Vakantie Gisenyi Rwanda

geplaatst in: blog | 0

Gisenyi is gelegen in het noordwesten van Rwanda. De stad is gelegen aan het Kivumeer nabij de grens met Congo-Kinshasa en de stad Goma. Er wonen zo’n 85.000 mensen in de stad. In de stad kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken, maar ook buiten de stad kun je genieten van een prachtige natuur. Zo kun je onder andere een bezoekje brengen aan het nationale park van het Afrikaanse land.

Klimaat

De stad heeft een tropisch moessonklimaat. Het staat onder lichte invloed de ligging aan het Kivumeer. Er valt behoorlijk wat neerslag in de stad. Alleen in de maanden juni en juli is het relatief droog in de stad. Het gehele jaar door ligt de temperatuur rond de 25 á 26 graden. De beste reistijd is zonder twijfel in juni en juli, omdat het dan het minst regent. Houd wel rekening met warmte in deze maanden.

Bezienswaardigheden in Gisenyi in Rwanda

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. De belangrijkste bezienswaardigheden van Gisenyi zijn het Parc National des Volcans, de Virungavulkanen en de traditionele lokale markt.

Parc National des Volcans

In het Parc National des Volcans kun je een gorillatrek maken. Dat is echt een unieke ervaring en het is dan ook zeker een aanrader. Dian Fossey was een Amerikaanse etholoog die hier maar liefst 18 jaar heeft gewoond. Ze heeft de berggorilla’s bestudeerd totdat ze uiteindelijk werd vermoord in Rwanda. Ze werd aangetroffen met een ingeslagen schedel ten tijde van de roerige tijden in het Afrikaanse land.

Er volgde later ook een burgeroorlog in het land. Daar heb je gelukkig nu niets meer mee te maken en daarom moet je het park ook bezoeken! Als je het park bezoek kun je ook een vliegtuigtripje boeken. Dan kun je de kraters vanaf bovenaf zien. Ook kun je boottochten maken en watersporten beoefenen in het park.

Virungavulkanen

Tussen Gisenyi en Ruhengeri tref je de Virungavulkanen. Je kunt deze vulkanen beklimmen. Deze vulkanen maken onderdeel uit van het Parc National des Volcans. In het park staan nog verscheidene bergen met vulkanen. Een aantal van deze vulkanen liggen niet in Rwanda, maar net over de grens in Congo. In het gebied kun je leuke wandeltochten maken en dat is een zeer leuke ervaring.

Lokale markt

Je kunt de cultuur van Rwanda goed proeven in de Gisenyi. De lokale markt is namelijk een echte aanrader waar je veel terugziet van de Rwandese sfeer. Op de markt kun je allerlei leuke producten kopen. Souvenirs kun je uiteraard ook kopen op de markt.

Kajakken over het Kivumeer

Een populaire activiteit in Gisenyi is kajakken over het Kivumeer. Er zijn verscheidene reisbureaus die deze tour aanbieden. Je kunt bij hen een kajak huren en eventueel kun je er een gids bijboeken. Vooral op het einde van de middag is het aanrader. Het is dan iets minder warm en ideaal weer voor deze activiteit.

Vervoer

De stad heeft haar eigen luchthaven: Gisenyi Airport. Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar deze stad vliegen. Het is dan ook een relatief grote luchthaven voor deze regio. Vanaf deze stad kun je ook gemakkelijk andere steden in het Afrikaanse land bereiken. Je kunt reizen met onder andere de bus of de taxi. Als je wilt kun je ook een auto huren in Rwanda.

 

Meer pagina’s over Rwanda

Rondreizen Rwanda
Kigali Rwanda
4 mooiste Nationale parken van Rwanda
Gisenyi Rwanda

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rwanda Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

sundownersawadeeabaobab

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van