Uiteraard kun je ook een glaasje wodka proeven tijdens je stedentrip Warschau !

Paleis van Cultuur en Wetenschap

Het Paleis van Cultuur en Wetenschap is een van de hoogste gebouwen van Polen. De Sovjet Unie heeft het gebouw geschonken aan de Poolse overheid. De bouw werd voltooid in 1955. Je kunt naar de 30e verdieping en vanuit daar heb je een ontzettend mooi uitzicht over de stad. Het gebouw huisvest ook verschillende theaters, musea en bibliotheken.

De Geschiedenis van de Poolse Joden (museum)

In 2013 werd dit museum geopend. Het geeft een beeld over de afgelopen duizend jaar geschiedenis van de Poolse Joden.

Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijke Kasteel is door de jaren heen meerdere malen verwoest. Degene die er nu staat, is daarom ook niet origineel. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw voor het laatst verwoest. Toch is het nog steeds de moeite waard om het te bekijken.
Vergelijk hier direct alle reizen naar Warschau Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

vakantiexperts-logo-300x175bebsy-logo-300x175stedentrips-300x175

 

Voor meer informatie over Europa > Rondreizen Europa

Landen van Oost-Europa:

 

 

 

 

 Booking.com

Stedentrip Warschau Reviews
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling