blog
De leukste festivals in Duitsland

De leukste festivals in Duitsland

Leestijd 4 Minuten

Feest in Duitsland, de leukste festivals

In Duitsland weten ze wel hoe ze feest moeten vieren. Dit gaat gepaard met muziek, veel bier en enorme gezelligheid. Naast alle leuke feestjes, kent Duitsland ook veel verschillende soorten festivals met allerlei muziekgenres: van pop tot dance. Heb je altijd al een keer willen feesten zoals onze Oosterburen dat doen? Lees dan welke zeven festivals de leukste zijn en welke je écht niet mag missen!

Rocken op Melt! Festival

Melt! Festival is een festival die plaatsvindt in de tweede week van juli. Pop en Rock komen samen en brengen elektronische muziekstijlen tot stand. Het is één van de grootste openlucht muziekfestivals van Duitsland en duurt een weekend. Je moet ervoor naar Ferropolis (Stad van ijzer) in de plaats Gräfenhainichen. Het fijne aan dit festival is dat het omgeven is door water. Als het te warm voor je wordt, kun je in het water even afkoelen. Via de website kun je een ticket inclusief kampeerplaats kopen, maar een los kaartje is ook mogelijk. Je kunt bij dit festival komen per bus (ook vanuit andere steden in Europa), trein, auto, caravan of zelfs vliegen naar Berlijn en vanuit daar een trein/bus pakken. Je ticket + buskaart kun je ook online bestellen.

Dansen op het strand bij Feel Festival!

Bij Duitsland denk je niet gelijk aan strand. Maar door festival Feel denk je daar wellicht wel anders over. Het dancefestival ligt namelijk pal aan het strand, wat het ook ideaal maakt om te overnachten. In de ochtend kun je meedoen aan verschillende workshops, zoals yoga, meditatie of zelfs hoe je een barkeeper moet zijn. Maar je komt hier natuurlijk in eerste instantie om te dansen en te genieten van de dancemuziek. Ook dit festival vindt plaats in juli, vaak ook in de tweede week. De prijzen liggen rond de € 100,- inclusief kamperen. Je kunt een bus boeken die je vanaf verschillende steden uit Duitsland naar het festival brengt. Of ga met het openbaar vervoer of auto.

House en rock op Lollapalooza

Niet per se een Duits festival, maar zeker de moeite waard, is Lollapalooza. Het is in Amerika ontstaan, maar tegenwoordig trekt het festival de wereld over. Het van oorsprong Amerikaanse event staat bekend als alternatieve rock-, hiphop-, pink- en dansfestival. Het festival vindt plaats in Berlijn. Zoals veel andere festivals dat wel hebben, kent Lollapalooza geen camping, maar de crew raad je een paar accommodaties in de buurt aan. Het festival vindt begin september plaats en een kaartje kost zo’n 140 euro. Namen als Hardwell en de Foo Fighters ontbreken zeker niet op de lijst, maar houd de site in de gaten mocht je hier naartoe willen.

Het grootste festival van Duitsland

Dit festival heet niet voor niets Hurricane festival, want het is het grootste festival van Duitsland. Je vindt er bandjes, soloartiesten, nieuwkomers en DJ’s op het gebied van pop, rock en trance. Het festival ligt in Scheeßel, vlakbij Bremen. De data van dit festival ligt rond eind juni. Kaartjes kun je online kopen voor € 200,-. Wat aan de dure kant, maar de artiesten zijn je geld zeker waard! Het voordeel is dat je hier lekker kunt kamperen en tot maandagochtend van alle lekkere deuntjes, foodtrucks en sfeer kunt genieten.

Rock im Park

Rocken in het Park, dat is waar festival Rock im Park om gaat. Het is ooit begonnen in Wenen, maar inmiddels vindt het festival plaats in Neurenberg. Begin juni vindt dit geweldige festival plaats. Bekende namen als Green Day, The Prodigy en Coldplay hebben in het verleden hier opgetreden. Dus weet wat je kunt verwachten. Ook op dit festival kun je kamperen en een Passe-Partout kost rond de € 175,-.

Bier drinken op het Oktoberfest

Wat absoluut niet in dit rijtje mag ontbreken is het Oktoberfest in München. Het festival begint midden september en duurt ongeveer 14 dagen lang. Als je een bierliefhebber bent, zit je op dit feest helemaal gebakken. Mensen zijn verkleed in ouderwetse volkskleding, volksmuziek wordt gedraaid en live gespeeld en in de glazen vind je Beiers bier. Je hebt verschillende tenten waar je naartoe kunt of speciale biertuinen. Om per auto hier te komen wordt afgeraden. Je kunt beter per trein gaan. Op de website van Oktoberfest kun je meer informatie vinden. Een leuk festivalfeitje: Je kunt hier gratis naartoe, want je betaalt alleen voor je drinken.

Goede vibes op het Chiemsee Summer Festival

Het zomergevoel, de zon die schijnt, lounge muziek… je vindt het allemaal op het Chiemsee Summer Festival. Het festival duurt vier dagen en er heerst een harmonieuze, liefdevolle, feestsfeer op dit Duitse event. Wat betreft muziek kun je hier hiphop, rock en elektro verwachten. Het festival is gelegen in de plaats Übersee, ongeveer honderd kilometer van München. Ticketprijzen zijn rond de € 130,-.

Gedurende de wintermaanden zijn er weinig festivals, maar zodra de zon begint te schijnen kun je in Duitsland goed terecht om festivals af te struinen. Ik hoop dat ik je een idee heb gegeven welke festivals je niet mag missen als je Duitsland gaan bezoeken. Party-ze!

0