blog
Kerstvakantie 2020, de 6 gezelligste Nederlandse steden

Kerstvakantie 2020, de 6 gezelligste Nederlandse steden

Dit jaar , het Corona jaar, is het misschien een goed plan om in Nederland op vakantie te gaan. Velen zijn al aan het kijken waar ze de kerstvakantie van 2020 willen gaan doorbrengen en dan is vakantie in eigen land net zo leuk en gezellig als het buitenland. Ook in Nederland worden de steden helemaal in kerstsferen getooid en zijn er genoeg barretjes, cafés en restaurants te vinden waar je heerlijk kunt zitten en genieten. Er zijn vele steden in Nederland waar je goed kunt vertoeven, maar hieronder vind je toch wel de 6 gezelligste steden van Nederland om in de kerstvakantie te bezoeken om een geweldige tijd te hebben.

Het prachtige Maastricht als trip voor de kerstvakantie dit jaar

Voor veel Nederlanders is het Duitsland waar je mooie kerstmarkten kunt vinden, maar in Maastricht kunnen ze er ook wat van. De kerstmarkt in Maastricht is super gezellig en is ontzettend breed uitgezet. Als je over de kerstmarkt van de stad loopt heb je echt het gevoel dat je in winterwonderland terecht gekomen bent. Er zijn talloze kraampjes waar je leuke items kunt kopen en er is ook een ijsbaan op de markt te vinden. Hier kun je heerlijk je kunsten op de schaatsen vertonen en daarna gezellig een warme chocolademelk met slagroom op een van de verwarmde terrassen drinken. Verder kun je er ook in de winkelstraten heel goed shoppen en kun je met tassen vol weer richting huis rijden.

Een bestemming voor de kerstvakantie 2020: Haarlem

Naast Maastricht is ook Haarlem een stad waar je je kerstvakantie dit jaar kunt besteden. Dit is eveneens een hele mooie stad waar je een schitterende kerstmarkt kunt vinden. Deze markt wordt zelfs als 1 van de grootste van Nederland gezien. Je hebt maar liefst 300 kraampjes die je op de markt kunt bezoeken. Ook de winkels zijn helemaal in kerstsfeer en in de straten kom je allerlei kerstkoren tegen die als engelen mooie kerstliedjes zingen. Je kunt verder ook een stadswandeling door Haarlem maken en alle bezienswaardigheden van de stad in 1 wandeling bekijken. Kortom, Haarlem is een stad waar genoeg te doen is en waar je je tijdens je kerstvakantie niet hoeft te vervelen!

Ga naar de grootste kerstmarkt van Nederland in Dordrecht

De grootste kerstmarkt van Nederland is echter niet in Haarlem, maar in Dordrecht te vinden. De kerstmarkt in de Zuid-Hollandse stad is prachtig en ontzettend gezellig. Het is een heel erg sfeervolle markt waar je heel veel kramen kunt bezoeken om leuke spulletjes te kopen. Daarnaast zijn er ook heel veel horeca kraampjes te vinden waar je allerlei lekkernijen kunt kopen. Verder is het centrum ook voorzien van allerlei podia waar aan entertainment geen tekort is. Er is veel te beleven in deze stad tijdens de kerstvakantie en 1 bezoek aan de kerstmarkt van Dordrecht maakt dat je helemaal in de gezellige kerstsfeer komt.

Bezoek het Dickens Festijn in het historische Deventer

Wanneer je een beetje van de Engelse cultuur houdt, is het een idee om tijdens de kerstvakantie naar Deventer te gaan. Hier vindt namelijk elk jaar het Dickens Festijn plaats tijdens de kerstvakantie. De hele binnenstad van Deventer wordt dan omgetoverd tot een 19e eeuwse Engelse stad en komen de personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven. Acteurs spelen de personages en je zult ze in alle straten van de stad onderweg tegenkomen. Er zijn heel veel leuke dingen te bezoeken en beleven in de stad tijdens dit festijn en de kroegen en restaurants zijn ook echt de moeite waard om te bezoeken. De verwarmde terrassen van Deventer bieden genoeg mogelijkheden om bijvoorbeeld mensen te kijken.

Ga naar Den Haag voor het ultieme kerstgevoel

Voor het ultieme kerstgevoel is een trip naar Den Haag tijdens de kerstvakantie ook een goed plan. Je bent hier meer dan welkom en elk jaar vindt hier dan ook de Royal Christmas Fair georganiseerd. Dit is gewoon een grote kerstmarkt waar je heel veel leuke kerstkraampjes kunt bezoeken. Verder worden er vele culturele activiteiten georganiseerd in Den Haag tijdens de Fair en zo is er voor iedereen wel wat leuks te doen. Alleen al door de stad heen lopen en de honderden lichtjes bewonderen is al heel leuk. Het is absoluut een aanrader om in de kerstvakantie 2020 naar Den Haag af te reizen en daar de gezellige kerstsfeer mee te maken.

Bezoek de sprookjesachtige markt van Valkenburg

Een stad die niet mag ontbreken in het lijstje bij de kerstvakantie 2020 is natuurlijk Valkenburg. Deze stad heeft elk jaar een hele mooie kerstmarkt en het is dan net of je een sprookje binnengestapt bent. Het is een van de bekendste en populairste plekken om tijdens de kerst heen te gaan in Nederland en dat is niet voor niets. De kerstmarkt is namelijk te vinden in een grot welke in het verleden een schuilplaats voor de Valkenburgers en Amerikanen was in de Tweede Wereldoorlog. De grot heeft prachtige Romeinse muurschilderingen en ook een aparte kapel uit de 18e eeuw. Het is een prachtig gezicht met de warme lampjes van de kerstmarkt en is echt de moeite waard om te bezoeken!

0