blog
Fietsen in België

Fietsen in België

Leestijd 1 Minuut

België kan je echt wel een fietsparadijs noemen. België heeft een zeer goed netwerk van fietsroutes, dit noemen we knooppunten. Je kan een route uitstippelen op basis van knooppunten en je kan deze dan gemakkelijk volgen. Je hebt in België verschillende mooie streken, vaak met lichte glooiende heuvels. Ideaal om te fietsen. In de lente is het weer het meest aangenaam om leuke fietstochten te doen door de Belgische natuur.

De infrastructuur van de fietspaden is op sommige plekken, vooral in steden wat minder. In Wallonië is de fietsinfrastructuur zeer slecht maar in Vlaanderen is dit zeker en vast in orde.

Als je dan toch in België bent, stop gerust eens bij een leuk fietscafé en proef één van de lekkere Belgische bieren. Niet te veel want je moet nog terug geraken!

Fietsen in België

België heeft niet enkel steile klimmetjes te bieden maar ook leuke vlakke fietsroutes. Ook langs de Belgische kust kan u leuke fietstochten doen tot wel 70 km aan kustlijn. U kan genieten van de Polders in Oost-Vlaanderen of wat meer zuidelijker de Ardennen opzoeken. De Ardennen bieden vooral steile hellingen, grote bossen en ruige rotsformaties. Gelukkig gaat u er niet al te veel kasseienstroken tegenkomen. Deze kan u beter op televisie bekijken tijdens de Ronde van Vlaanderen.

In de provincie Antwerpen vindt u vele rustige fietsgebieden. U komt dan langs mooie rivieren en beekjes die u volledig tot rust doen komen. U moet ook zeker eens het Maasdal bezoeken. U vindt vele gezellige stadjes in het Maasdal waar u kan overnachten.

Wilt u eens een fietsuitstapje doen? Kom dan zeker eens fietsen in België. België heeft een zeer goed knooppuntennetwerk wat het fietsen in België zeer gemakkelijk maakt. Daarnaast is de infrastructuur voor fietsers in België goed onderhouden.

Ga eens kijken op onze stedentrip pagina, daar kunt u vele goedkope stedentrips naar België vinden zoals die naar Brugge, Gent, Oostende, Antwerpen of Brussel.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar België .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0

Geef een antwoord