Stedentrip Düsseldorf

Stedentrip Düsseldorf

Ga ook eens flaneren op de Köningsallee in Düsseldorf

Düsseldorf kent van zichzelf een aantal handelsmerken namelijk: carnaval en kerstmarkten. Maar daarnaast kent Düsseldorf natuurlijk veel meer. Je vindt hier futuristische architectuur, romantische straatjes en heel goed onderhouden herenhuizen. Dat zorgt ervoor dat een stedentrip Düsseldorf perfect is. De Köningsallee is een flaneerboulevard. En eigenlijk is dit de beroemdste flaneerboulevard van Duitsland. De boulevard straalt pracht en praal uit en blinkt daarnaast uit door flair en elegantie. Düsseldorf heeft haar naam hoog te houden op een aantal gebieden.

Tijdens een Citytrip Düsseldorf kom je erachter dat dit vooral op het gebied van mode het geval is. De bijnaam voor de stad is ook wel Parijs aan de Rijn. Dit komt door het mode imago van de stad. Een stedentrip Düsseldorf is vooral interessant als de jaarlijkse modebeurs hier plaatsvindt. Dit is dan ook meteen de grootste modebeurs ter wereld en hij heet Collections Premieren Düsseldorf. Als laatste heeft Düsseldorf ook een prachtige promenade langs de Rijn. Tijdens een stedentrip Düsseldorf kan hier dus heel erg lekker gewandeld worden en genoten worden van het prachtige uitzicht. Over uitzicht gesproken,

Düsseldorf heeft de Rheinturm. Deze is ongeveer 234 meter hoog en dus zeker niet te missen !

Stedentrip Düsseldorf

Bezienswaardigheden Düsseldorf

Düsseldorf is een stad waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn. De Altstad is een van de bezienswaardigheden welke niet te missen is tijdens je stedentrip Düsseldorf. Het is het historische centrum van Düsseldorf en het is te vinden in het hart van Düsseldorf. Mensen zien Altstad als een van de meest sociale plekken in Düsseldorf. Medienhafen is ook een van de plekken die je niet mag missen tijdens je stedentrip Düsseldorf. Vooral liefhebbers van de moderne architectuur moeten deze plek een bezoekje brengen.

Winkelen

Naast alle bezienswaardigheden is winkelen een must tijdens een stedentrip Düsseldorf. Zoals al eerder gezegd heet Düsseldorf ook wel Parijs aan de Rijn. Dit betekent dat alle grote merken hier te koop zijn maar er zijn ook veel kleine winkeltjes met aparte spulletjes. Mensen die echt van winkelen houden kunnen hun hart ophalen tijdens een stedentrip Düsseldorf.

Uitgaan in Düsseldorf

stedentrip düsseldorf

Als laatste kun je natuurlijk heel erg goed uitgaan tijdens je stedentrip Düsseldorf. De stad heeft namelijk veel kroegen, theaters, bioscopen en discotheken. Vooral in de buurt van de Graf Adolf Strasse zijn veel mogelijkheden te vinden om uit te gaan in Düsseldorf. Deze straat ligt vlakbij de , een van de meest centrale straten van Düsseldorf. Ook bij de Kö zijn veel kroegen en nachtclubs te vinden. Deze plekken liggen dus heel erg dichtbij elkaar, erg handig tijdens de stedentrip Düsseldorf. Alles is dus super centraal en makkelijk te vinden tijdens het uitgaan.

Accommodatie in Düsseldorf

Düsseldorf is een grote stad in Duitsland. Dat zorgt ervoor dat er veel keuze is in accommodaties tijdens je stedentrip Düsseldorf. Kies je voor een leuk klein en romantisch hotel? Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een groot en luxe hotel van een bekende keten. Daarnaast heeft Düsseldorf ook leuke kleine hostels en een aantal AirBnB voorzieningen. Dit maakt het een perfecte stad voor een stedentrip. Er is namelijk voor elk budget wel een accommodatie te boeken tijdens een stedentrip Düsseldorf.

Vervoer door Düsseldorf

Düsseldorf ligt heel dicht bij Nederland en dat zorgt ervoor dat de stad goed bereikbaar is. Daardoor wordt er vaak voor gekozen om met de auto op stedentrip Düsseldorf te gaan. Er kan natuurlijk ook met de bus naar Düsseldorf gereisd worden. Ook gaat er vanaf Amsterdam of Utrecht een rechtstreekse trein naar Düsseldorf. Er zijn dus veel mogelijkheden om in Düsseldorf terecht te komen voor de stedentrip Düsseldorf.

Als er voor gekozen wordt om met een eigen auto op stedentrip Düsseldorf te gaan, moet er natuurlijk ook door de stad zelf gereden worden. Het is een vrij drukke stad om doorheen te rijden. Er is wel erg veel parkeermogelijkheid tijdens de stedentrip Düsseldorf. Er wordt goed door borden aangegeven waar de verschillende parkeergarages zich bevinden. Ook kun je gebruikmaken van een treinreis naar Düsseldorf voor je stedentrip Düsseldorf. Er is namelijk ook een goed netwerk van trams en bussen in de stad.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Düsseldorf

 Booking.com

?c=943&m=573697&a=120684&r=grr&t=html

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Düsseldorf gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Düsseldorf niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.