De mooiste bouwwerken van Boedapest

geplaatst in: blog | 0

Een rondreis door Hongarije kan in het teken van winkelen staan, in het teken van shoppen of het teken van uitgaan en lekker luieren. Het kan allemaal in dit veelzijdige land. Toch kiezen ook veel mensen ervoor om een rondreis door Hongarije te maken om de vele indrukwekkende bouwwerken te gaan bewonderen. De architectuur is absoluut uniek te noemen. Boedapest staat toch wel op de eerste plaats van steden waar je de mooiste bouwwerken kan vinden. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

De Matthiaskerk

Op de mooie heuvel van Boeda staat de Matthiaskerk. Deze kerk is het meest populair onder de toeristen en is dan ook de meest bekende van de stad. Dit heeft alles te maken met het feit dat de kerk een interessant gekleurd dak heeft en daarnaast is voorzien van een immens hoge toren. Deze combinatie zorgt voor een sprookjesachtige uitstraling van de kerk, die in het verleden ook is gebruikt als moskee. Vooral de unieke versiersels in de kerk zorgen ervoor dat het een absoluut onvergetelijke ervaring is.

Het Hongaarse Parlement

Een ontwerpwedstrijd zorgde voor de bouw van het Hongaarse Parlement, dat zowel bij daglicht als in het duister letterlijk schittert. In 1902 werd de bouw afgerond en daarmee mag worden gezegd dat het gaat om een nog relatief nieuw bouwwerk. Je kan een rondleiding krijgen in het gebouw, maar het is wel aan te raden om dit van tevoren te reserveren.

De Dohany Street Synagogue

In Europa zal je geen grotere synagoge aantreffen dan de Dohany Street Synagogue. Over heel de wereld gezien is er slechts eentje groter, dus je kunt je vast wel een voorstelling van de omvang maken. Deze synagoge werd gebouwd in de unieke Moorse stijl en heeft een uitstraling die gewoonweg bijzonder te noemen is. Het is zeker de moeite waard om het bouwwerk eens te bekijken, ook aan de binnenkant.

De Sint Stefans Basiliek

Deze grote kerk biedt zitplaatsen aan maar liefst achtduizend personen en mag zichzelf dan ook rekenen tot de grootste kerken ter wereld. In Boedapest is er geen grotere kerk te vinden. Aan de voorzijde van de kerk is een gigantisch plein te vinden, waar je je zeker kunt vermaken. Regelmatig worden hier activiteiten georganiseerd, maar er zijn ook veel zijstraatjes te vinden die de moeite van het ontdekken waard zijn tijdens je rondreis door Hongarije. In de zijstraatjes kan je onder meer leuke winkeltjes, terrasjes en andere horecagelegenheden vinden. De kerk is trouwens niet voor niets zo groot. Deze werd namelijk gebouwd om de bevolking van de stad een veilige plek te bieden voor het geval er overstromingen in de stad zouden plaatsvinden.

Tijd voor een rondreis door Hongarije?

De meest indrukwekkende gebouwen zijn zeker niet alleen in Boedapest te vinden, maar door heel Hongarije. Een rondreis door Hongarije zal je dan ook veel mooie foto’s en herinneringen opleveren. Heb jij er al zin in? Dan kan je via Goedkoperondreis.com direct een mooie rondreis door het land vinden, en natuurlijk reserveren tegen een scherpe prijs.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Hongarije Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

oadkras-logo-300x175djoser-logo-300x175

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Boedapest Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175stedentrips-300x175bebsy-logo-300x175dejongintra-logo-300x175lidl-logo-300x175gasamen-logo-300x175

Meer pagina’s voor Hongarije

Rondreis Hongarije
Op vakantie naar Hongarije
Stedentrip naar Boedapest

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van