Stedentrip Gent

Stedentrip Gent

stedentrip gent

Gent in België is een stad welke perfect is voor een stedentrip. Dit door de bezienswaardigheden en de sfeer in de stad maar ook omdat het een stad is welke voor een groot gedeelte autovrij is. Dit stedentrip gentmaakt het een perfecte stad voor een stedentrip Gent doordat je alles te voet kunt ontdekken en de stad helemaal in je op kunt nemen. Daarnaast kan de stad ook prachtig bewonderd worden vanaf de grachten van de stad. Dit is ook een leuke optie tijdens je stedentrip naar Gent.

Je kunt er tijdens je stedentrip Gent natuurlijk ook voor kiezen om de stad op beide manieren te ontdekken, vanaf het water ziet de stad er natuurlijk heel anders uit dan vanaf de straat. Naast de grachten heeft Gent ook talloze bezienswaardigheden welke zeker de moeite waard zijn tijdens een stedentrip Gent. Gent is ook een studentenstad bij uitstek. Dit kan men merken aan het bruisende uitgaansleven welke de stad heeft. Het is dus perfect als stedentrip Gent, vooral voor jonge mensen. Ook omdat de stad zo klein is blijft de sfeer hier heel erg gezellig.

Accommodatie in Gent

Het is heel gemakkelijk om een accommodatie te vinden tijdens je stedentrip Gent. Dit komt omdat er in elke prijsklasse wel wat te vinden is. De hotels dichter in het centrum zijn vaak wat duurder maar daar staat dan weer tegenover dat de hotels verder weg wat goedkoper zijn. Ook kan er tijdens een stedentrip Gent overnacht worden in een hostel, dit is een nog goedkopere optie. Er is dus voor ieder wat wils op het gebied van accommodatie tijdens een stedentrip Gent.

Vervoer door Gent

Gent is een stad welke heel erg goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Vanaf ongeveer elke grote Belgische stad gaat er wel een trein heen. Maar ook het openbaar vervoer in de stad is erg goed geregeld. Dit zal je dan ook snel merken tijdens je stedentrip Gent. Gent heeft zelf 6 treinstations. Doordat de stad niet zo groot is kunnen hier al bijna alle dingen en bezienswaardigheden mee bereikt worden.

Gent heeft ook het grootste treinstation van Vlaanderen. Dit station verbindt de stad ook met de andere grote steden in Belgiëstedentrip gent maar daarnaast ook met Nederland, Duitsland en Frankrijk. Gent is dus een hele belangrijke stad op het gebied van openbaar vervoer voor de rest van België.

Natuurlijk heeft Gent ook een groot tram- en busnetwerk waarvan je gebruik kunt maken tijdens je stedentrip Gent. Gent werkt samen met De Lijn, een organisatie die het openbaar vervoer in meerdere steden van België regelt.

Je kunt de stad natuurlijk ook bewonderen op de fiets.Fietsen zien er ongeveer het zelfde uit zoals in ons eigen land  En..fietsenstallingen genoeg !

Bezienswaardigheden Gent

Eigenlijk is het bezoeken van de stad Gent een reis door de tijd. Dit zal je tijdens je stedentrip Gent ook merken als je langs de bezienswaardigheden van de stad wandelt. Gravensteen is bijvoorbeeld een van de grootste en bekendste bezienswaardigheden van de stad. Gravensteen is een burcht midden in de stad Gent . Het gebouw is van de buitenkant al een bezoekje waard tijdens je stedentrip Gent maar ook in het gebouw kijken is heel interessant. De burcht stamt uit 1108 en staat stedentrip gentnog steeds in originele staat in de stad.

Winkelen

Gent is een stad waar men vele kleine winkeltjes en speciaalzaken kan vinden. Heel erg leuk dus tijdens je stedentrip Gent. Deze winkeltjes zijn vooral in de historische binnenstad terug te vinden. Er zijn veel winkeltjes met zelfgemaakte spulletjes en vintage artikelen. Dit maakt de stad heel erg leuk om in te winkelen tijdens je stedentrip Gent. Het is heel erg bijzonder, merkkleding is overal wel te vinden maar deze handgemaakte spulletjes zijn natuurlijk uniek.

Uitgaan in Gent

Naast al het bovenstaande kan men tijdens de stedentrip Gent ook nog eens heel goed uitgaan. Dit komt door het gevarieerde aanbod welke de stad heeft. Er kan tot midden in de nacht gedanst worden maar er kan ook een avondje in het theater gespendeerd worden. Vooral voor filmliefhebbers is het echt een perfecte stad. Gent heeft namelijk een groot bioscopencomplex: Decascoop aan der Platen. Hier worden alle grote films getoond op een groot scherm. En natuurlijk kent Gent ook veel jaarlijkse evenementen. Vind je dit leuk? Hou hier dan rekening mee tijdens het boeken van je stedentrip Gent.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Gent Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Gent gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Gent niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.