Rondreis Gabon

Rondreis Gabon

Rondreis Gabon,nog niet ontdekt door het toerisme

Gabon is een indrukwekkend land in Afrika dat nog niet ontdekt is door het grote toerisme. Dit betekent dat je er in alle rust kunt genieten van al het moois dat deze Afrikaanse schoonheid te bieden heeft. Een rondreis door Gabon is dan ook absoluut aan te raden. Het land is pas afhankelijk geworden in 1960. Hiervoor was het aan kolonie van Frankrijk. In het land zijn vooral veel etnische groepen te vinden, tien in totaal, welke stuk voor stuk iets bijzonders te bieden hebben. De meest bekende groep, en tevens de grootste, is de zogenaamde Fang. Deze etnische groep heeft sculpturen, houtsnijwerken en andere kunst te bieden. Dit zijn de vier dingen die je echt niet mag missen als je een rondreis door Gabon gaat maken.

De 4 mooiste highlights tijdens je rondreis Gabon

  1. Gorilla-eiland Evengue

rondreis gabon

Gorilla-eiland Evengue is een bijzonder uitstapje die je zeker zou moeten maken als je een rondreis Gabon maakt. Het eiland heeft een uniek project voor gorilla’s opgezet, namelijk Operation Loanga. De Nederlandse Apenheul, te vinden in de plaats Apeldoorn, werkt mee aan dit bijzondere project. Operation Loanga biedt plaats aan zowel volwassen als jonge (baby) gorilla’s die een veilige plek nodig hebben. De gorilla’s worden hier verzorgd totdat zij toe zijn aan een nieuw leven in het wild. Een bezoekje aan deze gorilla’s op het eiland is werkelijk onvergetelijk. Vanzelfsprekend is het eiland uitsluitend te bereiken per boot. Deze vertrekt dagelijks vanaf het vaste land.

  1. Hoofdstad Libreville

De hoofdstad van Gabon is Libreville. Vrij vertaald vanuit het Frans betekent dit ‘vrije stad’ en je zult je er ook zeker vrij voelen in je doen het laten. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden en staat ook niet voor niets op de lijst van de tien duurste steden die er op de hele wereld te vinden zijn. Dit betekent overigens niet dat je een dikke portemonnee moet meenemen als je naar de hoofdstad gaat. Je kunt er ook met een kleiner budget zeker goed vermaak vinden. De stad wordt omringd door indrukwekkende bossen waar je heerlijk kunt wandelen, en het centrum zelf staat in het teken van witte gebouwen en woningen.

Je kunt er diverse bezienswaardigheden vinden, zoals het prachtige presidentiële paleis. Dit paleis heeft maar liefst een ruime 800 miljoen dollar gekost om het te bouwen. Het stamt uit de jaren zeventig en is daarmee nog relatief jong. Ook een bezoek aan de kathedraal, welke vooral bekend is geworden om de meer dan dertig houden zuilen, is zeker de moeite waard. In Libreville kun je ook het nationaal museum bezoeken.

  1. Nationaal Parken van Gabon

Gabon heeft laten zien dat het meer wil doen om toeristen aan te trekken. De indrukwekkende natuur is zeker een pluspunt voor het land. Daarom is er in 2002 besloten om hier gebruik van te maken. In dit jaar werden er maar liefst dertien nationaal parken gerealiseerd in het land. Tijdens een rondreis door Gabon is het absoluut de moeite waard om enkele nationaal parken te bezoeken, want ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend.

Je kunt naar de volgende nationaal parken in Gabon: Waka National Park, Pongara National Park, Birougou National Park, Ivindo National Park, Mayumba National Park, Moukalaba-Doudou National Park, Akanda National Park, Loango National Park, Crystal Mountains National Park,Batéké Plateau National Park, Birougou National Park, Lopé National Park, Minkébé National Park en Mwangné National Park.

  1. Gemotoriseerde kanotocht

Tijdens je rondreis door Gabon is het zeker aan te raden om vanuit de plaats Lambaréné een gemotoriseerde kanotocht te maken. Je gaat dan op een unieke tocht door het Lopé-reservaat. Hier kun je de meest uiteenlopende dieren tegenkomen in het regenwoud en op de graslanden kun je buffels tegenkomen. Daarnaast bestaat de kans dat je kennis kan maken met nijlpaarden en diverse andere spannende, wilde dieren.

Ontdek de schoonheid van Gabon

Gabon is een indrukwekkend Afrikaans land dat zeker de moeite waard is. Als je er eenmaal geweest bent, dan ben je direct verliefd. Ontdek al het moois dat het land te bieden heeft door een rondreis door Gabon te maken. Uiteraard kan je de mooiste, leukste, beste en meest voordelige rondreis door Gabon vinden via Goedkoperondreis.com. Ga direct online op zoek naar de rondreis die het best bij je past.