Vakantie Auckland Nieuw-Zeeland
Auckland Nieuw-Zeeland

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Auckland Nieuw-Zeeland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en telt 1,3 miljoen inwoners. Echter is Wellington de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Cultuur

Op een heuveltop staat het Auckland War Memorial Museum. Dit is een eerbetoon aan de doden in de Boeroorlog en 2 wereldoorlogen. Hier vind je de grootste collectie van Maori- en Polynesische kunst. In het Auckland City Art Gallery zijn duizenden kostbare kunstwerken van Maori-portretten te bezichtigen. In dit gebouw bevindt zich de grootste collectie nationale en internationale kunst van Nieuw-Zeeland.

Gebouwen

De Holy Trinity Cathedral, St. Mary Cathedral en het Mollies hotel zijn de mooiste gebouwen van Auckland die je kunt bezichtigen.

Sky Tower

De 328 meter hoge Sky Tower trekt dagelijks 1.450 toeschouwers. Op het hoogste uitzichtpunt op 220 meter kun je genieten van een schitterend uitzicht op Auckland. Je kunt ook op 190 meter dineren in een luxe restaurant dat elk uur 360 graden draait. Waaghalzen kunnen zich wagen aan de ‘skyjump’. Vanaf het observatiedek op 192 meter stort je met maximaal 85 kilometer per uur naar beneden.

Uitkijkpunt

Via een smalle weg rijd je richting de top van de Mt. Eden. Bovenop deze 196 meter hoge uitgedoofde vulkaan heb je een schitterend uitzicht over Auckland en haar haven. De krater is 50 meter diep en begroeid met gras. De Mt. Eden is één van Aucklands populairste bezienswaardigheden.

Waiheke Island

Je kunt een paar dagen, of een dagexcursie naar het prachtige Waiheke Island maken. Het is een klein paradijs met schitterende stranden, verlaten baaien en koeien en schapen op heuvelachtig terrein. Er wonen hier 7.000 mensen, onderverdeeld in oudere eilandbewoners in kleine oude huizen en jonge mensen met gigantische villa’s. Verder heb je hier vele wijngaarden die een mooi uitzicht over zee bieden.

Rangitoto vulkaan

600 jaar geleden kwam de Rangitoto vulkaan al bulderend tevoorschijn. Sinds 1890 is het voor toeristen mogelijk deze vulkaan te bezichtigen onder begeleiding van een gids. Wandelend over lava en onder begeleiding van inheems vogelgezang kom je uiteindelijk op de top aan. Hier wacht je een mooi uitzicht over Auckland en de zee.

Overig

Vanuit de haven kun je een bootcruise maken waar je de stad vanaf de zee ziet. Midden in de stad bevindt zich het Auckland Domain. Dit is een oase van 75 hectare waar je subtropische planten en een varenkas tegenkomt. Op het zwarte strand ten westen van Auckland City is er een jan-van-gentenkolonie te zien.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland:

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

 

np

Bewaren

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*