Stedentrip Keulen

Stedentrip Keulen

Keulen is een perfecte stad voor een stedentrip als je niet te ver weg wilt. Maar een stedentrip Keulen is wel heel erg gezellig en je hebt wel heel erg het gevoel dat je ver van huis bent. Keulen lijkt qua sfeer en gemoedelijkheid heel erg op de steden die in Nederland beneden de rivieren liggen. Er kan dus wel gezegd worden dat een stedentrip Keulen garant staat voor veel gezelligheid en dat de mensen hier heel erg aardig zijn. Toch telt Keulen ongeveer 1 miljoen inwoners. Dit maakt Keulen de 4e stad van Duitsland.

Het grote aantal inwoners doet helemaal niks af aan de sfeer in deze stad. Keulen heeft namelijk een heel erg gezellig centrum en direct daarachter ligt de Rijnboulevard. Het is gewoon een feit dat steden die aan het water liggen iets extra’s hebben. Mede deze dingen maken een Stedentrip Keulen helemaal perfect. Keulen is vooral in december heel erg in trek. Dit komt door het grote aantal kerstmarkten die deze stad aanbiedt.

De kerstmarkten staan er om bekend om heel erg gezellig en daarnaast ook heel erg romantisch te zijn. Maar de zomer is ook een goed moment voor een stedentrip Keulen. Heerlijk genieten langs de Rijn of lekker winkelen in de winkelstraten van Keulen.

Bezienswaardigheden Keulen

stedentrip keulen

De bekendste bezienswaardigheid tijdens je stedentrip Keulen is de Dom. De Dom is een Gotische kathedraal in het centrum van deze mooie stad. Ook wordt de Dom gezien als de hoofdkerk van het aartsbisschop in Keulen. Dit maakt dat je de Dom zeker moet gaan bekijken tijdens je stedentrip Keulen. Maar Keulen heeft nog een aantal bekende kerken welke het bezoeken waard zijn. Namelijk St. Andreas kerk en de St. Pantaleon kerk. Ook heeft Keulen een aantal musea welke het bezoeken waard zijn tijdens de stedentrip Keulen.

Winkelen

Keulen kent heel erg veel mogelijkheden om geld uit te geven. Keulen kent namelijk veel grote winkelcentra en warenhuizen maar daarnaast ook kleine boetiekjes met minder bekende merken. Winkelen is dus zeker wel leuk tijdens de stedentrip Keulen. In de boetiekjes zijn vaak bijzondere spulletjes te vinden die de grotere winkels niet verkopen. Daarnaast worden bijna alle bekende internationale merken in Keulen verkocht. Hohe Strasse is de beste straat om te gaan winkelen tijdens de stedentrip Keulen. Deze straat is alleen toegankelijk voor voetgangers en is zo groot als de Kalverstraat keer 10.

Uitgaan in Keulen

Keulen is stroomt over van de kroegjes, restaurants, biertuinen en discotheken. In de binnenstad wordt in het weekend heel erg vaak carnaval gevierd. Dit is een heel leuk gezicht tijdens je stedentrip Keulen. Rond de Alter Markt is het, het leukste om uit te gaan tijdens je stedentrip Keulen. Hier bevinden zich namelijk heel erg veel kroegjes en daarnaast ook clubs. De rest van het uitgaansgebied is in 4 wijken verdeeld. Dit houdt het heel erg overzichtelijk en zo kun je van te voren kiezen waar je zin in hebt om die avond te doen tijdens je stedentrip Keulen.

Accommodatie in Keulen

Keulen kent heel veel kleine romantische hotelletjes waar je goed terecht kunt tijdens je stedentrip Keulen. Maar natuurlijk heeft Keulen ook luxe hotels waar het allemaal wat meer kost. Voor de mensen met een lager budget zijn er ook hostels en motels in Keulen. Er is hier dus zeker voor ieder wat wils op het gebied van accommodatie.

Vervoer door Keulen

stedentrip keulen

Ondanks dat Keulen minder een wereldstad is dan de andere plekken waar stedentrips populair zijn, is het openbaar vervoer hier wel heel erg goed geregeld. Tijdens je stedentrip Keulen kun je gemakkelijk met bussen, trams, de trein, metro’s en een taxi van deur tot deur reizen. Hierbij wordt de tram wel gezien als de meest efficiënte manier van reizen tijdens je stedentrip Keulen. Dit komt omdat de tram 11 lijnen heeft en 34 ondergrondse stations bezit. Dat zorgt ervoor dat je bijna overal gemakkelijk kunt komen met de tram tijdens je stedentrip Keulen. Voor de tram kun je een los kaartje kopen maar je kunt ook kiezen voor een meerdere ritten kaart. Dit is vaak goedkoper. Die meerdere ritten kaart kan natuurlijk ook voor de andere vervoersopties gekocht worden.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Keulen

 

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Keulen gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Keulen niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.