blog
Tips voor een vakantie in Málaga

Tips voor een vakantie in Málaga

Onze tips voor een fantastische vakantie in Málaga

Jaarlijks reizen er onwijs veel Nederlanders naar Zuid-Spanje voor een welverdiende zonvakantie. Een populaire bestemming is een vakantie in Málaga. Deze Spaanse stad heeft veel te bieden en is ook goed te combineren met een verblijf in één van de nabijgelegen badplaatsen. Maar je kan ook alleen een stedentrip Málaga boeken. Bekijk hieronder onze tips voor een fantastische tijd in Málaga:

Ontdek Málaga op de fiets

sea 1205023 1280 min

Málaga kan je goed te voet ontdekken, maar het is nog zoveel leuker om dit op de fiets te doen.

Een fiets huren is erg populair in de stad, onder zowel de lokale bevolking als de toeristen. De fietsen staan door de hele stad en zijn daardoor gemakkelijk te verkrijgen.

Wij raden je ook aan om een tochtje te maken langs het strand. Er kunnen overigens ook fietstours worden geboekt door de stad, dan zal een gids je van alles over de omgeving vertellen.

Een fietsvakantie in Spanje moet je ook zeker in overweging nemen .

Massage

Het zal niet het eerste zijn wat in je opkomt, maar wij raden een massage zeker aan in Málaga. Deze stad kent vele kilometers aan zandstranden, waar je kan genieten van de Spaanse zon. Voor een klein bedrag heb je de hele dag de beschikking over een strandbedje en een parasol. Maar om echt goed tot rust te komen raden wij je aan om een massage op het strand te nemen. De masseurs lopen rond op het strand en geven je voor ongeveer twintig euro een geweldige massage.

Strandtentjes

Als je één ding echt lekker kan eten in Málaga dan is het vis. Langs het strand zijn diverse leuke restaurantjes te vinden waar ze de vis roosteren op brandend hout. Veel verser zal je het niet zo snel krijgen. Je kan ook een bezoek brengen aan de wijk El Palo, dit deel van de stad staat bekend om zijn viszaken. Jij kan zelf een vis uitkiezen en die zal dan voor jouw ogen worden geroosterd. En niet alleen de toeristen komen hier genieten van een lekker hapje, want ook de plaatselijke bevolking is hier niet weg te slaan.

Gezellig stadscentrum

Het stadscentrum van Málaga heeft ook veel te bieden voor de cultuurliefhebbers. Natuurlijk kan je er geweldig shoppen en zijn de bekende ketens gevestigd in het centrum. Maar ook een bezoekje aan het Picassomuseum of de kathedraal mag niet ontbreken op jouw lijstje. In het centrum van Málaga zijn overigens ook overdekte winkelcentra te vinden.

Kathedraal van Málaga

cathedral 815821 640 min

Beklim de Gibralfaro en geniet van het allermooiste uitzicht van Zuid-Spanje. Maar het kan allemaal nog wat beter, want je kan ook nog de kathedraal beklimmen. Er worden dagelijks meerdere tours georganiseerd door de kathedraal en alleen op die manier kan je de top bereiken. Het uitzicht bovenop de kathedraal is adembenemend. Vergeet je fototoestel niet! Tickets voor de tour kan je voor de ingang van de kathedraal aanschaffen, maar wees er wel tijdig bij.

AC-Hotel

Het AC-Hotel is een fantastische plek om te overnachten, maar je kan ook gewoon een drankje gaan drinken op het dakterras van het hotel. Voor een bedrag van acht euro krijg je toegang tot het dakterras en een drankje naar eigen keuze. Dit dakterras staat bekend om zijn prachtige uitzicht over de verlichte Spaanse stad.

Uitstapje naar Marbella

Málaga is natuurlijk al een geweldige stad, maar misschien heb je ook wel eens de behoefte om een andere hot-spot te ontdekken. Wij raden je dan aan om met de auto naar Marbella te rijden. Rijk en bekend komt hier samen. De jachthaven van Marbella is wereldberoemd en overweldigend. De duurste jachten kan je hier bezichtigen, waaronder die van de koning van Saoedi-Arabië. Het schijnt ook dat Paul de Leeuw hier een woning heeft, al is dat misschien wat minder spectaculair.

Voetbalwedstrijd

Málaga CF is de grootste voetbalclub van de stad en heeft een rijke historie. Lange tijd speelde de Zuid-Spaanse club op het hoogste niveau, maar tegenwoordig komt de ploeg in actie in de Segunda División (2e niveau). Diverse bekende Nederlandse voetballers hebben ooit in het shirt van Málaga CF gespeeld, waaronder Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen. Je kan een bezoek brengen aan het Estadio de la Rosaleda en misschien ook wel een wedstrijd bezoeken. In de zomerperiode ligt het Spaanse voetbal stil, bekijk daarom van te voren het speelschema.

Ontbijten met churros

Jij hebt vast wel eens gehoord van de lekkernij churros! Dit zijn Spaanse deegstengels die tegenwoordig ook in Nederland worden verkocht. Maar zo lekker als in Spanje zal je ze niet zo snel krijgen. Veel Spanjaarden ontbijten met churros en chocolademelk. De churros kan je namelijk in het drankje dippen. Casa Aranda verkoopt de lekkerste churros van de stad.



Booking.com

0