Stedentrip Brussel

Stedentrip Brussel

stedentrip brussel

Jacques Brel zong niet voor niks over deze prachtige stad Brussel. Dat kwam omdat het zijn geboortestad is maar daarnaast ook omdat het een hele interessante stad is. Dat maakt het ook zo geschikt voor een stedentrip Brussel in België. Brussel is een grote stad maar heeft de gezellige sfeer van een groot dorp. Brussel is echt zo’n stad waar je doorheen struint. Daarom is het zo aantrekkelijk voor een stedentrip Brussel. Brussel is een van de steden waar je altijd doorheen rijdt op weg naar Parijs, zeker als je met de Thalys gaat.

Maar Brussel is ook zeker de moeite waard voor een bezoekje in plaats van er alleen doorheen te rijden. Dit komt omdat de stad erg veel leuke dingen te bieden heeft tijdens een Citytrip naar Brussel. De stad heeft namelijk veel bezienswaardigheden maar daarnaast ook de wereldberoemde Brusselse wafel.

Accommodatie Brussel

Als je goed op het internet zoekt kun je erg goedkoop overnachten in de stad. Toch zijn de hotels welke meer in het centrum liggen vaak iets duurder dan in Nederland. Daarnaast heeft Brussel ook hostels of bed and breakfasts waar wel goedkoop overnacht kan worden. Dit is dus perfect tijdens je stedentrip Brussel.

Vervoer door Brussel

Op het eerste gezicht lijkt het openbaar vervoer in Brussel heel erg ingewikkeld. Maar eigenlijk is het heel erg eenvoudig, ook voor toeristen goed te begrijpen. In de stad wordt er gewerkt met 2 soorten vervoersbewijzen: MOBIB en JUMP. Maar tijdens je stedentrip Brussel zal je alleen gebruik maken van de JUMP kaartjes. Deze kaartjes kunnen gekocht worden bij de loketten die op de stations staan. Een kaartje moet altijd afgestempeld worden, anders is deze niet geldig tijdens je stedentrip Brussel. Een enkeltje blijft een uur geldig, dit betekent dat je in dit uur zo vaak mogelijk mag overstappen als je maar wilt. Dit is dus erg handig tijdens je stedentrip Brussel. Het openbaar vervoer in Brussel is ongeveer even duur als in Nederland.

Bezienswaardighedenbrussels 1818803 640

Als men aan Brussel denkt wordt er direct gedacht aan de Grote Markt. Dit is ook het hart van de stad dus niet te missen tijdens je stedentrip Brussel. Maar Brussel kent een van de leukste en daarnaast ook kleinste bezienswaardigheden van Europa. Het gaat hier natuurlijk over Manneke Pis.

Maar daarnaast heeft Brussel ook een hele grote bezienswaardigheid: het Atomium. Deze stamt uit de 19e eeuw maar is helemaal opgeknapt. Het zijn een aantal grote bollen waar doorheen gelopen kan worden. Dit is tijdens een stedentrip Brussel dan ook een van de bezienswaardigheden welke niet gemist mag worden.

Maar naast dit allemaal is de Grote Markt natuurlijk ook een belangrijke plek tijdens je stedentrip Brussel. Hier staan de mooiste gebouwen die enkelen 100den jaren geleden gebouwd zijn. Het stadhuis staat hier bijvoorbeeld ook bij. Dit is dus ook zeker niet te missen tijdens je stedentrip Brussel.

Winkelen

Tijdens je stedentrip Brussel kun je heel erg goed winkelen. Hou je van oude antieke spulletjes of ben je juist meer geïnteresseerd in de nieuwste mode? Het maakt allemaal niet uit. Tijdens je stedentrip Brussel kom je namelijk alles tegen. De 3 Sint-Hubertsgalerijen hebben verschillende overdekte winkels en daarnaast ook cafés. Ideaal dus voor als de ene wil winkelen tijdens de stedentrip Brussel en de ander liever een drankje doet. Zoals je vast wel weet is België een echt chocoladeland. Ook in Brussel wordt er erg veel chocolade verkocht. Wil je het thuisfront dus verrassen na je stedentrip Brussel? Neem een heerlijk doosje zelfgemaakte chocolade mee naar huis. Deze chocolade wordt in repen verkocht maar je kunt er ook voor kiezen om bonbons te kopen.

Uitgaan in Brussel

Als laatste kan er natuurlijk goed gestapt worden tijdens je stedentrip Brussel. Hier vindt men alles op het gebied van uitgaan en muziek. Brussel kent veel bruine kroegjes maar heeft daarnaast ook een aantal grote clubs. Vaak moet hier wel entree betaald worden maar krijgt men een aantal gratis drankjes bij binnenkomst. Maar naast dit bruisende uitgaansleven kun je in Brussel ook heel erg goed naar theaters of concerten gaan. Brussel heeft een aantal grote hallen waar veel van dit soort dingen plaats vinden. Ook dit is dus een aanrader tijdens je stedentrip Brussel.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Brussel. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

?c=943&m=871821&a=120684&r=GGR&t=html

Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Brussel gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Brussel niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.