Stedentrip Wenen

Stedentrip Wenen

Wenen  in Oostenrijk wordt gezien als een barokke stad. De stad kent een hoog K&K gehalte en dit is dan ook duidelijk te zien tijdens een stedentrip Wenen. Met K&K gehalte wordt Königlich und Kaiserlich bedoeld. Eigenlijk wordt Wenen door iedereen die er is omgeschreven als een imperiaal monument op zich. Dit is ook het eerste wat opvalt tijdens je stedentrip Wenen.

Wenen is ook wel de stad van de muziek, opera en operette. Elk jaar wordt hier het Nieuwjaarsconcert gespeeld op het Musikverein. Maar naast muziek heeft de stad nog zoveel meer te bieden. Wenen is een goede stad voor een stedentrip als je van klassiek houdt, maar naast klassiek straalt de stad ook moderniteit uit.

Dit komt door de vele hippe bars en restaurants welke zeker bezocht moeten worden tijdens de stedentrip Wenen. Het is het beste om de binnenstad te voet te verkennen, zo zie je meteen alles en weet je wat er met bovenstaande bedoeld wordt. Wenen is een hele moderne stad maar daarnaast zijn er ook nog veel romantische aspecten van vroeger zichtbaar in de stad. Dit zal je dan ook zien tijdens je stedentrip Wenen. Het nieuwe Wenen is heel erg jong en hip en bestaat vooral uit bizarre kunst. Het oude Wenen biedt daarnaast veel opera of andere oudere kunstvormen. Deze 2 komen heel erg goed samen in de prachtige stad.

stedentrip wenen

Bezienswaardigheden Wenen

Wenen kan eigenlijk gezien worden als een groot openluchtmuseum. De hele stad in een grote bezienswaardigheid. Dit is ook wat je terugziet tijdens je stedentrip Wenen.

stedentrip wenen

In en rond de binnenstad zal je veel imposante en oude architectuur terugvinden. Ook heeft de stad een aantal musea welke gevestigd zijn in prachtige gebouwen. Deze moet je echt gaan bekijken tijdens je stedentrip Wenen. Natuurlijk zijn er ook een aantal gebouwen welke er erg modern uitzien. Dit is juist de charme van de stad waarin oud en nieuw heel goed samenkomt en gecombineerd wordt.

Winkelen in Wenen

Shoppen in Wenen kan niet beter. De belangrijkste winkelstraten liggen allemaal vlakbij het centrum. Je moet dus wel even winkelen tijdens je stedentrip Wenen. Aan deze winkelstraten liggen alle grote winkels welke alle bekende merken verkopen. In de zijstraatjes vind je allemaal leuke kleine winkeltjes welke allemaal andere aparte spulletjes en merken verkopen. De winkels hebben ongeveer dezelfde openingstijden als in Nederland maar ze kennen in Wenen geen koopzondag. Tijdens je stedentrip Wenen kun je heel erg veel handwerk vinden. Bijvoorbeeld juwelen of lederen schoenen welke handgemaakt zijn. Het is dus heel erg gemakkelijk om leuke kleine cadeautjes te kopen voor het thuisfront tijdens je stedentrip Wenen.

Uitgaan in Wenen

Zoals hierboven al staat is Wenen de stad van de muziek. Dit komt omdat er erg veel bekende componisten in de stad hebben gewoond. Het gaat hier van opera’s tot de Weense wals. Er is voor ieder wat wils tijdens een stedentrip Wenen. Het zijn niet alleen de ogen die genieten in Wenen, de oren komen hier ook zeker aan bod. Naast al deze culturele dingen heeft Wenen ook een aantal grote clubs waar tot diep in de nacht uitgegaan kan worden.

Accommodatie Wenen

Door de romantiek die de stad zeker nog uitstraalt bezit Wenen ook heel veel kleine romantische hotelletjes. De stad is dus perfect om je lief mee te nemen op een stedentrip Wenen. Daarnaast zijn er ook veel moderne hostels en grote luxe hotels te vinden in de stad. Je kunt dus naar hartenlust kiezen tussen de verschillende accommodaties die worden aangeboden in deze mooie stad.

Vervoer door Wenen

Stedentrip Wenen

Wenen heeft een heel erg gemakkelijk openbaar vervoer netwerk. Dit is dus ideaal tijdens je stedentrip Wenen. De enige problemen die je onderweg zou kunnen krijgen zouden met de tram kunnen zijn. Dit komt omdat niet alle haltes duidelijk worden aangegeven. Dit zorgt ervoor dat je dus makkelijk een paar haltes te laat of te vroeg uit kunt stappen bij de tram. Dat is wel vervelend. Op de tram na is het in Wenen heel erg makkelijk om met het openbaar vervoer te reizen. Veel haltes zijn ook in het Engels aangegeven en dit maakt het ook tijdens een stedentrip Wenen allemaal heel erg begrijpelijk. Maar met paard en wagen kan ook nog!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Wenen

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Wenen gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Wenen niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.