blog
Goedkope vakantie Spanje

Goedkope vakantie Spanje

Spanje is en blijft een heel populair vakantieland bij Nederlanders. Spanje heeft heerlijke stranden, veel cultuur en prachtige natuurlandschappen. Of u nu kiest voor een actieve vakantie of strandvakantie, Spanje is altijd een goede keuze in de zomer, herfst, winter en voorjaar. Dit vakantieland is zeker geen dure bestemming om naartoe te gaan. Een goedkope vakantie Spanje kunt u eenvoudig vinden door op een slimme manier te boeken. Bijvoorbeeld  door gebruik te maken van korting of een aanbieding. Dan kunt u tegen een aantrekkelijke prijs verblijven in een mooie en luxe hotel,appartement of op een camping in Spanje.

Spanje is ideaal vakantieland voor ieder soort vakantieganger

Wanneer u een vakantie naar Spanje gaat boeken dan zijn Menorca, Mallorca, Ibiza en de Costa Brava ideaal wanneer u een ontspannen gezinsvakantie of strandvakantie wilt hebben. Ook voor jongeren zijn deze eilanden ideaal omdat er vele uitgaansmogelijkheden zijn en omdat ook het boeken van goedkope vakanties naar deze eilanden mogelijk is. De Costa Del Sol en Costa Brava zijn heerlijk voor iedereen die van warme temperaturen houdt het gehele jaar door. Daarom zijn deze erg intrek bij overwinteraars. Dat geldt ook Benidorm, een waar paradijs voor iedereen die goedkoop wil overwinteren.

Landinwaarts kunnen cultuurliefhebbers echt hun hart ophalen in de bruisende steden van Spanje zoals Barcelona, Sevilla en Madrid. Ook de historische stad Toleda is een prachtige stad om te bewonderen wanneer u op vakantie in Spanje bent. Wandelaars, klimmers en fietsers kunnen ook een geweldige vakantie hebben in Spanje. Het land beschikt namelijk over zeer mooie natuurgebieden en het mooie berggebied de Pyreneeën.

Mocht u Spanje niet te voet of per fiets willen ontdekken, dan is een huurauto ideaal. Het is in Spanje heel goedkoop om een huurauto voor zowel korte als lange tijd te huren waarmee u het mooie vakantieland Spanje kunt ontdekken.

Met het vliegtuig naar Spanje

Met het vliegtuig naar Spanje op vakantie gaan is een van de goedkoopste manieren om te reizen naar dit fantastische vakantieland. Wanneer u een reis gaat boeken kunt u het beste de prijzen van een Spanje vakantie inclusief vlucht en verblijf met losse vliegtickets met elkaar vergelijken.

Het verschilt namelijk per vakantie wat het voordeligste is. Daarnaast is het aantrekkelijk om een last minute of all inclusive Spanje te boeken. Bij een last minute heeft u iets minder keuze dan wanneer u al vroeg uw vakantie voor Spanje vastlegt. Maar u boekt wel tegen een hele aantrekkelijke prijs een goedkope Spanje vakantie. U kunt ook kiezen voor een all inclusive vakantie. Dit kan heel aantrekkelijk zijn, omdat bij dit type vakantie alles inclusief is, dus ook eten en drinken.

Met de bus naar Spanje

Mocht u liever niet met het vliegtuig reizen, dan kunt u er ook voor kiezen om met de bus naar Spanje te reizen. Een goedkope vakantie Spanje is, wanneer u kiest voor een busreis, niet moeilijk te vinden. Diverse busreisorganisaties zoals Alltours, Kras, Peter Langhout en D-reizen bieden betaalbare busreizen naar Spanje aan voor zowel jong en oud. Het voordeel van met de bus naar Spanje reizen is dat de bus vaak direct stopt op plaats van bestemming (recht voor appartementencomplex of hotel).

Reist u met het vliegtuig, dan moet u na uw vliegreis nog met een busje, taxi of huurauto reizen naar uw hotel of appartement. Een bus brengt u dus direct naar uw accommodatie zonder reisstress zoals die kan ontstaan bij overstappen, vertraging op het vliegveld of douanecontrole. Een nadeel van een busreis ten opzichte van een vliegreis is echter wel dat het kan zijn dat u wat langer onderweg bent naar Spanje, dat geldt ook voor de terugreis naar Nederland.

Goedkope vakantie Spanje?

