Rondreis Oostenrijk

Rondreis Oostenrijk

Een goedkope rondreis Oostenrijk kan zowel in de winter als in de zomer

Rondreizen door  Oostenrijk is de manier om het prachtige land Oostenrijk tot in alle hoekjes te ontdekken, want Oostenrijk is door zijn diversiteit aan natuur en cultuur een van de meest bezochte vakantielanden in Europa.

Rondreis Oostenrijk

Wat heeft Oostenrijk zoal te bieden?

In Oostenrijk is er in de zomer én de winter een hoogseizoen. Doordat in de winter het landschap prachtig wit is en er overal geskied en gesnowboard kan worden, is Oostenrijk het meest favoriete land voor een wintersportvakantie. Plaatsen zoals Lech, Kirchberg en Ischgl zijn ware paradijzen als het om een wintersportvakantie gaat.

Als de sneeuw verdwenen is en de lentezon weer gaat schijnen tovert Oostenrijk zich om in een paradijs voor natuurliefhebbers.

Door de afwisselende landschappen en enorme culturele rijkdom is Oostenrijk zowel in de winter als in de zomer een rondreis waard.

De natuur in Oostenrijk

Rondreis Oostenrijk

Voor de natuurliefhebber zijn er in Oostenrijk veel prachtige, ruige bergen te ontdekken. Oostenrijk heeft meer dan 800 bergen met meerdere die hoger gaan dan 3000 meter! Door de vele skiliften zijn veel van deze bergen tot de top te bereiken.Oostenrijk heeft goed geïnvesteerd in zijn infrastructuur en het meeste zelf gebouwd. Daarnaast zijn er ook honderden gletsjers te vinden. De meest bezochten plekken in Oostenrijk voor de natuur maar ook het stadsleven zijn:

Ook zijn er in Oostenrijk prachtige meren te ontdekken, waaronder het Karinthische merengebied of de Bodensee. Veel van deze gebieden grenzen aan Duitsland en Zwitserland en zijn gewoon vrij toegankelijk.

Op avontuur in Oostenrijk

Rondreis Oostenrijk

Er zijn veel mogelijkheden voor zeer intensieve of minder intensieve avontuurlijke bezigheden. Zo kan je gaan mountainbiken door de bergen, snowboarden in de winter, zwemmen in een van de hoog liggende meren en natuurlijk bergbeklimmen! Ook kunt u natuurlijk gewoon heerlijke wandelingen maken, door de afwisselende landschappen moet jij je altijd even van te voren oriënteren hoe zwaar jouw tocht gaat worden. Ook zijn er natuurlijk veel mogelijkheden voor avonturen.

Met een rondreis Oostenrijk zijn de mogelijkheden ontzettend breed ! Oriënteer jezelf altijd goed! Als jij op zoek bent naar meer landen die dit soort avontuur aanbieden, bekijk dan is deze pagina’s: rondreis Zweden en rondreis Noorwegen.

De steden van Oostenrijk

Rondreis Oostenrijk

In Oostenrijk zal je ontdekken dat er veel meer is dan natuur in Oostenrijk. Zo zullen de steden waaronder de hoofdstad Wenen, vele evenementen organiseren die voor jou zeker een bezoekje waard zijn. Een paar van deze evenementen zijn: Musiklente, Musikherft en de Almatrieb.

Ook is er veel geschiedenis te ontdekken. Zo zal je veel restanten van het Habsburgse en Oostenrijk-Hongaarse rijk vinden. Dit soort geschiedenis is overal in Oostenrijk te vinden, plan jouw rondreis dus goed uit met de reisorganisatie die je uitkiest, want vaak mag je zelf bepalen hoe jouw rondreis er in details uit gaat zien!

Interesse gekregen om een rondreis door Oostenrijk te gaan boeken?

Als jij een rondreis wilt boeken door Oostenrijk, dan raden wij je aan te gaan vergelijken bij de reisorganisaties die wij je aanbieden. Wij hebben de meest betrouwbare en grootse rondreis aanbieders voor jou op een rij gezet. Zorg ervoor dat als jij een rondreis Oostenrijk boek je altijd goed kijkt of alles voor jou geregeld wordt!

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Als je in Oostenrijk bent zijn er ook tal van bezienswaardigheden die je kan bezichtigen. Zo is er het prachtige paleis Schloß Schönbrunn. Dit prachtige paleis is het zomerverblijf voor de keizer van Oostenrijk en telt maar liefst 1441 kamers! Ook bezit het een prachtige tuin met daarin een dierentuin. Ook zit er in het paleis een museum waar je de geschiedenis van Oostenrijk en het paleis kan leren kennen. Het paleis Schloß Schönbrunn is zeker een bezoekje waard als je in Oostenrijk bent.

Als jij gaat rondreizen door Oostenrijk is de Krimmler Wasserfälle ook wel de grootste waterval van Europa een kijkje waard.

Rondreis Oostenrijk

Als je naar het plaatsje Werfen gaat. Geeft dit jou de mogelijkheid om zeer koele ijsgrotten te ontdekken. Deze ijsgrotten zijn maar liefst 40 kilometer lang, doordat wind door deze tunnels blaast zijn er ijsfiguren ontstaan, kan je wat van deze ijsfiguren maken?

Als laatste is er nog in de stad Salzburg het imposante kasteel Festung Hohensalzburg. Dit imposante kasteel staat bovenop een berg. Door zijn gigantische afmetingen behoord dit kasteel tot een van de grootste kastelen in Europa.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oostenrijk

1 gedachte over “Rondreis Oostenrijk

    • Interessant artikel met boeiende informatie, mijn complimenten Goedkoperondreis.com! Een rondreis Oostenrijk staat bij mij al jarenlang hoog op het lijstje, ik denk dat ik deze lente toch maar eens de reis ga boeken

Reacties zijn gesloten.