Rondreis Zwitserland

Rondreis Zwitserland

De beste en misschien wel leukste manier om het land te leren kennen is het maken van een goedkope rondreis Zwitserland.

Zwitserland is een land dat je eigenlijk het hele jaar door kunt bezoeken. Je kan er in de winter namelijk geweldig wintersporten en in de zomer genieten van de mooie natuur. Daarnaast heeft Zwitserland een aantal schitterende historische steden en bouwwerken. Het is een ontzettend afwisselende vakantiebestemming, waar niet alleen de natuur die erg afwisselend is, maar ook de dorpjes en steden het moderne en het historische op een unieke manier weten te combineren. een voorbeeld daarvan is Wallis

Zurich

Rondreis Zwitserland

Zurich is de grootste stad van Zwitserland en een uitstekende uitvalsbasis voor een rondreis het land. De stad Zurich staat vooral bekend om de vele banken die er een vestiging hebben. De inwoners van Zurich zijn over het algemeen zeer vrijdenkend en goed opgeleid. Hierdoor is er een zeer lage criminaliteit in de stad. Toeristen worden vaak met open armen ontvangen en er zijn meer dan genoeg hotels en andere accommodaties. De architectuur van de stad is erg kenmerkend en uniek. Er is bijna geen hoogbouw en er wordt veel gebruik gemaakt van hout. De Grossmünster kerk is een van de meest imposante gebouwen van de stad en zeker een bezoek waard. Ook zijn er diverse kunstmusea met werken van bekende meesters van over de hele wereld.

Een rondreis Zwitserland is een perfecte uitsluiting op rondreizen door Italië en/of Oostenrijk. Ook erg leuk in combinatie met een rondreis Frankrijk.

Genève

Rondreis Zwitserland

Genève ligt in het uiterste westen van Zwitserland en er wordt overwegend Frans gesproken. De Cathédrale Saint-Pierre is bij uitstek het meest bijzondere bouwwerk van de stad. Daarnaast staat de stad bekend om de vele goede restaurants. Genève staat bekend als een stad voor mensen met een ‘flink budget’ maar laat je hierdoor niet afschrikken. Ook mensen met een normaal budget kunnen genieten van de stad, zolang je maar geen peperdure accommodatie midden in het centrum boekt.

In Genève kun je tijdens een rondreis Zwitserland ook even helemaal tot rust komen. Het nabijgelegen meer van Genève is een van de mooiste stukjes natuur van het land.

Basel

Rondreis Zwitserland

Basel, ook wel Bazel, is de derde stad van Zwitserland en wordt gezien als de culturele hoofdstad van het land. Dit komt vooral door de vele monumenten en architectonische hoogstandjes in de stad. De Munster van Basel is de grootste blikvanger. Deze kerk is meer dan 800 jaar oud en gratis te bezoeken. Net buiten de stad ligt het oude Romeinse openluchttheater Augusta Raurica. Ook zijn hier andere overblijfselen te zien uit de Romeinse tijd.

Zwitsers Nationaal Park

Ook voor natuurliefhebbers is er in Zwitserland meer dan genoeg te zien tijdens een rondreis. Het Zwitsers Nationaal Park is een schitterend natuurgebied met bergpieken tot 3000 meter hoog. Door deze hoogte bestaat een groot deel van het park uit ijs en sneeuw. Het echter het hele jaar door relatief droog in het gebied waardoor de omstandigheden voor wandelen en andere buitenactiviteiten vaak erg goed zijn. Wanneer je geluk hebt kan je tijdens het wandelen steenbokken en bruine beren zien. Ook het nabijgelegen bezoekerscentrum is een bezoek waard wanneer je meer wilt weten over de flora en fauna van het Zwitsers Nationaal Park.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zwitserland