Stedentrip Bonn

Stedentrip Bonn

Een perfecte stedentrip Bonn als je voor cultuur komt.

TIP: Reis met de trein en neem je fiets mee

Bonn is een perfecte stad voor een stedentrip als je niet ver van huis wilt maar als je wel wilt alsof het voelt dat je ver van huis bent. Stedentrip Bonn is helemaal niet ver rijden maar het lijkt wel alsof je heel erg ver van huis bent. Dit komt door de eigen cultuur die de stad Bonn heeft. Het is de perfecte stad voor een aantal dagen ontspanning, sightseeing en lekker eten. Bonn is een redelijk grote stad welke 300.000 inwoners kent. Bonn ligt in het zuiden van Duitsland. Het is een perfecte plek voor een stedentrip Bonn.

Stedentrip Bonn

Dit door het aanbod van musea maar daarnaast kan men ook heel erg goed winkelen in de stad Bonn. Doordat Bonn veel terrassen en restaurantjes heeft kan men ook uitrusten tijdens het winkelen. Een stedentrip Bonn is heel erg goed te combineren met een bezoekje aan de stad Keulen. Deze steden liggen namelijk op maar 20 kilometer afstand van elkaar. Dit kun je natuurlijk met de auto bereiken maar er zijn ook goede openbaar vervoer mogelijkheden tussen deze twee steden.

Bezienswaardigheden in Bonn

Stedentrip Bonn

Bonn heeft heel erg veel bezienswaardigheden. Dit maakt het ook een perfecte stedentrip Bonn als je voor cultuur komt. Poppelsdorfer Schloss is een van de dingen welke je in Bonn vindt. Dit is een kasteel in barokstijl. Het is gebouwd op een vroeger kasteel welke in de 16e eeuw verwoest is. Sinds 1818 is Poppelsdorfer onderdeel van de universiteit van Bonn. Dit is dus niet te missen tijdens je stedentrip Bonn!

Het Altes Rathaus is ook een bekende bezienswaardigheid welke niet te missen is tijdens je stedentrip Bonn. Het is het oude stadshuis van Bonn. Tot 1978 zat hier ook het gemeentebestuur maar tegenwoordig wordt het Altes Rathaus gebruikt voor ceremonies en bijzondere bijeenkomsten.

Als laatste is Munster van Bonn een onmisbare bezienswaardigheid op je stedentrip Bonn. Dit is een kerk met 5 spitse torens. Al deze torens zijn uit verschillende richtingen van de stad te bewonderen. De Munster is tussen de elfde en de dertiende eeuw gebouwd. Dit maakt de Munster een van de oudste kerken van Duitsland. Mede dit is de rede dat dit een onmisbare bezienswaardigheid is tijdens je stedentrip Bonn.

Stedentrip Bonn

Accommodatie tijdens je verblijf in Bonn

Bonn heeft veel verschillende accommodatie mogelijkheden. Van kleine schattige hotelletjes tot luxe grote hotels. Maar natuurlijk heeft Bonn ook AirBnB mogelijkheden en daarnaast kan er ook overnacht worden in een hostel tijdens de stedentrip Bonn. Dit zorgt ervoor dat er voor elke prijsklasse wel een overnachting te vinden is en dit maakt de stad perfect voor een stedentrip Bonn.

Vervoer door Bonn

Bonn is een kleine stad. Daardoor is het een perfecte stad om met de fiets of te voet te ontdekken. Maar er zijn wel genoeg openbaar vervoer mogelijkheden door de stad. Juist omdat de stad zo klein is, is alles goed met het ov te bereiken in deze stad. Vooral de bus is goed geregeld in Bonn. Het is handig om tijdens je stedentrip Bonn een soort strippenkaart aan te schaffen. Hiermee kun je met de bus en met de tram door de stad reizen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je stedentrip Bonn niet telkens een enkele reis hoeft aan te schaffen. Dit is makkelijker en scheelt daarnaast ook vrij veel geld.

Winkelen in Bonn

Winkelen tijdens je stedentrip Bonn is ook heel leuk. Doordat het geen hele grote stad is heeft Bonn vooral leuke kleine winkeltjes. Veel tweedehands winkeltjes en daarnaast heeft Bonn ook veel vintage winkeltjes. Natuurlijk heeft Bonn ook een aantal grote winkels waar merkkleding gekocht kan worden maar dit is wel een veel kleiner aanbod dan bijvoorbeeld in Keulen.

Uitgaan in Bonn

Het uitgaansaanbod in Bonn is niet super groot. Natuurlijk kun je wel een leuk kroegje bezoeken tijdens je stedentrip Bonn maar er is een veel minder groot aanbod dan in de andere Duitse steden. Dit omdat Bonn een kleinere stad is dan de rest. Bonn is meer een stad om heen te gaan voor lekker eten en sightseeing. Stedentrip Bonn is ook perfect om met kinderen te doen. Dit door het grote aanbod aan culturele dingen welke Bonn kent.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bonn

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Bonn gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Bonn niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je stedentrip Bonn en  kan kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.