Top 5 bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

geplaatst in: blog | 0

De hoofdstad van Maleisië is steeds populairder geworden onder toeristen. Vele reizigers gebruiken Kuala Lumpur als het beginpunt van hun reis. De luchthaven biedt namelijk ontzettend veel vluchten naar andere gave Aziatische steden. Als je toch langs Kuala Lumpur komt, moet je de stad eigenlijk ook eventjes bekijken! Daarom hebben we een top 5 samengesteld van de leukste bezienswaardigheden in de hoofdstad.

Top 5 bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

De bevolking in Kuala Lumpur is zeer divers. Ze bestaan voornamelijk uit Indiërs, Chinezen en Maleisiërs. De keuken is daarom ook zeer divers. Het eten is namelijk een heerlijke mix van de drie verschillende landen. Je kunt vrijwel overal eten. Je kunt in een luxe restaurant eten, maar je kunt ook genieten van street food. Vroeger was Maleisië een kolonie van Engeland en daarom kan gelukkig iedereen hier goed Engels praten. Het hele jaar door is het ongeveer 30 graden Celsius, waardoor je altijd kunt genieten van het mooie weer.

1. Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers zijn twee enorme torens in het centrum van de stad. Beide torens zijn 452 meter hoog en waren bij aanbouw de grootste ter wereld. Inmiddels zijn er al een aantal grotere torens gebouwd. Desalniettemin is het zeker een bezoekje waard. Vanuit de toren heb je namelijk een ontzettend mooi uitzicht over de stad. Je kunt de torens het beste aan het einde van de middag bezoeken. Je kunt dan mooie foto’s schieten van zonsondergang. Bovendien worden de torens prachtig verlicht als het donker wordt. Naast de torens vind je bovendien een gezellig stadspark, die je eventueel van te voren kunt bezoeken.

2. Times Square

Kuala Lumpur heeft ontzettend veel winkelcentra. De winkelcentra zijn zo groot, dat je er gerust een hele dag kan rondstruinen. De winkelcentra zijn allemaal heerlijk koel door de airco’s, zodat je even kunt ontsnappen aan de warme buitenlucht. Times Square is een van de populairste winkelcentra in Kuala Lumpur. Je vindt er naast een hoop kledingwinkels ook bowlingbanen, speeltuinen, bioscopen en zelfs een ijsbaan. Als je op de bovenste verdieping aankomt, kun je zelfs in een achtbaan stappen. Ook draaimolens, zweefmolens en een reuzenrad zijn aanwezig.

3. China Town

China Town is een groot district in de stad. Er hangt een goede sfeer en er zijn veel backpackers te vinden. Je kunt er heerlijk eten bij de verschillende kraampjes op straat. Je eet hier gemakkelijk voor een euro! Het straateten is overigens vaak nog van betere kwaliteit dan de restaurants, dus daarom moet je het zeker proberen.

4. Sultan Abdul Samat Building

Het Sultan Abdul Samat Building ligt aan het bekende Dataran Merdeka plein, dat gebouwd werd toen het nog een Engelse kolonie was. Het is ook ontworpen door een Engelsman. In de avond wordt het gebouw prachtig verlicht en dan is het gebouw zeker een bezoekje waard!

5. Batu Caves

Als je naar de Batu Caves wilt reizen, zal je een stukje buiten de stad moeten gaan. Hier is een prachtige Hindoestaanse tempel verscholen. Je kunt de grotten enkel te voet bereiken en je zult maar liefst 272 treden moeten bewandelen voordat je daadwerkelijk aankomt. De beste reistijd voor de grotten is in januari of februari, omdat ze dan de Thaipusam voorbereiden. Dat is een Hindoestaans festival dat wordt bezocht door miljoenen Hindoestanen

 

pagina’s over Maleisië

Rondreis Maleisië, een prachtig land met een rijke cultuur

De 8 mooiste eilanden van Maleisië

Vervoer in Kuala Lumpur

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Maleisië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringsawadeea-logo-300x175snp-logo-300x175fox-logo-300x175koningaapasiadirect

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van