blog
3 Beste dingen om te doen in Brugge

3 Beste dingen om te doen in Brugge

Brugge een charmante stad in België

Zwanen zwemmen door de grachten, middeleeuwse gebouwen overschaduwen de kasseien, wilgen huilen over het meer, rijke chocolade gluurt vanachter de ramen, pinten Belgische blonde zitten op de cafétafels, en beiaardklokken vullen de lucht met muziek: Dit is Brugge (of Brugge in het Nederlands). Deze idyllische stad in het noorden van België is toeristischer en toch eigenaardiger dan de hoofdstad Brussel. Plan een trip naar Brugge voor een voorproefje van middeleeuws Europa in de 21e eeuw, voor een vriendelijk, klein stadsgevoel met charmes van wereldklasse (het Historisch Centrum van Brugge, om er één te noemen) en, natuurlijk, voor het bier, de frietjes en de chocolade. Wat uw reden ook is om naar Brugge te komen, u zult gecharmeerd zijn.

3 Beste dingen om te doen in Brugge

Brugge is een charmante stad met elegante zwanen en middeleeuwse straatjes, maar er is hier veel meer te doen dan alleen vogels kijken en wandelen. Voor fijnproevers zijn er verschillende sites gewijd aan Belgische specialiteiten: de Choco-Story (chocolade), de Bruges Beer Experience (bier) en het Frietmuseum (friet). Maar er is ook oude geschiedenis te zien; zorg ervoor dat u het middeleeuwse Historisch Centrum van Brugge en het torenhoge Belfort bezoekt voor een prachtig uitzicht. Er zijn ook ontzagwekkende kerken en een waterrijk landschap van grachten, evenals een mooi meer.

1. Rozenhoedkaai

Brugge

De Rozenhoedkaai wordt beschouwd als een van de meest gefotografeerde gebieden van Brugge. Het is een schilderachtige plek waar de Dijver en de Groenerei samenkomen. Ga lekker zitten en geniet van de mooie grachten, prachtige oude gebouwen en charmante bars, restaurants en hotels.

Bezoekers raden ook aan om de Rozenhoedkaai in de avonduren te bezoeken en zeggen dat het een geweldige plek is om op een boot te stappen voor een rondvaart.

De Rozenhoedkaai ligt in het historische centrum van Brugge en is dicht bij veel bezienswaardigheden in de buurt, zoals Choco-Story en het Groeningemuseum. De Rozenhoedkaai is 24 uur per dag gratis toegankelijk; voor rondvaarten moet je een kaartje kopen.

2. Historisch centrum van Brugge

Brugge

Sinds 2000 staat het historische centrum van Brugge op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Beschouwd als een van de best bewaarde voorbeelden van een middeleeuwse Europese nederzetting, is het historische centrum een van de eerste plaatsen die u moet bezoeken in Brugge, volgens vroegere bezoekers. Neem de tijd om over de geplaveide paden te slenteren of spring op een boottochtje door de grachten die leiden naar de gotische en neogotische gebouwen die samen deze historische stad vormen. Ooit was dit een bruisende metropool van handel, maar ook een centrum van de Vlaamse Primitieve schilderstijl.

Recente reizigers raden u aan om twee tot drie uur in het gebied door te brengen. Ze raadden ook aan om een boottochtje door de grachten te maken en te gaan zitten en te genieten van een pint bier en een wafel.

U vindt deze buurt midden in het centrum van Brugge, waar u op elk moment kunt wandelen.

3. Markt

Brugge

Het hart van Brugge – de Markt – is gevuld met winkels, cafés, paardenkoetsen die over de geplaveide straten scheuren en vele architectonisch interessante gebouwen zoals het Belfort, waar u naar boven kunt klimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Volgens recensenten is de Markt een goed vertrekpunt om Brugge te verkennen, en hoewel het er soms wat druk kan zijn, is het zeker een bezoek waard. Anderen klaagden echter over te veel verkeer van auto’s, koetsen en voetgangers.

De Markt ligt in het historische centrum van de stad en is op elk moment van de dag te verkennen.

 


Booking.com

0