blog
Ga shoppen tijdens een stedentrip St.Petersburg

Ga shoppen tijdens een stedentrip St.Petersburg

Ga shoppen tijdens een stedentrip St.Petersburg

St. Petersburg heeft een hele lange winkelstraat welke midden door de stad heen loopt. De Nevski Prospect en deze straat is 5 kilometer lang. Deze straat is dus zeker niet te missen tijdens je stedentrip St. Petersburg. Alle belangrijke winkels zijn hier te vinden. Maar je kunt hier ook terecht als je juist opzoek bent naar een klein winkeltje of een leuk boetiekje. Deze straat heeft het allemaal. Perfect dus tijdens je stedentrip St. Petersburg. St. Petersburg kent zelfs winkels die de gehele nacht geopend zijn. Ook deze winkels bevinden zich aan deze straat.

De stad St.Petersburg

St. Petersburg is een van die steden die tot de verbeelding van mensen spreekt. St. Petersburg wordt namelijk ook weleens het Venetië van het noorden genoemd en dat is niet voor niks. Daarnaast lijkt de stad ook heel erg veel op Amsterdam. Maar juist dat maakt een stedentrip St. Petersburg in Rusland zo interessant. St. Petersburg is op dit moment het podium voor kunst en literatuur. St. Petersburg is een stad met een hele rijke geschiedenis. In 1914 werd de stad Petrograd genoemd. Dit kwam omdat de Russen de stad een wat meer Russische naam wilden geven.

Toen Lenin overleed veranderde de naam van de stad naar Leningrad, dit uit respect voor de overleden leider. Sinds 1991 heet de stad weer St. Petersburg. Er is geen een stad in de wereld die zo vaak van naam veranderd is, hele interessante stad voor een stedentrip St. Petersburg dus. De geschiedenis van de stad is dus erg jong maar daardoor niet minder rijk. Er liggen genoeg Tsaren begraven die in deze stad hun laatste rustplaats gevonden hebben. Ook dit is dus zeker het bezoeken waard tijdens de stedentrip St. Petersburg. St. Petersburg is naast traditioneel ook heel erg trendy en hip geworden in de laatste jaren. Een interessant contrast om te ontdekken tijdens een stedentrip St. Petersburg.

Accommodatie tijdens je stedentrip

De stad is erg gericht op toeristen. Dit zorgt er ook voor dat ze allerlei verschillende accommodaties aanbieden tijdens je stedentrip St. Petersburg. Je kunt kiezen voor een leuk hostel waar je niet al te veel betaald maar daarnaast kun je ook kiezen voor een luxe hotel. Juist dit maakt een stedentrip St. Petersburg zo interessant.

Vervoer door St. Petersburg

Doordat de stad zo gericht is op toeristen heeft het een uitgebreid en goed geregeld openbaarvervoernetwerk. Het is erg gemakkelijk om jezelf tijdens je stedentrip St. Petersburg door de stad te verplaatsen. Dit kan met de tram, de bus of met de metro. De metro is hierbij het populairste vervoersmiddel welke je van a naar b kan brengen tijdens je stedentrip St. Petersburg. De metro komt bijna overal en heeft hele ruime openingstijden. Dit is dus heel handig tijdens je stedentrip St. Petersburg. Daarnaast is de tram ook een goede optie om mee te reizen tijdens je stedentrip St. Petersburg. Dit is ook een hele goedkope optie. St. Petersburg heeft meer trams dan elke andere stad ter wereld. Het wordt dan ook wel de stad van de trams genoemd.

Bezienswaardigheden

Tijdens je stedentrip St. Petersburg zal opvallen dat de stad heel erg veel bezienswaardigheden heeft. De stad is pas 300 jaar oud maar heeft alsnog heel erg veel cultuur. De stad heeft prachtig lange grachten, vandaar ook dat het wat weg heeft van Amsterdam. De stad kan dus ook vanaf het water bewonderd worden tijdens je stedentrip St. Petersburg. Naast dit allemaal heeft deze mooie stad ook veel musea, bijvoorbeeld de Hermitage. Dit is een museum welke bestaat uit 6 gebouwen. Dit is dus zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip St. Petersburg.

Uitgaan in St. Petersburg

Er kan heerlijk gegeten en gedronken worden tijdens je stedentrip St. Petersburg. De sfeer in deze restaurants is vaak ongedwongen en dit maakt het heel erg leuk en fijn om uit eten te gaan in deze stad. Er zijn zogenaamde kantines in St. Petersburg en deze zijn de hele dag (soms ook ‘s nachts) geopend om een lekker hapje te eten. Doordat iedereen in St. Petersburg deze kantines kent is het hier altijd gezellig druk en kun je, je hier onder de locals begeven tijdens je stedentrip St. Petersburg.

pagina’s over Rusland

Vakantie Kizhi in Rusland
5 sprookjesachtige steden Rusland
Rondreis Rusland : From Russia with love!
Vakantie Moskou
Vakantie Derbent
Stedentrip St.Petersburg

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar St.Petersburg

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rusland

 

0