De goedkoopste vakantie naar Spanje kunt u vinden door goed de last minutes, all inclusive aanbiedingen, vliegtickets en low budget vakanties te vergelijken. Vrijwel alle reisorganisaties hebben het hele jaar door aantrekkelijke aanbiedingen voor vakanties naar Spanje. Het kan zeker lonen om u hier en daar in te schrijven op een nieuwsbrief van zo’n reisorganisatie.

Op het moment dat er nieuwe aanbiedingen binnenkomen ben u als eerste op de hoogte. Altijd kiezen voor de goedkoopste prijs? Nee, dat is niet altijd de meest verstandige keuze. Soms kan het beter zijn om net wat meer vakantiegeld te spenderen aan uw vakantie zodat u zeker weet dat u naar een goed hotel, appartement of camping in Spanje gaat.

Wanneer u altijd voor de goedkoopste Spanje vakantie gaat kan het zijn dat u een keer een slecht hotel, appartement of camping treft. Goedkoop kan soms nu eenmaal duurkoop blijken. Dat kan extra kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld wanneer de vakantiebestemming zo slecht is dat u op plaats van bestemming een andere accommodatie moet boeken of wanneer het eten en drinken bij de all inclusive aanbieding zo slecht zijn dat u alsnog zelf naar een restaurant moet gaan zoeken om goed te kunnen eten en drinken.

Maak slim gebruik van korting

Wanneer u een goedkope vakantie Spanje wilt boeken kunt u dat doen door gebruik te maken van korting. Op deze manier kunt u een Spanje vakantie boeken voor de populaire zomermaanden (b.v. juni, juli, augustus) tegen een hele aantrekkelijke prijs. Verder zijn er meestal aantrekkelijke kortingen voor de herfstmaanden (b.v. oktober en november) .Ook zijn er speciale aanbiedingen voor de wintermaanden (b.v. december, januari en februari).

Er zijn ook reisorganisaties die op diverse kortingscode websites actiecodes verspreiden waarmee u goedkoop een vakantie naar Spanje kunt boeken. Deze kortingscodes kunt u het hele jaar vinden. Vergelijk wel even goed of het aantrekkelijker is om bij een reisorganisatie met kortingscode een reis naar Spanje te reserveren.Misschien dat u beter gebruik kunt maken van een actie zoals een last minute of all inclusive aanbieding.

Reviews en prijs/kwaliteit aanbiedingen

Reviews van andere Spanje vakantiegangers kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze voor een goedkope Spanje vakantie. Naast het lezen van reviews kunnen prijs/kwaliteit aanbiedingen u helpen bij het vinden van een goedkope vakantie Spanje zoals een vliegvakantie of strandvakantie. Dit zijn aanbiedingen waarbij u voor een aantrekkelijke prijs toch een goed hotel, appartement of camping kunt boeken. Dit zijn low budget vakantieaanbiedingen maar waarbij u veel waar voor uw vakantiegeld krijgt.

vakantie Spanje boeken door te kiezen voor korte of lange periode

Korte vakantie

Wilt u graag even van zon, zee en strand genieten in Spanje of gewoon even een stedentrip boeken naar een van de mooie Spaanse steden, b.v. Valencia, Bilbao, Sevilla, Malaga, Barcelona of Madrid? Dat kunt u heel voordelig doen. Wanneer u het namelijk niet erg vindt om voor korte tijd op vakantie te gaan, dan is dit een goede mogelijkheid om een goedkope vakantie Spanje te boeken. Korte vakanties naar Spanje worden bij veel reisorganisaties extra scherp aangeboden, meestal als last minute aanbieding.

Lange vakantie

Bij de meeste reisorganisaties is het zo dat wanneer u een langere vakantie boekt u korting krijgt vanaf een bepaald aantal weken dat u op vakantie gaat. Bij een dergelijke aanbieding kan het juist voordelig zijn om een, twee of drie weken langer een vakantie naar Spanje te boeken. Het verblijf is namelijk vaak niet het duurste van de reis, maar juist de reis naar de vakantiebestemming. Vaak is het dan ook zo dat wanneer u uw vakantie verlengt met bijvoorbeeld twee of drie weken u slechts een paar honderd euro extra kwijt bent. Dat geldt ook voor all inclusive vakanties.

Rondreizen in Spanje

Wilt u liever rondreizen in Spanje kijk dan op onze special goedkope rondreizen Spanje pagina

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Spanje. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0