Stedentrip Luxemburg stad

Stedentrip Luxemburg stad

Luxemburg stad is de hoofdstad van het land Luxemburg. Sinds 25 oktober 2012 wonen er minstens 100.000 inwoners in deze stad. Dit zijn er helemaal niet veel en dat maakt een stedentrip Luxemburg stad juist zo leuk. Er stromen 2 rivieren door de stad: Alzette en Pétrusse. De naam Luxemburg betekent van oorsprong kleine burcht. De stad in een van de rijkste van heel Europa. Dit komt omdat Luxemburg stad heel erg belangrijk is voor de bankwereld, internationaal. Deze invloeden zie je ook terug tijdens je stedentrip Luxemburg.

Stedentrip Luxemburg stad

In 963 is de stad ontstaan. Siegfried bouwde een kasteel met een verdedigingsmuur. Dit werd op een Bock-rots gebouwd. Uiteindelijk is hieruit Luxemburg stad ontstaan. Hierna zijn verschillende ingenieurs met de stad aan de slag gegaan en zij hebben ervoor gezorgd dat de stad een van de sterkste vestigingen van Europa werd. Deze geschiedenis zorgt ervoor dat een stedentrip Luxemburg stad erg interessant is. In 1867 werd Luxemburg stad neutraal verklaard. Dit betekent dat sindsdien de vestigingen weg moesten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er op de dag van vandaag nog maar 10% van deze werken te aanschouwen zijn tijdens een stedentrip Luxemburg stad.

Bezienswaardigheden Luxemburg stad

Stedentrip Luxemburg stad

Luxemburg stad kent heel erg veel bezienswaardigheden omdat het een oude stad is. De stad heeft veel musea, bijvoorbeeld National Museum of History Art. Beneden in dit museum zijn werken te vinden die stammen uit de Romeinse tijd en boven in het museum is juist moderne kunst te vinden. Tijdens een stedentrip Luxemburg stad kun je hier dus kunst vinden voor iedereen.

Naast dit heeft Luxemburg stad ook nog een prachtig paleis: het Groot Hertogdom. Deze is tijdens een stedentrip Luxemburg stad echt niet te missen. Dit paleis is ooit gebouwd voor de Nederlandse koningen welke in Luxemburg stad regeerden.

Winkelen in Luxemburg

Luxembourg House is een van de plekken die je tijdens je stedentrip Luxemburg stad zeker niet mag missen. Hier kun je namelijk hele bijzondere souvenirs kopen. En dan niet van die souvenirs die je in elke grote stad hebt maar echt bijzondere dingen. Deze souvenirs zijn namelijk ontworpen door jonge Luxemburgse kunstenaars. Daarnaast kun je hier allemaal snoepjes kopen en dranken van lokale producenten. Naast dit heeft Luxemburg natuurlijk ook de meeste grote internationale modeketens en boetiekjes waar leuk gewinkeld kan worden tijdens de stedentrip Luxemburg stad.

Uitgaan in Luxemburg stad

Stedentrip Luxemburg stad

In Luxemburg gaan kunst en eten hand in hand. Kjuh is een restaurant waar streetart en heerlijk eten gecombineerd wordt. Dit komt omdat het restaurant tevens dient als een galerij waar allemaal exposities zijn. Zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip Luxemburg stad. Naast dit allemaal kan er in dit restaurant heerlijk gegeten worden en bieden ze van alles aan op de kaart. Er is hier dus wel voor ieder wat wils en dit maakt het, het perfecte restaurant tijdens jouw stedentrip Luxemburg stad.

Clervaux

Ben je in Luxemburg stad  dan is het zeker de moeite waard om even naar het noorden van Luxemburg af te reizen en wel naar de stad Clervaux. Clervaux ligt op ca.65 km verwijderd van Luxemburg stad en je rijdt dat met de auto in een klein uurtje. Een prachtige stad waar je heerlijk kunt wandelen.Clervaux ligt in het dal van de Clerve. De heuvels rond Clervaux behoren tot de hoogste van Luxemburg.

De rivier de Clerve slingert door de groene heuvels rond Clervaux. Clervaux is het startpunt van vele interessante wandelroutes. Het centrum van Clervaux is voetgangerszone. Hier liggen veel leuke terrasjes, restaurants en winkels. Op een van de omliggende heuvels ligt de Benedictijnenabdij van St-Maurice en St-Maur, gebouwd in de Frans-Romaanse stijl, naar het model van de beroemde abdij van Cluny, gebouwd in 1910. Zeker de moeite van het bezichtigen waard!

Accommodatie in Luxemburg

Stedentrip Luxemburg stad

Tijdens je stedentrip Luxemburg stad kun je voor verschillende soorten accommodaties kiezen. Wil je luxe, kies dan voor een van de prachtige hotels welke de stad heeft. Wil je liever iets minder geld uitgeven tijdens je stedentrip Luxemburg stad? Kies dan voor een van de hotels welke de stad heeft. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een bed and breakfast.

Vervoer door Luxemburg stad

Luxemburg stad is erg gemakkelijk te bereiken. Als je de stedentrip Luxemburg stad met de trein wilt doen moet je overstappen in Brussel. Vanaf hier gaat er rechtstreeks een trein naar Luxemburg stad. In Luxemburg stad zelf is het erg leuk om de stad met de fiets te verkennen. Het is niet een hele grote stad dus tijdens je stedentrip Luxemburg stad is dit een prima reis optie. Je kunt op verschillende plekken in de stad fietsen huren tegen een lage prijs. Ook kan er met het openbaar vervoer gereisd worden door de stad. De stad heeft een metro- en een busnetwerk. Ook hiermee kun je van deur tot deur reizen en kom je altijd op je bestemming aan. Ook dit is niet heel erg duur en daarnaast is het ook goed geregeld. De bussen en metro’s gaan redelijk vaak, wat ideaal is tijdens je stedentrip Luxemburg stad.

De volgende touroperators bieden u een rondreis of stedentrip aan in Luxemburg

Vergelijk hier direct alle reizen naar Luxemburg