Stedentrip Antwerpen

Stedentrip Antwerpen

Boek een stedentrip Antwerpen en reis met de trein

Antwerpen wordt ook wel de diamantenstad genoemd. Daarnaast is er in deze stad veel barok te vinden tijdens je stedentrip Antwerpen. Antwerpen is een stad waar cultuur, geschiedenis en een bruisend nachtleven elkaar ontmoeten. Ook is het een stad van wereldklasse, dit is iets wat je wel gaat zien tijdens je Stedentrip Antwerpen. Daarnaast is de stad heel erg goed bereikbaar. Zowel met de auto als met de trein is de stad te bereiken.

Stedentrip Antwerpen

Antwerpen heeft een wijk: t Zuid, dit kan eigenlijk gezien worden als de Antwerpse versie van de Jordaan. Hier kom je alle leeftijden tegen en het is soms een wat foute wijk, maar hier vind je ook meteen alle levensgenieters. Deze wijk is dus zeker een bezoek waard.

Accommodatie in Antwerpen

Antwerpen kent talloze verschillende accommodaties waaruit je kunt kiezen tijdens je stedentrip Antwerpen. Je kunt zelf kiezen hoeveel geld je hieraan wilt uitgeven want je hebt hier accommodaties in allerlei verschillende prijsklassen. Dit is dus super handig.

Vervoer door Antwerpen

Antwerpen is een stad waar ze veel voetgangerszones hebben. Dit betekent dat sommige delen van de binnenstad autovrij zijn. Dit is dus heel fijn als je tijdens je stedentrip Antwerpen de stad te voet wilt ontdekken. Het grootste voordeel is dat de bezienswaardigheden ook op loopafstand van elkaar liggen. En als je toch geen zin hebt om te lopen is het openbaar vervoer tijdens je Citytrip ook heel erg goed geregeld.

De Lijn’ beheert het openbaar vervoer in de stad. Dit is het netwerk welke de bus en de tram verzorgd tijdens je stedentrip Antwerpen. Het tramnetwerk komt eigenlijk in alle hoeken van de stad. Dit is dus een goede manier van reizen als je een aantal dingen wilt bezoeken in de stad. Er kan bij het openbaar vervoer een biljet gekocht worden, dit is een enkele reis. Maar tijdens je stedentrip Antwerpen kun je ook een dagpas kopen, hiermee mag je onbeperkt reizen met de vervoersmiddelen van De Lijn. Daarnaast hebben ze ook 3- en 5-dagenpassen.

Bezienswaardigheden Antwerpen

Antwerpen heeft heel erg veel bezienswaardigheden welke het bezoeken waard zijn tijdens je stedentrip Antwerpen. Bijvoorbeeld het allerkleinste straatje van Antwerpen. Dit is een heel lief en schattig straatje welke nooit is opgeknapt. Hier vind je dus nog alle oude indrukken en gebouwen terug welke Antwerpen vroeger had. Daarnaast heeft Antwerpen een kathedraal van 123 meter hoog: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze is dus ook zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip naar Antwerpen.

stedentrip antwerpen

Als je met de trein reist naar je stedentrip Antwerpen word je bij aankomst meteen verrast met het Centraal Station. Dit is zeker een van de blikvangers van Antwerpen. En direct bij het station is ook de dierentuin van Antwerpen te vinden. Als men zich dan naar de binnenstad begeeft kunnen daar de andere bijzondere bezienswaardigheden gevonden worden tijdens de stedentrip Antwerpen.

Winkelen

In Antwerpen kan er goed gewinkeld worden tijdens je stedentrip Antwerpen. Antwerpen heeft een speciale modewijk, deze zit ongeveer bij de Nationalestraat. In Antwerpen zijn talloze modeontwerpers opgeleid. Allemaal hebben zij aan de Academie voor de Schone kunsten hun opleiding gevolgd. Antwerpen kent dan ook veel winkels waar ze collecties van eigen ontwerpers verkopen. Dit is natuurlijk heel erg bijzonder en zeker een kijkje waard tijdens je stedentrip Antwerpen.

Ook bij de Meir kan er goed gewinkeld worden. Hier slaagt men in ieder geval als hij of zij op zoek is naar kleding en schoenen. In oude Antwerpse gebouwen zijn de grootste internationale modemerken gevestigd. De Meir is een autovrij stuk van de stad, het is dus ook een veilig gedeelte van de stad.

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen kent een heel erg bruisend nachtleven. Dit komt omdat er veel keuze is uit een avondje uit tijdens je stedentrip Antwerpen. Vooral bij de grote markt zijn heel erg veel kroegen en clubs terug te vinden waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen. Daarnaast heeft Antwerpen ook veel bioscopen en theaters. Ook voor degene die opzoek zijn naar een rustig avondje uit of een avondje vol cultuur heeft Antwerpen dus heel erg veel te bieden.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Antwerpen

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

STEDENTRIP NAAR ANTWERPEN MET DE TREIN

antwerpen trein minBooking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Antwerpen gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Antwerpen niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je stedentrip Antwerpen en kunt kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.