Stedentrip Amsterdam

Stedentrip Amsterdam

Boek een stedentrip Amsterdam en doe dat met de trein

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en is gelegen in het westen van het land. De Nederlandse hoofdstad heeft van oudsher al een zeer gemengde bevolking. Vroeger woonden er al veel Fransen, Brabanders, Joden en Vlamingen. Het toerisme is tot op de dag van vandaag nog steeds erg belangrijk voor de stad. Het is de op vier na meest bezochte stad in Europa. Veel mensen boeken een stedentrip Amsterdam vanwege de vele winkelgelegenheden en de verschillende bezienswaardigheden.

Stedentrip Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Rijksmuseum, het van Gogh museum,  de grachtengordel, het Rembrandthuis, het Vondelpark, het Anne Frank huis, de Jordaan, de Amsterdamse wallen ( rode buurt).

Rijksmuseum en het van Gogh MuseumStedentrip Amsterdam

Het Rijksmuseum is het grootste en belangrijkste museum van Nederland. Het museum bestaat uit zo’n 200 zalen met ruim een miljoen voorwerpen. Je vindt er onder andere Nederlandse kunst uit de 17e eeuw, maar ook Aziatische en Italiaanse kunst.Schilderijen van Rembrandt zoals de Nachtwacht zijn wereld beroemd. Er zijn ook veel werken te zien van Frans Hals en Vermeer.  Het Rijksmuseumgebouw, werd ontworpen door de Nederlandse architect P.J.H. Cuypers.

Het van Gogh museum op het Museumplein in Amsterdam trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De verzameling van het museum bevat ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh,. De bibliotheek omvat meer dan 23.000 werken van de beroemde schilder.

De grachtengordel

Stedentrip Amsterdam

De grachtengordel van Amsterdam is uniek. Je kunt de grachten het beste beleven met een rondvaartboot. Je komt langs de historische panden uit de Gouden Eeuw en ook de vier Amsterdamse hoofdgrachten komen allemaal voorbij tijdens de rondvaart: Herengracht, Keizersgracht, Brouwersgracht en de Prinsengracht. De grachtengordel is zelfs één van de meest bezochte attracties van Nederland.

Rembrandthuis

Het Rembrandthuis is een prachtig museum waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 ook daadwerkelijk heeft gewoond. Destijds was het nog geen museum uiteraard. Rembrandt kon het huis uiteindelijk niet betalen. Hij mocht het in termijnen betalen, maar kwam op het eind toch niet rond. Hij vroeg zijn faillissement aan en verhuisde toen naar een huurhuis op de Rozengracht.

Vondelpark

Stedentrip Amsterdam

Het Vondelpark is vernoemd naar de toneelschrijver Joost van den Vondel. Van hem staat er dan ook een prachtig standbeeld in het Amsterdamse stadspark. Jaarlijks wordt het drukbezocht door zowel Amsterdammers als toeristen. Er komen op jaarbasis zo’n tien miljoen mensen naar het stadspark.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is hét huis waar het joodse meisje Anne Frank zich heeft schuilgehouden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Helaas werd ze op het eind toch ontdekt en gedeporteerd naar kamp Westerbork. Uiteindelijk overleed ze in een concentratiekamp. Sinds 1960 kun je het huis bekijken waar zij zich heeft schuilgehouden.

Amsterdam Dungeon

De Amsterdam Dungeon is een drukbezochte bezienswaardigheid in de stad. Je leert er van alles over de geschiedenis van de Nederlandse hoofdstad. Je komt er onder andere meer te weten over de geheimen van Rembrandt en de beul Peter Titelmann.

Vervoer in Amsterdam

Stedentrip Amsterdam

Amsterdam beschikt over veel treinstations en heeft ook een prima bus- en tramnetwerk. Tevens kun je ervoor kiezen om met de taxi te reizen. Ook fietsen is heel Hollands en ook heel populair in de Nederlandse hoofdstad. Je komt overal dan gemakkelijk tussendoor en alles is snel te bereiken.

Klimaat

In de zomer kan het erg warm aanvoelen in de stad. Dat heeft er ook mee te maken dat het erg druk is in de stad en door de hoeveelheid uitlaatgassen. Door de ligging koelt het echter ook weer af op warme dagen. Daarmee is de temperatuur in Amsterdam exact de gemiddelde temperatuur in Nederland. Als je in de herfst een stedentrip boekt naar de Nederlandse hoofdstad is het raadzaam om een paraplu mee te nemen. Regenbuien komen immers regelmatig voor.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Amsterdam