blog
Een stedentrip Duitsland met een bezoek aan de oudste stad Trier

Een stedentrip Duitsland met een bezoek aan de oudste stad Trier

Leestijd 3 Minuten

Als je een mooie stedentrip wilt maken, is Duitsland een uitstekende keuze. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om naar de Moezel te gaan. Deze rivier is één van de mooiste, kronkelende rivieren die in het land te vinden zijn. Bovendien ligt Trier langs de rechteroever van deze rivier. Een stedentrip Trier mag zeker niet ontbreken uit je vakantiebestemmingen om te bezoeken, aangezien dit samen met Worms de oudste stad van Duitsland is. In en rond Trier kan je mooie wandelingen en fietstochten maken, maar ook zijn er leuke dingen om te bezoeken. Hierbij mogen de vele wijngaarden niet vergeten worden, waarbij de bekende wijnproeverijen van de frisse moezelwijnen een must zijn. Ook is het eten er erg lekker, met de befaamde wienerschnitzel en apfelstrudel.

Een historische stedentrip Trier

Als je een stedentrip naar Duitsland wilt maken, kan je dus een Moezelreis boeken naar de historische stad Trier in het westen van Duitsland. Deze stad werd door keizer Augustus opgericht in 16 voor Christus. De regio kan je te voet, met de auto, met de moto of per fiets verkennen. Het verharde, kronkelende fietspad dat parallel loopt met de meanderende Moezel is ideaal voor fietsers. Er is een goede bewegwijzering op de fietspaden. Als je gaat fietsen, moet je bagage hier uiteraard op voorzien worden. Niet alleen zijn fietskleding en accessoires hiervoor belangrijk, maar ook mogen shampoo en haarstylingproducten voor op reis niet vergeten worden. Na je fietstocht wil je natuurlijk nog altijd goed voor de dag komen bij de zeer vriendelijke, Duitse bevolking.

Een stedentrip langs wijngaarden en steile hellingen

Als je kiest voor een stedentrip Trier, kan je enkele dagen genieten van de prachtige wijngaarden die zich uitstrekken langs de steile berghellingen aan de beide oevers van de langzaam stromende Moezel rivier. Je kan er wandelen in het zonovergoten middeleeuws ogende stadje Trier, met prachtige vakwerkhuizen en een romaanse kerk die een unieke architectuur heeft. In de buurt van Trier vind je ook prachtige kastelen, zoals deze ook in vele andere gebieden van Duitsland te vinden zijn. Sommige kastelen bevinden zich hoog op de top van een berg.
Als toerist kan je in het stadje Trier niet alleen genieten van de lokale wijnen, maar ook van lekkere bieren en worst. Het gezellige, centrale plein met een rustgevende fontein moet zeker een tussenstop zijn tijdens een stedentrip Trier.

Op stedentrip naar een vriendelijke bevolking

De bevolking van Duitsland is zeer vriendelijk. Ze verwelkomen alle toeristen zoals ze hun eigen inwoners verwelkomen. De meeste inwoners kunnen er ook Engels praten, maar het is natuurlijk altijd mooi meegenomen als je de Duitse taal beheerst. Op gebied van bevolking bezit Duitsland het grootste aantal inwoners van Europa. Duitsland kan ook bezocht worden als stedentrip tijdens een doorreis naar een ander land, aangezien het land 9 buurlanden heeft, zoals: Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

Trier bezoeken met een gids

Als je ervoor kiest om Trier te bezoeken, kan je je laten rondleiden door een gids. Trier staat bekend als de meest indrukwekkende Romeinse constructie in het noorden van de Alpen. Het stadje bezit een schilderachtige, romantische omgeving. In deze fascinerende stad zal je een amfitheater tegenkomen waar vele jaren geleden duizenden Romeinen en Duitsers naar bloedige gladiatorenwedstrijden keken. Ook mag de enorme kathedraal uit de 11e eeuw niet vergeten worden. Je vindt er ook het geboortehuis van filosoof Karl Marx, dat nu fungeert als museum. Een stedentrip naar Trier in Duitsland zal zeer aangenaam zijn, maar vergeet je shampoo en haarstyling producten voor op reis zeker niet toe te voegen aan je bagage!

0