Vakantie Kigali Rwanda

geplaatst in: blog | 0

Kigali is de hoofdstad van Rwanda en is tevens de grootste stad van het land. Er wonen bijna een miljoen inwoners. Het is dan ook het bestuurlijke en economische centrum van het Afrikaanse land. De stad is voor een groot deel gebouwd op heuvels. Kanombe, Mutamba, Butamwa en Nyarugenge waren voormalig dorpen die inmiddels tegen de stad zijn aangegroeid. De dorpen zijn dan ook opgeheven en zijn nu officieel onderdeel van de hoofdstad. De stad is centraal gelegen in het Oost-Afrikaanse land en is een goede uitvalsbasis voor een rondreis in het land.

Klimaat

De stad kent een gematigd tropisch klimaat met constante temperaturen rond de 25 á 26 graden Celsius het gehele jaar door. In de nacht koelt de temperatuur af tot zo’n 13 graden Celsius. De beste reistijd valt in de maanden juli, augustus of september. Je hebt dan het minste kans op regen. In de maand januari kun je ook reizen naar de stad. Er valt dan relatief weinig regen. In de overige maanden kan het flink stormen en dan is het niet prettig om het land te bezoeken. De stortbuien bemoeilijken onder andere bezoeken aan de nationale parken.

Bezienswaardigheden in Kigali Rwanda

Er zijn meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van Kigali zijn het Memorial Centre, de Ntrama Church en het Akagera National Park.

Memorial Centre

In 1994 vond de Rwandese genocide plaats. Naar schatting vielen er tijdens deze volkerenmoord 500.000 tot 1 miljoen doden. De meeste moorden werden destijds gepleegd door de Hutu-milities. Het Kigali Memorial Centre is gewijd aan deze slachting die maar liefst 100 dagen lang duurde. Op de plek waar het centrum is geplaatst zijn 250.000 mensen begraven.

Ntarama Church

De Ntarama Church is een bijzondere kerk in de nabijgelegen plaats Ntarama. Rondom deze kerk hebben ook veel brute moorden plaats gevonden. Zo’n 5.000 mensen kwamen hier om het leven. De kerk is indrukwekkend om te bezoeken, maar heeft nog een grimmige sfeer.

Akagera National Park

Het Akagera National Park is gelegen nabij de stad. In het park kun je allerlei diersoorten bewonderen. Er komen onder andere diverse soorten apen voor en ook tref je er meer dan 500 vogelsoorten. Aan de rand van het park kun je overnachten in één van de accommodaties. Je kunt park het beste bekijken in het regenseizoen, want dan zijn de dieren het meest actief.

Winkelen

In de stad kun je, verrassend genoeg, erg gezellig winkelen. In het centrum van de stad vind je de meest moderne winkels. Ook kun je gezellige markten bezoeken in de stad. Op de markt kun je allerlei Afrikaanse producten en souvenirs kopen.

Vervoer

De stad heeft een eigen luchthaven: de Kanombe Airport. Deze luchthaven is erg klein en heeft slechts één landingsbaan. Je kunt echter wel vanaf Amsterdam naar de stad vliegen. De vluchten gaan niet regelmatig. Je kunt ook kiezen voor een tussenstop in Nairobi. Deze vluchten gaan frequenter. Als je het land wilt doorreizen, kun je reizen met het openbaar vervoer. Je kunt bijvoorbeeld reizen met de bus of met de taxi. Dat is allebei relatief goedkoop. Als je wilt kun je ook een huurauto huren in het Afrikaanse land.

 

Meer pagina’s over Rwanda

Rondreizen Rwanda
Kigali Rwanda
4 mooiste Nationale parken van Rwanda
Gisenyi Rwanda
Butare Rwanda

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rwanda Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

sundownersawadeeabaobab

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie

Laatste berichten van