Op safari in Zambia
Op safari in Zambia

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Op safari in Zambia

Tijdens een safari in Zambia zijn er een aantal bestemmingen die je absoluut gezien moet hebben

Het is misschien niet heel erg bekend, maar Zambia is toch absoluut een safaribestemming. Dit komt doordat zeker 30% van het land bestaat uit beschermde natuurgebieden. Hierdoor zijn er ook allerlei verschillende nationale parken in het land te vinden. De Luangwa, Zambezi en Kafue zijn de drie grootste rivieren van Zambia en zijn de slagader van de bekendste parken.

De namen van de parken corresponderen ook met die van de rivieren, ze heten namelijk North en South Luangqa, Lower Zambezi en Kafue. Naast de safari’s heeft Zambia nog veel meer te bieden. Het land heeft namelijk ontzettend mooie zonsondergangen, prachtige oude tradities, mysterieuze legenden en de mensen zijn er erg vriendelijk.

Georganiseerde reis

Mocht je op safari willen in Zambia dan heb je allerlei verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf te gaan rijden. Dan kun je een auto huren. Ook is het mogelijk om een safari te doen met een georganiseerde reis. Hier zijn er ook weer allerlei keuzes mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld kampeersafari’s, familiesafari’s, wandelsafari’s en lodge-safari’s. Tijdens een safari in Zambia zijn er een aantal bestemmingen die je absoluut gezien moet hebben. Georganiseerde reizen doen deze hoogtepunten vaak sowieso aan. Kies je er voor om zelf een safari te doen, dan kun je op je reis deze bezienswaardigheden op je lijstje zetten.

De Victoria watervallen

De indrukwekkende Victoria watervallen zijn een bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken, ze zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De watervallen liggen op de grens met Zimbabwe en ontstaat door de Zambezi rivier die bij Livingstone naar beneden stort. De watervallen zijn op sommige plekken zelfs wel 128 meter hoog en 1.7 kilometer breed. Je kunt zelfs gaan kanovaren of raften op de wilde Zambezi rivier mocht je dit leuk vinden.

Het Chimfunshi Chimpansee Orphanage

In de stad Chingola, in centraal Zambia, vind je het Chimfunshi Chimpansee Orphanage. Dit is één van de grootste opvangreservaten die er in de wereld te vinden zijn. Het reservaat is opgericht in 1983 en zorgt voor de opvang van chimpansees en andere soorten apen. Momenteel worden er 126 chimpansees in het reservaat opgevangen waar je op een leuke manier mee in contact kunt komen. De meeste apen komen uit dierentuinen, circussen of zijn gered van jagers en handelaren. Het opvangcentrum trekt per jaar wel 30.000 bezoekers en hiervan worden de kosten van de opvang verzorgd.

De nationale parken

zambia-luangwa-safari

Een safari in Zambia kan niet zonder een bezoek aan een nationaal park. Hier kun je allerlei verschillende dieren bewonderen. De vier mooiste parken van Zambia zijn North en South Luangwa, Lower Zambezi en Kafue.

Het North Luangwa park

Als je op zoek bent naar het ruige en wilde Afrika, dan is het North Luangqa National Park een goede keuze. Het park heeft een grootte van wel 4500 km² en heeft weinig wegen. Daarom is het park vooral geschikt voor wandelaars. Het wild dat er te vinden is is vergelijkbaar met dat in South Luangwa.

Het South Luangwa park

South Luangwa is groter dan North Luangwa met wel 9000 km². Het is absoluut één van de mooiste parken van Afrika. Het landschap is een wisseling van savanne en open vlaktes. Soms zijn er overstromingen. Behalve de neushoorn kun je alle Afrikaanse dieren in dit park vinden. Zo is het dus mogelijk om onder andere wilde honden, olifanten, hartebeestne, leeuwen, kudu’s, buffels en zebra’s te zien. Ook zijn het luipaard, de gnoe en de Thornicroft giraffe bewoners van het South Luangwa park en vind je krokodillen en nijlpaarden in de Luanga rivier. Naast de gebruikelijke autosafari’s is het in dit park ook mogelijk om een night drive te maken of een wandelsafari te doen.

Het Lower Zambezi National Park

Dit park is naast het South Luangwa park één van de bekendere parken van Zambia, hoewel het met 4100 km² een stuk kleiner is. Het park heeft een ontzettend mooi landschap. Dit is onder andere via allerlei lodges te bewonderen, deze kijken uit over de Zambezi rivier en de Muchinga bergen. In dit park zijn er allerlei verschillende soorten safari’s mogelijk, bijvoorbeeld wandelend, per kano, met de auto of bootsafari’s. Bijzonder aan dit park zijn de grote kuddes krokodillen, buffels, nijlpaarden en olifanten en krokodillen die er wonen.

Het Kafue National Park

Met z’n 22.000 km² is het Kafue National Park één van de grootste nationale parken van Zambia. Je kunt het best via Lusaka het park bereiken. Het landschap is een mengelmoes aan natuur en dieren. In de rivierwouden en graslanden komen vooral roofdieren en antilopen voor. Daarnaast kun je er ook veel luipaarden, cheeta’s en leeuwen vinden. Dit park biedt ook allerlei verschillende mogelijkheden, als night drives, gamedrives, boottochten, game drives en wandelsafari’s. Meer informatie: http://www.matoketours.nl/zambia/

Vergelijk direct alle rondreizen naar Zambia

Klik en je komt direct op de juiste pagina terecht


 
Voor meer informatie over Afrika > Rondreizen Afrika
 

Zambia

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*