Stedentrip Dresden

Stedentrip Dresden

Dresden is cultureel gezien een van de belangrijkste steden van Duitsland geweest. Dit was tot aan de Tweede Wereldoorlog. Maar toen de stad in februari 1945 gebombardeerd werd kwam dit ten einde. Gelukkig was dit einde maar tijdelijk. Tijdens de DDR-periode vond er namelijk een opbouw plaats van de stad. En sindsdien is er keihard gewerkt om de stad weer in ere te herstellen. Dit zijn ook dingen die opvallen tijdens een stedentrip Dresden.

Natuurlijk is nog lang niet de hele stad hersteld maar het begint weer te lijken op de 800 jaar oude stad die het ooit was. Dit maakt de stad een perfecte bestemming voor een stedentrip Dresden.

Stedentrip Dresden

Eigflorenz is een van de bijnamen die de stad heeft. Deze bijnaam stamt uit de 18e eeuw. Dit komt omdat August de Sterke ervoor gezorgd heeft dat de stad een groot cultuur- en kunstcentrum werd. Dit is nog steeds te zien tijdens een stedentrip Dresden. Er is een symbool welke gelijk staat aan de wederopbouw van Dresden, namelijk: de Frauenkirche. Deze moet dan ook bezocht worden tijdens een stedentrip Dresden. Deze kerk was ooit een ruïne maar is volledig gerestaureerd en sinds 2005 weer opgesteld voor publiek. Naast al de gerestaureerde gebouwen is er ook een groot gedeelte van Dresden heel modern.

Bezienswaardigheden Dresden

Zoals je misschien al wel verwacht had heeft Dresden heel erg veel historische gebouwen. Dit stamt nog uit de tijd dat de stad heel erg belangrijk was (voor de Tweede Wereldoorlog dus). En de gebouwen die in die tijd gebombardeerd zijn, zijn ondertussen allemaal weer hersteld. Dit is dus wel echt een bezienswaardigheid tijdens je stedentrip Dresden. Recent is er ook nog een overstroming geweest in Dresden. Dit was in 2002. Ook hierbij zijn er weer veel gebouwen en bezienswaardigheden verloren gegaan. Maar ook deze restauraties zijn nu in volle gang of al klaar. Dit geeft de stad wel zijn charme tijdens een stedentrip Dresden.
Naast al deze mooie gebouwen heeft Dresden ook veel musea.

Stedentrip Dresden

Winkelen in Dresden

Tijdens een stedentrip Dresden valt meteen op dat de stad heel erg veel moderne warenhuizen heeft. In deze warenhuizen kan dus ook heel erg goed gewinkeld worden. Prager Strasse, de Altmarkt en de Wilsdruffer zijn de belangrijkste winkelstraten in Dresden. Hier bevinden zich veel winkeltjes waar merkkleding gekocht kan worden maar er zijn ook veel tweedehandswinkeltjes in de zijstraten van deze grote straten. Hierdoor is winkelen heel erg leuk tijdens een stedentrip Dresden.

Uitgaan in Dresden

Het nachtleven van Dresden is uiteraard niet te vergelijken met Berlijn. Maar toch is het heel erg moeilijk om je te vervelen in Dresden tijdens je stedentrip Dresden. De stad kent veel discotheken maar daarnaast heeft Dresden ook veel theaters waar shows gezien kunnen worden. Ook heeft Dresden heel erg veel cafés en restaurants. Ook is het heel erg leuk om een kroegentocht te houden in Dresden. Dit omdat de stad veel verschillende kroegen heeft die allemaal bij elkaar in de buurt zitten. Dit maakt het aanbod qua uitgaan in de stad heel erg divers en zorgt ervoor dat men zich zeker niet verveelt tijdens de stedentrip Dresden.

Stedentrip Dresden

Accommodatie Dresden

Net zoals alle andere steden voor stedentrips heeft Dresden een groot aanbod aan accommodaties. Er zijn hier veel dure hotels te vinden welke ook heel erg luxe zijn. Maar daarnaast kun je tijdens je stedentrip Dresden ook een goedkope accommodatie reserveren. Bijvoorbeeld in een wat goedkoper hotel maar Dresden heeft ook een aantal goedkope hostels.

Vervoer door Dresden

Stedentrip Dresden

Ook Dresden kent een goed netwerk qua openbaar vervoer. Dit maakt je stedentrip Dresden nog net wat leuker. Dresden heeft niet zoveel trams maar daar en tegen kent het wel een heel erg goed busnetwerk en trams Deze bussen brengen je vaak van deur tot deur omdat ze in alle hoeken van deze gezellige stad komen. Met een kaartje kan een enkele reis gemaakt worden. Maar tijdens een stedentrip Dresden kan er ook voor gekozen worden om een meerdere ritten kaart te kopen. Hiermee kunnen dus meerdere ritten in verschillende zones gereisd worden. Dit is goedkoper en een stuk makkelijker dan telkens een los kaartje te kopen tijdens de stedentrip Dresden.

Wil je een rondreis door Duitsland maken klik dan op deze pagina over rondreizen in Duitsland

Vergelijk hier direct alle reizen naar Dresden

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Dresden gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Dresden niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.