blog
De leukste familieparken van Duitsland

De leukste familieparken van Duitsland

Leestijd 2 Minuten

Zeker als je met het hele gezin een rondreis door Duitsland gaat maken is het natuurlijk ook erg leuk om een aantal familieparken aan te doen. Onze Oosterburen weten heel goed wat vermaak is voor het hele gezin! De volgende 10 familieparken of pretparken mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je vakantie in Duitsland.

1. Playmobil Funpark

De leukste familieparken van Duitsland

Playmobil is populair speelgoed dat in Duitsland wordt gemaakt. Het is dan ook niet gek dat hier ook een Playmobil Funpark te vinden is. In het park, dat meer dan 90 duizend vierkante meter groot is, kan je onder meer een bezoek brengen aan de Ark van Noach, een boerderij, waterspeelplaatsen, een ridderburcht en diverse speeltuinen.

2. Wunderland Kalkar

Dit pretpark is eigendom van een Nederlander, Dhr. Van der Most, en is te vinden in een oude elektriciteitscentrale. Breng hier onder meer een bezoek aan Kernie’s Familienpark en geniet een hele dag volop met het hele gezin. De entreeprijs is overigens ook zeer goed te doen.

3. Holiday Park Plopsa

Als je van Plopsaland houdt, dan hou je ook van Holiday Park Plopsa. Dit pretpark behoort dan ook tot de Plopsagroep. Ideaal voor kinderen die nog in sprookjes geloven, want hier beleven ze de mooiste avonturen.Je kunt vanuit hier direct naar de website van Holiday Park Plopsa

4. Fort Fun Abenteuerland

Een spannende rodelbaan, vier snelle achtbanen, diverse waterattracties en eindeloos veel leuke en lachwekkende shows. Western speelt een grote rol in dit geweldige familiepark, dat plezier biedt aan jong en oud.

5. Heide-Park

Tijdens je rondreis in Duitsland kan je zeker wel wat spanning gebruiken. Deze vind je zeker in dit attractiepark, dat als tweede staat op de lijst van grootste Duitse attractieparken. Er zijn meer dan veertig attracties voor groot en klein te vinden, waaronder maar liefst acht te gekke rollercoasters.

6. Tripsdill

Ronduit leuk! Dit park is al hard op weg naar de honderdste verjaardag en op veel punten wordt er terug gegrepen naar de geschiedenis. Het is bijzonder en vooral erg leuk om mee te maken. Overigens is er ook een dierenpark met meer dan duizend dieren te vinden bij dit familiepark.

7. Legoland

Echte Lego-fans slaan Legoland niet over tijdens de rondreis door Duitsland. Dit park, dat meer dan veertig attracties in Legostijl heeft, is te vinden tussen de plaatsen Stuttgart en München.

8. Movie-Park Germany

Maak kennis met de filmwereld en ontmoet Bugs Bunny, Tweety, Sylvester en veel andere karakters van de Looney Tunes familie. Het is een leuke variant op Disneyland en Movie Park Germany behoort dan ook tot de mooiste pretparken van Duitsland.

9. Phantasialand

Dit is een leuk park voor kleine kinderen, voor tieners en voor volwassenen. Er is voor elk wat wils, van een ritje in een trein tot een oldtimerbaan en van spannende attracties tot een sprookjesbos.

10. Europa-Park

Het grootste park van heel het land, en deze mag je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door Duitsland. Alleen Disneyland krijgt het in Europa voor elkaar om jaarlijks meer bezoekers te trekken dan dit park. Dit zegt alles over hoe leuk het er is!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Duitsland

 

 

0