blog
Vakantie Basel

Vakantie Basel

Basel is gelegen in het noorden van Zwitserland. Het is een moderne stad met veel architectuur. De stad is gelegen nabij het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. Er wonen ruim 175.000 inwoners in de stad en is gelegen op ongeveer 260 meter hoogte. Basel is geliefd onder toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden. Regelmatig wordt er dan ook een vakantie geboekt naar het Zwitserse stadje.

Klimaat

De stad kent milde winters en warme zomers. Het klimaat wordt sterk beïnvloed door de regio. Het stadje is namelijk gelegen aan de Rijn. De Rijn zorgt voor een milder klimaat en dat maakt het ook erg aangenaam.

Bezienswaardigheden in Basel

De Zwitserse stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Basel zijn de Basler Münster, het Basler Rathaus, Spalentor en Marktplatz.

Marktplatz

Marktplatz is een levendige plek in de binnenstad. Dagelijks staat hier een grote groente- en fruitmarkt. Daarnaast vind je op het plein ook nog enkele leuke bezienswaardigheden, waaronder het fontein van de Maagd. Als je in de juiste periode op vakantie bent in Basel, worden er ook regelmatig festivals en evenementen georganiseerd op dit plein.

Spalentor

De Spalentor is een voormalige stadspoort uit 1370. Het is één van de drie overgebleven stadspoorten die vroeger deel uitmaakten van de verdedigingsmuur van de stad.

Basler Rathaus

Het Basler Rathaus staat op de Marktplatz en valt ook direct op. Het gebouw is namelijk lichtrood/oranje. Aan de buitenkant van het gebouw staan de twaalf kantons die zich destijds hadden aangesloten bij Zwitserland. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt door het Zwitserse parlement. Het wordt onder andere gebruikt als vergaderruimte.

Basler Münster

De Basler Münster is een prachtige kerk dat gebouwd is in een Gotische stijl. De kerk is al sinds 1019 in gebruik en het is daarmee één van de oudste kerken van Zwitserland. Vroeger was het een bisschopskerk, maar sinds de reformatie is de kerk in handen gevallen van de protestanten.

Puppenhausmuseum

Het Puppenhausmuseum, ook wel bekend als het ‘Spielzeug Welten Museum’, heeft een collectie van maar liefst 6.000 voorwerpen. De meest voorwerpen bestaan uit poppen! Dat klinkt een beetje gek, maar het is wel erg indrukwekkend om te zien. Alles is mooi versierd en tevens kun je leuke rondleidingen boeken. Als je wilt kun je ook een pop kopen in het museum.

Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad is erg goed geregeld. Het is allemaal efficiënt ingericht met verschillende openbaarvervoermogelijkheden. Zo kun je reizen met de tram, de bus, de boot of de S-Bahn. Volgens velen is het openbaar vervoer hier zo goed geregeld, dat andere steden hier nauwelijks aan kunnen tippen.

Als je eenmaal gewend raakt aan het systeem, is het dan ook erg gemakkelijk om te gebruiken. Het loont dus wel om daar tijd in te steken. Als je de stad met het openbaar vervoer wilt verkennen, is het raadzaam om een BaselCard te kopen. Tezamen met de kaart heb je ook gratis entree tot enkele musea. Er zijn drie varianten: een 24-uurskaart, een 48-uurskaart en een 72-uurskaart.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zwitserland

 

0