Stedentrip Rotterdam

Stedentrip Rotterdam

Rotterdam is een havenstad in Zuid-Holland in het westen van Nederland. Er wonen ruim 600.000 inwoners in de stad en samen met de voorsteden vormt de stad het grootste stedelijk gebied in Nederland. De haven van Rotterdam is één van de belangrijkste havens van de wereld. Het is ook een logistiek knooppunt voor vele Europese buurlanden van Nederland en Nederland zelf. De stad heeft verschillende mooie gebouwen en een stedentrip naar de stad is dan ook erg populair. Door de gedwongen nieuwe start na de Tweede Wereldoorlog is de stad erg modern.

Stedentrip Rotterdam

Klimaat

De stad heeft een typisch Nederlands klimaat. In de herfst en de lente kan het flink regenen. Tijdens de winter kan het flink koud worden: vooral in de haven kan het erg koud worden. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 22 tot 25 graden Celsius. De zomermaanden vormen dan ook de beste reistijd voor een stedentrip Rotterdam.

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Stedentrip Rotterdam

Rotterdam heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de haven, de Markthal, het Museumpark, de Euromast en het Stadshuis- en Schouwburgsplein. Volop keuzes dus met een stedentrip Rotterdam

Euromast

De Euromast is maar liefst 185 meter hoog en valt direct op in de stad. Het is de hoogst toegankelijke toren van heel Nederland. Het hoogste punt is bereikbaar met de glazen lift. Je kunt er ook dineren op 96 meter hoogte of zelfs overnachten op 112 meter hoogte.

Haven

Tussen 1962 en 2004 was de haven van Rotterdam de grootste haven ter wereld. Alhoewel het niet meer de grootste haven ter wereld is, is de haven nog steeds erg belangrijk voor de import en export van Nederland. Het is tevens een belangrijk logistiek punt voor heel Europa. Als je een goed beeld wilt krijgen van de geschiedenis van de haven, kun je een tour boeken in combinatie met een boottocht. Dat is zeker een aanrader tijdens je stedentrip.

Stedentrip Rotterdam

Markthal

De Markthal is een opvallend bouwwerk in het centrum van Rotterdam. Je kunt er genieten van lekker eten en drinken.

Ahoy

Ahoy is een bekende evenementenhal waar de meest uiteenlopende festivals, exposities, congressen en festiviteiten worden georganiseerd. Jaarlijks wordt hier onder andere de Vrienden van Amstel Live, Holiday on Ice en het Feest van Sinterklaas gevierd.

Stadhuis- en Schouwburgplein

Deze twee pleinen zijn zonder twijfel de meest bruisende en levendige plekken van Rotterdam. Aan het Stadhuisplein staat boven ook, zoals de naam al doet vermoeden, het Stadhuis. Het pand werd gebouwd tussen 1914 en 1920. Het gehele jaar door is het erg gezellig op het plein. Er zijn veel horecagelegenheden en in de zomer zitten de terrasjes stampvol. In de winter wordt er ieder jaar een kunstijsbaan aangelegd. Dat wordt ook altijd drukbezocht. Op het andere plein, het Schouwburgplein, kun je terecht bij verschillende theaters en bioscopen. Ook staat het concertgebouw De Doelen aan dit plein.

Stedentrip Rotterdam

Vervoer

De stad heeft diverse treinstations en heeft ook een prima openbaarvervoernetwerk. Er rijden namelijk ook voldoende bussen. Als alternatief kun je ook nog met de taxi reizen. Deze zijn ook voldoende aanwezig in de stad. Rotterdam heeft tot slot nog een vliegveld en uiteraard is de haven ook al bekend.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rotterdam