blog
Overzicht interessante bezienswaardigheden in Nederland

Overzicht interessante bezienswaardigheden in Nederland

Nederland is een prachtig land. In wel alle steden en dorpen is er iets leuks te zien en te doen. Wat te doen in Nederland is dus een vraag waar een oneindig aantal antwoorden op te vinden zijn. Nederland is meer dan alleen de mooie tulpenvelden, de beschermende dijken, de authentieke windmolens en de uitstekende mogelijkheden om er te fietsen. Als je het land wilt leren kennen, twijfel dan niet langer en plan dan zeker je reis door Nederland. Pak je koffers en ga op weg naar het Nederlandse leven. Wandel er vervolgens door de gezellige straten met vriendelijke mensen, ontdek er een unieke geschiedenis en een gezellige cultuur.

Amsterdam

Amsterdam is een unieke hoofdstad die veel te bieden heeft. Als er iets is dat mensen naar deze stad trekt, is het ongetwijfeld de ontspannen sfeer die je nergens anders ervaart. Winkelen, musea bezoeken, wandelen tussen de gezellige grachten, dineren op een boot, feesten en gewoon ontspannen zijn enkele mogelijkheden als de vraag: wat te doen in Amsterdam, gesteld wordt. Deze zorgeloze stad met zijn ontzettend vriendelijke bevolking staat hoog aangeschreven bij toeristen uit de hele wereld.

Een Amsterdams museum dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers ontvangt, is het Over The Edge & NEMO Science Museum. Het is een wetenschappelijk museum waarbij je dingen kan onderzoeken op gebied van biologie, natuurkunde, gedragswetenschappen en scheikunde. In dit technologiemuseum zijn tevens verschillende tentoonstellingen te vinden die onderverdeeld zijn in diverse categorieën, waaronder: astronomie, natuurverschijnselen, techniek, mensen, energie, enzovoort. Het museum is gevestigd in een bijzonder mooi en uniek gebouw aan het Oosterdok.

Nederland is ook de thuisbasis van beroemde schilders en kunstenaars. Daarom mag een bezoek aan het Van Gogh Museum in Amsterdam niet ontbreken. Het wordt beschouwd als één van de beste galerijen met impressionistische kunstwerken.

Rotterdam

Rotterdam is een prachtige Nederlandse stad waar je gezellig kan winkelen, eten en een rondvaart kan maken in de grootste haven van Europa. De stad heeft een zeer gezellige sfeer. Je kan er de watertaxi nemen om van de ene naar de andere plaats te varen.

Wat uniek is en Rotterdam kenmerkt, zijn de kubuswoningen. Deze paalwoningen zijn te vinden bij de Oude Haven in het gebied het Blaakse Bos. Ze werden gebouwd tussen de jaren 1982 en 1984. Deze woningen hebben een unieke structuur. Elke woning heeft een kubus die gekanteld staat op een paal. Er is ook een kijk kubus te vinden, die dienst doet als museum. Je vindt er informatie over de kubuswoningen.

Bij een bezoek aan Rotterdam mag de Markthal niet ontbreken aan je trip. Deze Markthal werd gebouwd in het jaar 2014, maar is sindsdien een symbool geworden van de stad Rotterdam. Het eigentijdse, architectonische ontwerp van dit gebouw trekt iedereen aan. De plafonds zijn er prachtig beschilderd en ‘s avonds maakt de verlichting het plaatje compleet. Als je de kubuswoningen gaat bezoeken, kan je nadien doorwandelen naar de Markthal, aangezien ze dicht bij elkaar gelegen zijn. Dit gebouw is architectonisch verbluffend, waardoor het zonder twijfel één van de meest iconische gebouwen van de stad is. Je vindt er een bijzondere, gezellige sfeer. Op de begane grond is er een grote markt met verschillende winkels en restaurants. De andere verdiepen worden gebruikt als flats.

Den Haag

Over Den Haag kan veel geschreven worden. Den Haag is een belangrijke stad die niet alleen als de thuisbasis van de Nederlandse regering dient, maar ook belangrijk is voor het internationaal gerechtshof en het internationaal strafhof. Bovendien is de residentie van het Koninklijk Huis, Paleis Noordeinde, er gelegen en is het de grootste stad in Nederland die aan de Noordzee ligt. De kustlijn van de stad is maar liefst 11 kilometer lang. Dit alles maakt Den Haag een zeer belangrijke stad. Bij een bezoek aan Den Haag moet je zeker een kijkje nemen in het leven en de cultuur van de stad door de vele musea en andere toeristische bestemmingen te bezoeken die de stad rijk is.

Almere

Dicht bij Rotterdam vind je de jonge en goed bereikbare stad Almere. De stad heeft verschillende natuurgebieden waar je kan ontspannen. De ruïne Kasteel Almere is een kasteel dat slechts half werd afgewerkt tussen de jaren 2000 en 2002. Almere telt enkele oorlogsmonumenten, rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten, alsook goed bewaarde scheepswrakken op de zeebodem.

Tilburg

Tilburg is niet ver van de Belgische grens gelegen, dicht bij Breda. Je kan er het Paleis-Raadhuis zien, hetgeen behoort tot het gemeentehuis van de stad. Het paleis werd gebouwd in opdracht van Koning Willem II, maar werd nooit door hem bewoond aangezien hij overleed voordat de bouw ervan voltooid werd.

Utrecht

Utrecht is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, waaronder enkele rijksmonumenten, oorlogsmonumenten, gemeentelijke monumenten, kerken, de Dom, een kapel, kloosters, een kathedraal, heel wat bekende niet-religieuze gebouwen, prachtige poorten, hofjes, molens, musea, theaters, bioscopen en nog veel meer!

Breda

Een uitstap naar Breda zal je zeker tevreden stellen. Deze stad heeft vele, leuke bezienswaardigheden. Heel wat gebouwen zijn er te vinden in een mooie architectuur. Je kan er het Kasteel van Breda zien langs de buitenkant. Het is een mooi gebouw, maar het is jammer genoeg niet publiek toegankelijk aangezien de Koninklijke Militaire Academie er gevestigd is.

Nijmegen

Nijmegen is in het oosten van Nederland gelegen, vlak bij de grens met Duitsland. Als je van de natuur houdt, moet je zeker eens een wandeling maken in de botanische tuin Hortus Nijmegen.

Groningen

Groningen is een zeer gekende en grote stad in Nederland. De stad werd grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je van het zeeleven houdt, kan je een bezoek brengen aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het Romeins masker aan de Waal is er ook leuk en uniek om te bekijken!

Leiden

Leiden is gelegen in Zuid-Holland. Je zal je er niet vervelen, want er zijn duizenden monumenten te zien, waaronder archeologische monumenten, gemeentelijke monumenten, rijksmonumenten en nog veel meer soorten monumenten!

Maastricht

Maastricht is vlak tegen de grens met België gelegen en ook dicht bij Duitsland. Als je graag bier drinkt, kan je een bezoek brengen aan stoombierbrouwerij De Keyser en genieten van een lekkere bierproeverij!

0