Vakantie Dubrovnik

geplaatst in: blog | 0

Dubrovnik ligt in het zuiden van Kroatië aan de Adriatische Zee. Het staat bekend als de ‘Parel van de Adriatische Zee’ en is daarmee dus één van de mooiste steden in dat gebied. Een stedentrip Dubrovnik staat al een tijd  in de top 10 van alle stedentrips binnen Europa. Enkele bezienswaardigheden van de stad staan ook geregistreerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder de oude vestingstad.

Klimaat

De meeste dagen in de zomer zijn droog en zonnig. In de winter valt er doorgaans wel veel regen, maar de temperatuur komt zelden onder 0 graden Celsius. In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot maximaal 28 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Dubrovnik

De ‘Parel van de Adriatische Zee’ heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder een prachtig paleis, een mooie kerk en de bijzondere stadsmuren.

Stadsmuren

Om de stad te kunnen beschermen is er in de zevende eeuw een stadsmuur gebouwd. Enkele eeuwen later werd de muur gerestaureerd en verstevigd. De stadsmuren zijn nooit onder serieuze dreiging geweest en hebben weinig schade geleden onder gevechten. De stadsmuren zijn dus ook nog in prima staat.

Het Dogenpaleis

Het Dogenpaleis is een prachtig paleis met een bijzondere bouwstijl. De buitenkant is erg mooi, maar ook de binnenkant heeft een beeldschoon interieur. De regering had eerst haar zetel in het paleis, maar tegenwoordig fungeert het als cultuurhistorisch museum.

St. Blasiuskerk

De St. Blasiuskerk heeft haar naam te danken aan Blasius van Sebaste. In de stad zelf staat hij ook wel bekend als Sveti Vlaho. De kerk werd in 1715 gebouwd waar eerst een andere kerk stond. Die werd echter compleet verwoest. De kerk is zeer gedetailleerd en heeft verschillende kunstwerken aan de binnenkant.

Fransiscanenklooster

Het Fransiscanenklooster werd in 1317 gebouwd in een romaans-gotische stijl. Het ligt binnen de ommuurde vestingstad die genoteerd staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Sinds het klooster is geopend voor publiek is het een echte toeristische trekpleister geworden. Bij het klooster hoort ook nog een klein museum en een apotheek. De apotheek gaat al aardig wat jaren mee, want het is de op twee na oudste apotheek van Europa.

Stradun

Stradun is de hoofdstraat van de stad. Door de lokale bevolking wordt dit ook wel de Placa genoemd. In de middag en avond is het hier ontzettend druk. Er staan diverse belangrijke bezienswaardigheden in deze straat en tevens kun je er genieten van een heerlijk bakje koffie.

Vervoer

Er zijn geen directe vluchten vanaf Nederland naar Dubrovnik. Wel kun je vanaf Duitsland opstappen. De luchthaven van Dubrovnik ligt ongeveer 18 kilometer van de stad af. Je kunt vervolgens met de bus of met de taxi naar het centrum reizen. Als alternatief kun je ook met de auto naar de stad reizen, maar dit is wel een aardig stuk rijden. Je moet al gauw denken aan een rit van ongeveer 17 uur (vanaf Utrecht). Houd regelmatig pauzes onderweg en zorg eventueel voor een overnachting in bijvoorbeeld Oostenrijk.

Eenmaal aangekomen in de stad kun je eventueel reizen met het openbaar vervoer. Er bestaat een uitgebreid netwerk van stadsbussen die vanaf 5 uur ’s ochtends tot middernacht rijden. Je kunt buskaartjes kopen de kiosken of een los kaartje kopen bij de buschauffeur.

Er zijn bovendien nog verschillende veerdiensten met andere steden aan de Adriatische Zee, waaronder Bari en Ancona in Italië.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kroatië . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

tui-logo-2kras-logo-300x175shoestringoaddjoser-logo-300x175snp-logo-300x175dejongintra-logo-300x175pharos-300x175alltours

 

pagina’s over Kroatië

Ontdek de mooiste provincie van Kroatië
Rovinj
Zagreb
Poreč

Op zoek naar meer informatie over rondreizen door Europa? Ga naar onze rondreis Europa pagina!
Ook hebben onze aanbieders SNP Reizen en Djoser Reizen een groot aanbod voor rondreizen naar Kroatië.

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van