Stedentrip Berlijn
5 (99.08%) 87 votes5

stedentrip berlijn

Over Berlijn in Duitsland kan wel gezegd worden dat het heel anders is dan andere steden. Natuurlijk is het ook een grote gevarieerde stad met veel oude gebouwen. Wat dit betreft is het niet anders dan andere Europese hoofdsteden. Maar iedereen die een stedentrip Berlijn heeft gedaan is het erover eens: Berlijn is anders dan andere steden. Dit komt voornamelijk door de rijke geschiedenis van de stad. Ook voelt de sfeer tijdens een stedentrip Berlijn anders dan bij andere grote steden.

Berlijn heeft heel erg duidelijk 2 gezichten. Deze gezichten zijn de mysterieuze geschiedenis maar daarnaast ook de aantrekkelijke stad. Dit maakt een stedentrip Berlijn ook zo interessant. Berlijn heeft namelijk hele gezellige kroegjes en prachtige gebouwen. Maar iedereen kent de geschiedenis achter deze stad wel. De stad balanceert nog steeds tussen oost en west, ondanks dat de muur nu weg is. Hij is nog wel voelbaar.

Een stedentrip Berlijn is heel erg populair bij jong en oud. Dit komt door de geschiedenis, het grote aanbod aan bezienswaardigheden maar ook omdat Berlijn de technohoofdstad van Europa is. Nergens kan zo goed uitgegaan worden als in deze prachtige stad. Ook biedt de stad veel winkelmogelijkheden tijdens een stedentrip Berlijn. Overal hangen de nieuwste collecties en bijna alle merken zijn hier wel te koop.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn kent net zoals elke andere wereldstad heel erg veel bezienswaardigheden. Natuurlijk is de Muur een van de bekendste stedentrip Berlijnbezienswaardigheden. Zoals iedereen weet is deze muur er niet meer. Maar tijdens je stedentrip Berlijn is het wel mogelijk om nog een gedeelte van de muur te bekijken. Deze staat namelijk nog bij East Side Galery. Dit is heel erg indrukwekkend om te zien.

Ook Brandenburger Tor is een bezienswaardigheid welke je niet mag missen tijdens je stedentrip Berlijn. Het is een heel erg groot en indrukwekkend gebouw. Het is zeker het bezoeken waard. Ook heeft Berlijn een heel erg groot monument welke speciaal is gebouwd voor de oorlogsslachtoffers. Deze moet bezocht worden tijdens je stedentrip Berlijn, anders is je bezoek niet compleet.

Winkelen

Zoals al eerder gezegd is winkelen tijdens je stedentrip Berlijn heel erg verslavend. Alle winkels zijn hier te vinden en deze winkels hebben ook altijd de nieuwste collectie in de schappen. De winkels in Berlijn hebben ruime openingstijden. De meeste winkels zijn namelijk tot een uur of 20:00 uur geopend. Naast de bekende merken heeft Berlijn ook heel erg veel vintage winkeltjes waar veel leuke spulletjes gekocht kunnen worden. Berlijn is ongeveer even duur als Nederland.

Uitgaan in Berlijnstedentrip berlijn

Een van de beroemdste dingen van Berlijn is het uitgaansleven hier. Je kunt hier dus heel erg goed uitgaan tijdens je stedentrip Berlijn. Berlijn kent een aantal hele grote techno clubs en daarnaast heeft Berlijn ook veel leuke kroegjes en restaurants welke allemaal bij elkaar zitten. Je kunt hier dus gemakkelijk de hele nacht door dansen tijdens je stedentrip Berlijn. Maar als je meer houdt van rustig zitten met een biertje kan dit ook bij de kroegjes die Berlijn heeft. Ook hier is Berlijn ongeveer even duur als Nederland.

Accommodatie in Berlijn

Berlijn heeft heel veel verschillende accommodaties. Het is een stad waar gemakkelijk goedkoop overnacht kan worden. Dit komt door het grote aanbod aan AirBnB huizen, motels, hostels en de goedkope hotels. Uiteraard zijn er ook veel luxe hotels in de stad te vinden. Dit maakt het overnachten tijdens een stedentrip Berlijn heel gemakkelijk, er is namelijk voor ieder wat wils in de stad.

Vervoer door Berlijn

Zoals van deze wereldstad wel verwacht wordt is het openbaar vervoer hier erg goed geregeld. Berlijn heeft een groot netwerk aan U- en S-bahnen. Hiermee kunnen bijna alle gedeeltes van de stad bereikt worden. De u-bahn gaat onder de grond door en de s-bahn is bovengronds. Het grootste voordeel is dat het openbaar vervoer in Berlijn heel erg goedkoop is. Daarnaast rijden ze erg vaak dus is het ook een hele efficiënte manier van reizen. Er kan ook heel erg gemakkelijk overgestapt worden van een u- naar een s-bahn. Er zijn kaartjes te koop welke voor beide geldig zijn als er maar binnen bepaalde zones gereisd wordt. Dit maakt het openbaar vervoer heel erg gemakkelijk tijdens je stedentrip Berlijn.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een rondreis door Duitsland te maken. Hier vind je de informatie

Liever met de kinderen naar een pretpark in Duitsland? Kijk dan hier even over de leukste pretparken van Duitsland.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Berlijn. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

tui-logo-2vakantiexperts-logo-300x175bebsy-logo-300x175peterlanghoutkras-logo-300x175gasamen-logo-300x175pharos-300x175effewegstedentrips-300x175neckermann-logo-300x175lidl-logo-300x175Booking.com

Stedentrip Berlijn
8 Reviewer
8 Gemiddeld (1 beoordeling)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 1 Plaats beoordeling
Super gehad in Berlijn. Ik wilde naar een electro feestje in Berlijn. Toen bedacht ik me dat ik er in principe direct een stedentripje bij kon doen. Ook al ligt Berlijn in de buurt, ik ben er nog niet vaak geweest. Er was veel meer te zien dan ik zelf dacht. Veel prachtige gebouwen gezien en een lekker hapje / drankje op zijn tijd.
26 juni 2016, 20:43
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
0
Plaats beoordeling